Χρήστος Παππάς: Όχι στην νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς κατήγγειλε στην διάσκεψη των Προέδρων την νέα διαπλοκή που στήνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε την πρόταση Βούτση για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

Καταθέτοντας την αρνητική ψήφο της Χρυσής Αυγής  στην πρόταση, θα εκφράσω τις θέσεις μας  και θα αιτιολογήσω την ψήφο μας. Χωρίς να θεωρηθεί προσβλητικό προς τον κοινοβουλευτικό θεσμό που ονομάζεται διάσκεψη των Προέδρων, θεωρώ ότι η σημερινή διάσκεψη συνεδριάζει με αντικείμενο άνευ ουσίας. Και δεν εννοώ την σύσταση αυτήν καθ’ αυτήν του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, που αποτελεί όντως μια εκκρεμότητα, αλλά γι’ αυτήν καθ’ αυτήν την ύπαρξη του ΕΣΡ όπως έχει. Εκ των πραγμάτων, θα συμπεριλάβω μαζί με αυτό και τις ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες κάθε άλλο παρά ανεξάρτητες είναι, καθότι διορισμένες από την εκτελεστική εξουσία, από την κυβέρνηση, ενίοτε και με υπόγειο συμψηφισμό, ένα πάρε – δώσε μεταξύ των εκλεκτών των υπολοίπων κομμάτων.

Υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές που ενεργούν εντελώς παραβατικά. Έχοντας εμπειρία από συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μπορώ να αναφέρω την Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας του Ανταγωνισμού, η οποία αντί να έχει έναν εποπτικό ρόλο, κατ’ ουσίαν δρα ασύδοτη απέναντι σε βεβαιωμένες κακουργηματικές πράξεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λειτουργώντας ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο, και αντί να προστατεύει τον ελληνικό λαό από τα αδηφάγα πλοκάμια των πολυεθνικών, γίνεται δια του προέδρου της και των συν αυτώ, ο καλύτερος προστάτης τους. Αναφέρω αυτό το παράδειγμα, διότι με τις όποιες αρμοδιότητες θα έχει πλέον το ΕΣΡ, και ομιλώ για το «κόψε – ράψε» δια νόμων και τροπολογιών, ασχέτως λοιπόν με τις τωρινές αρμοδιότητες της ανεξάρτητης αρχής για την οποία μιλούμε, η αρχή αυτή είναι απολύτως ένοχη δια την συγκάλυψη της διαπλοκής των ΜΜΕ με την εκάστοτε εξουσία, καθώς και με την ευθύνη των καναλιών στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, στην  προπαγάνδα υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων πολιτικών και οικονομικών, την οποία ζήσαμε σε όλο της το μεγαλείο με τις χρυσαυγιάδες, αλλά και με το εξόφθαλμο και καταιγιστικό σφυροκόπημα της κοινής γνώμης από όλα τα κανάλια υπέρ του ΝΑΙ.

Ψηφίζουμε αρνητικά κ. Πρόεδρε, όχι διότι εμείς ως τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας θέλουμε να κάνουμε «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Εχουμε αποδείξει ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της ενεργού παρουσίας μας στην Βουλή. Θα ήμασταν διατεθειμένοι να ψηφίσουμε υπέρ, εφόσον το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο λειτουργούσε συμφώνως με το Σύνταγμα, είχε ουσιαστικές παρεμβατικές δυνατότητες, υπήρχε διαφάνεια, αποτελείτο από αρίστους συμπολίτες μας και όχι από κομματικούς «εταίρους». Θα ψηφίζαμε θετικά εάν εφαρμοζόταν το άρθρο του παλαιοτέρου νόμου περί συστάσεως του Συμβουλίου, ο οποίος προέβλεπε την επιλογή εκπροσώπου των κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και του τρίτου και τετάρτου κόμματος, δηλαδή αν είχαμε εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο συμβούλιο, ο οποίος θα λειτουργούσε καθ’ όλα, όπως λειτουργεί συνολικά το Κίνημά μας, δηλαδή αποκλειστικά για το συμφέρον και την ευημερία του ελληνικού Λαού και ο οποίος θα ήτο ένα πρόσωπο ελέγχου και φραγμού στην ασυδοσία της διαπλοκής.

Τελειώνω κ. Πρόεδρε, έχοντας να καταγγείλω ότι η διαπλοκή συνεχίζεται, φέροντας ως παράδειγμα την εξέλιξη που προβλέπεται όπως όλα δείχνουν για την σύσταση του Συμβουλίου και τις αποφάσεις του συνεπωνύμου μου υπουργού για το «μαύρο» στα κανάλια. Και θέτω την εξής απλή ερώτηση: Τις οφελείται; Μήπως ωφελούνται οι νέοι βαρόνοι του ΣΥΡΙΖΑ; Τα κανάλια αυτά μέχρι να λειτουργήσουν οι υπόλοιποι θα μοιραστούν για αρκετό διάστημα, το λιγότερο 3 και πλέον μήνες, ολόκληρη την διαφημιστική «πίτα», βγάζοντας τεράστια κέρδη, ενδεχομένως ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που έδωσαν για την εξασφάλιση της αδειοδότησής τους.

Στο παιχνίδι που έχει στήσει ο κ. υπουργός και η κυβέρνηση, στο τάβλι θα έλεγα, όπου συμμετέχουν οικονομικά συμφέροντα κυβερνητικοί και υφίσταται μια καθολική προσπάθεια εμπλοκής της ελληνικής δικαιοσύνης σε πολιτικά παιχνίδια και γνωρίζετε ότι ο ομιλών και το κόμμα που εκπροσωπεί έχει πικρή εμπειρία από την εμπλοκή και διαπλοκή των ανεξαρτήτων κατά το Σύνταγμα εξουσιών, η Χρυσή Αυγή στο παιχνίδι αυτό, λοιπόν, δεν θα συμμετάσχει, καταγγέλλοντας τόσο την κυβέρνηση, όσο και την ΝΔ που παριστάνει την άμεμπτη, την αδιάφθορη, την στιγμή που είναι το ίδιο κόμμα, το οποίο με ταπεινά μικροκομματικά εκλογικά και πολιτικά συμφέροντα, για την υφαρπαγή, δηλαδή των ψήφων της Χρυσής Αυγής, έκλεισε παράνομα τον Αρχηγό και τους βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας.

Αυτοί που για 42 χρόνια λυμαίνονται την εξουσία ως κυβέρνηση και ως αξιωματική αντιπολίτευση ας είναι πιο προσεχτικοί, γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Με την καταγγελία αυτή για τους νέους ευνοούμενους βαρόνους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλείνω επαναλαμβάνοντας την αρνητική θέση της Χρυσής Αυγής, την αρνητική ψήφο, το ΟΧΙ στην πρότασή σας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chrhstos-pappas-binteo#ixzz4NZ8DhTYV

Advertisements

Comments Off on Χρήστος Παππάς: Όχι στην νέα διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Comments are closed.