Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναίρεσε την αρχική του κατάθεση ο πρώτος Αιγύπτιος μάρτυρας, έπεσε σε πλήθος αντιφάσεων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναίρεσε την αρχική του κατάθεση ο πρώτος Αιγύπτιος μάρτυρας, έπεσε σε πλήθος αντιφάσεων

Μετά από δύο συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση του πρώτου μάρτυρα για την υπόθεση των Αιγυπτίων αλιεργατών, Abouzid Embarak. Ο μάρτυρας δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης «βομβάρδισαν» κυριολεκτικά τον πολιτικώς ενάγοντα με δεκάδες ερωτήσεις, εστιάζοντας κυρίως στις διαφοροποιήσεις που προέκυψαν σε σχέση με τις καταθέσεις που είχε δώσει στην ανάκριση.

Ο  Embarak περιήλθε σε πραγματικά δυσχερή πραγματικά θέση, καθώς δεν μπορούσε να εξηγήσει τις αντιφάσεις που παρουσιάζουν τα όσα είπε στις ανακρίτριες, με τα όσα είπε στο ακροατήριο.

Προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι άλλα είχε πει και άλλα γράφτηκαν, ισχυρισμός που σε καμία περίπτωση δεν έπεισε. Επιπλέον, τόσο στην ανάκριση όσο και στην πρώτη συνεδρίαση στο ακροατήριο, ο μάρτυρας είχε ισχυριστεί ότι «πριν το συμβάν δεν είχα δουλέψει. Και έτσι δεν γνώριζα κανέναν Έλληνα και δεν είχα επαφή με κανέναν. Μόνον με τους συμπατριώτες μου με τους οποίους συγκατοικώ».

Σήμερα όμως, παραδέχθηκε ότι τους τελευταίους μήνες πριν τον τραυματισμό του εργάστηκε ως υπάλληλος σε πλοίο ελληνικής ιδιοκτησίας και μάλιστα είχε προκληθεί αντιδικία με τον εργοδότη του με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές (δεν του κατέβαλλε τα συμφωνηθέντα). Επίσης, παραδέχθηκε ότι ήρθε στην Ελλάδα παράνομα με πλοίο αιγύπτιων λαθροδιακινητών αντί συμφωνηθείσας χρηματικής αμοιβής.

Διαβάστε περισσότερα στο Εθνικισμός.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dikh-chrushs-aughs-anairese-thn-archikh-tou-katathesh-o-prwtos-aiguptios-ma#ixzz4K4V9jWnZ

Advertisements

Comments Off on Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναίρεσε την αρχική του κατάθεση ο πρώτος Αιγύπτιος μάρτυρας, έπεσε σε πλήθος αντιφάσεων

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.