Χαμένος…στη μετάφραση ο Αιγύπτιος μάρτυρας: Δήλωσε ότι αγνοεί ουσιώδεις λέξεις που έχουν καταχωρηθεί στην κατάθεσή του!

Χαμένος…στη μετάφραση ο Αιγύπτιος μάρτυρας: Δήλωσε ότι αγνοεί ουσιώδεις λέξεις που έχουν καταχωρηθεί στην κατάθεσή του!

Νέα κρίσιμα στοιχεία προέκυψαν σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής σχετικά με τον τρόπο που «δομήθηκαν» οι ανακριτικές καταθέσεις του μάρτυρα Abouhamed Ahmed.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, ο Αιγύπτιος ιχθυοπώλης παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει ούτε μπορεί να κατανοήσει μία σειρά από λέξεις που καταχωρήθηκαν στην έκθεση εξέτασής του. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις λέξεις «ανεπιφύλακτα», «χωρίς αμφιβολία», «εμψύχωνε» και «άμορφη μάζα» τις οποίες ο μάρτυρας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, δεν κατανοεί το νόημά τους και ουδέποτε τις έχει χρησιμοποιήσει.

Εντούτοις, η Κλάπα τις έγραψε στην κατάθεσή του ως δήθεν απαντήσεις του μάρτυρα! Η παραδοχή αυτή εκ μέρους του Αιγύπτιου αποτελεί ακόμα μία ατράνταχτη απόδειξη για τον τρόπο με τον οποίο στήθηκαν τα κατηγορητήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Με κατά φαντασίαν μαρτυρίες και καταθέσεις που «παραφουσκώνονταν» στο ανακριτικό γραφείο (όπως δήλωσε προηγούμενος μάρτυρας).

Ενόψει των ανωτέρω κλονίζεται σοβαρότατα η κατάθεση του μάρτυρα σε μία σειρά από ζητήματα όπως η αναγνώριση των κατηγορουμένων, η περιγραφή των σωματικών βλαβών που υπέστη ο Abouzid Embarak και η δήθεν ύπαρξη ατόμου «επικεφαλής».

Το κενό…μνήμης στην πρώτη κατάθεση

Ο Abouhamed Ahmed δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί στην πρώτη του κατάθεση στην αστυνομία μίλησε απλά για «κοντοκουρεμένους». Επίσης, δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί δεν ήταν σε θέση να δώσει καμιά συγκεκριμένη περιγραφή των καταγγελλομένων ατόμων, ούτε ανέφερε το παραμικρό περί Χρυσής Αυγής, για μαύρες μπλούζες κλπ. Στις σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση από την υπεράσπιση, ισχυρίστηκε ότι  δεν μίλησε για αυτά τα θέματα επειδή απαντούσε μόνο σε ό, τι τον ρωτούσαν. Όταν όμως του ζητήθηκε να πει σε απάντηση ποιας ερώτησης μίλησε για «κοντοκουρεμένους», δήλωσε ότι δεν θέλει να απαντήσει γιατί κουράστηκε (!) προκαλώντας έτσι τα μειδιάματα των παρισταμένων.

Η συνέντευξη-ντοκουμέντο και οι φωτογραφίες από το zougla.gr

Η αποκάλυψη της ημέρας σχετίζεται με βίντεο-ντοκουμέντο που φέρει ημερομηνία 12 Ιουνίου 2012 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα στη δίκη από τους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι το άντλησαν από το zougla.gr. Σε αυτό ακούγεται ο μάρτυρας να λέει ότι είδε μόνο ένα από τα άτομα που βρίσκονταν έξω από το σπίτι του, είναι όμως σε θέση να αναγνωρίσει και τους υπόλοιπους γιατί…

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chamenossth-metafrash-o-aiguptios-marturas-dhlwse-oti-agnoei-ousiwdeis-leje#ixzz4NSvMEU72

Advertisements

Comments Off on Χαμένος…στη μετάφραση ο Αιγύπτιος μάρτυρας: Δήλωσε ότι αγνοεί ουσιώδεις λέξεις που έχουν καταχωρηθεί στην κατάθεσή του!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.