ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “H Μάχη των Γιαννιτσών” – Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “H Μάχη των Γιαννιτσών” - Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Γεμάτα ήταν τα γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων της Χρυσής Αυγής σε όλη την Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες ιστορικού περιεχομένου με θέμα: “Η Μάχη των Γιαννιτσών”.

Η μάχη των Γιαννιτσών (19-20 Οκτωβρίου 1912) ήταν μία από τις σημαντικότερες μάχες του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου κι αυτό γιατί η νίκη στα Γιαννιτσά άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Συναρπαστική είναι η περιγραφή της μάχης από τον Πέτρο Βρυζάκη, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται παρακάτω:

«Η πορεία μας επιταχύνεται. Πριν ακόμη μας δοθεί διαταγή, αυθορμήτως οι στρατιώται ταχύνουν το βήμα των. Η πορεία μας έτσι γίνεται σχεδόν τροχάδην. Ανερχόμεθα μικράν κλιτύν και φθάνομεν εις την κορυφογραμμήν. 

Το πυρ μαίνεται. Αι σφαίραι σφυρίζουν πυκναί γύρω μας. Οι στρατιώται διατάσσονται και πίπτουν πρηνηδόν. Οι αξιωματικοί όλοι όρθιοι. 

Στας τρεις ακριβώς ακούεται η φωνή του Μεράρχου κ. Μηλιώτου.
-Κύριε Παναγιωτόπουλε, το τάγμα σας εμπρός.
Αναπτυσσόμεθα εις τάξιν μάχης. Έχω τη διμοιρία μου, εμπρός μου, συγκεντρωμένην, πειθαρχούσαν. 

Αι σφαίραι πυκνόταται γύρω μας. Προχωρούμεν απτόητοι και ταχέως. Δεν παύω ούτε στιγμή να παροτρύνω τους στρατιώτας. 

Διαβάστε περισσότερα για την Μάχη των Γιαννιτσών 

Την Τετάρτη 19.10.2016 στα γεμάτα κόσμο γραφεία της Τοπικής Βορείων Προαστίων πραγματοποιήθηκε (όπως και σε όλες τις Τοπικές της Χρυσής Αυγής) ομιλία ιστορικής μνήμης με θέμα την Μάχη των Γιαννιτσών. Η σχετική ομιλία πραγματοποιήθηκε από την συναγωνίστρια Μ.Κ., η οποία με λεπτομερή στοιχεία αναφέρθηκε στην προετοιμασία και διεξαγωγή της σημαντικότερης ίσως μάχης των βαλκανικών πολέμων, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 1012. Η συναγωνίστρια  τόνισε ιδιαίτερα την σπουδαιότητα και τις συνέπειες της, νικηφόρου για τον Ελληνικό στρατό, έκβασης της μάχης. Κατέληξε δε αναλύοντας τους τέσσερις βασικούς λόγους της νίκης των Ελλήνων, εκ των οποίων ο σημαντικότερος ήταν η Πίστη του Ελληνικού στρατού στην τελική Νίκη, ακριβώς όπως και οι σύγχρονοι Έλληνες εθνικιστές πιστεύουμε στην τελική Νίκη της Χρυσής Αυγής. Η εκδήλωση έληξε ως είθισται με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον ύμνο τη Χρυσής Αυγής.

T.O. Αχαρνών 

Την Τετάρτη 19/10/2016 πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στις κατά τόπους Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής για να παρακολουθήσει την ιστορική ομιλία για τη μάχη των Γιαννιτσών. Μετά από μια σύντομη ιστορική αναδρομή για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, την πορεία της Ελλάδας στους νικηφόρους βαλκανικούς πολέμους, στον μακεδονικό αγώνα των αρχών του 20ου αιώνα και άλλες μάχες για την ανεξαρτησία και ελευθερία της πατρίδας, αναλύθηκε η σπουδαιότητα της μάχης των Γιαννιτσών.

Η μάχη των Γιαννιτσών απέβη νικηφόρα λόγω της πίστης των Ελλήνων στρατιωτών  στην νίκη, στην ισχυρή ηγεσία, στο υψηλό φρόνημα, αλλά και την ανώτερη στρατιωτική εκπαίδευση των Ελλήνων.  Στην ουσία άνοιξε τον δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μετά από 500 χρόνια σκλαβιάς και οδήγησε σε ακόμη περισσότερες νίκες με τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τον διπλασιασμό των εδαφών της πατρίδας μας.

Τ.Ο. Θεσσαλονίκης

Τοπική Οργάνωση Νέας Μηχανιώνας

Τοπική Οργάνωση Ημαθίας

Τοπική Οργάνωση Πιερίας

Τοπική Οργάνωση Καβάλας

Οργανωτικός πυρήνας Καστοριάς

Ως κορυφαία στιγμή των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913 χαρακτηρίζεται από τους ιστορικούς η μάχη των Γιαννιτσών η οποία ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου του 1912 με τον Ελληνικό Στρατό να κατατροπώνει τις δυνάμεις των Οθωμανών και να προχωρεί ανίκητος προς τη Θεσσαλονίκη. Σε ομιλία που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Φαρσάλων από την Συναγωνίστρια Μαρία Μπίλλη έγινε εκτενής αναφορά στα κρίσιμα γεγονότα πριν την μάχη κατά τα  οποία ο Ελληνικός Στρατός υπό τις διαταγές του Αρχιστρατήγου Διαδόχου Κωνσταντίνου επικεφαλής  της περίφημης  Στρατιάς Θεσσαλίας , αφού προέλασε και κατέλαβε την νευραλγικής σημασίας ορεινή διάβαση του Σαραντάπορου, ελευθέρωσε στα δυτικά τα Σέρβια Κοζάνης και χωρίς αντίσταση από τον υποχωρούντα Τουρκικό στρατό εισήλθε στην πόλη της Κατερίνης.

Απώτερος στόχος η όσο το δυνατόν ταχύτερη απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης την οποία εποφθαλμιούσε διακαώς η Βουλγαρία όπως και όλη την Μακεδονία μας. Οι Τούρκοι, μετά τις συνεχείς ήττες, συμπτύχθηκαν βόρεια της περιοχής του Αξιού για να ανακόψουν τον Ελληνικό Στρατό σε μια περιοχή όπου έμελλε να δοθεί μία από τις φονικότερες αλλά ηρωικότερες μάχες στα Γιαννιτσά. Στην συνέχεια ο γραμματέας της Τ.Ο. Φαρσάλων Συναγωνιστής Νίκος Καραμητράκης πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στην σύγχρονη συγκυρία όπου η Πατρίδα υφίσταται εκ νέου απειλές εξ ανατολών. Κοινή πεποίθηση όλων είναι το γεγονός ότι μόνο η Χρυσή Αυγή δύναται να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της Ελλάδος. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και του Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Στα πλαίσια της γενικότερης πρωτοβουλίας της Χρυσής Αυγής σχετικά με τα μαθήματα Ελληνικής ιστορίας, στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων πραγματοποιήθηκε ομιλία για την μάχη των Γιαννιτσών. Η μάχη των Γιαννιτσών αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας και της Θεσσαλονίκης, μια μάχη που η Ελληνική λόγχη βάφτηκε με Τουρκικό αίμα, και που οι θυσίες των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών, ήταν αυτές που ανέτρεψαν την στρατιωτική λογική, και που στεφάνωσαν τα Ελληνικά όπλα.

Μια από τις πολλές μάχες που το πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει να μαθαίνουν οι Έλληνες. Ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός που αποσιωπάται, και που κανένας τηλεοπτικός δίαυλος δεν θα αναφερθεί. Οι Έλληνες Εθνικιστές, στην πρωτοπορία πάντα του αγώνα, θα συνεχίζουν να αναδεικνύουν τις νίκες και τις θυσίες του Ελληνικού Στρατού. Για μια μεγάλη Ελλάδα, σε πείσμα όλων εκείνων που την θέλουν μικρή και υποταγμένη.

Όλο και περισσότεροι νέοι συναγωνιστές, έρχονται στα γραφεία της  Τ.Ο. Πατρών, ενδιαφερόμενοι για τα “Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας” τα οποία έχουν τρομερή απήχηση στον κόσμο που έρχεται εκεί κάθε  Τετάρτη. Το θέμα αυτή την φορά ήταν για την περίλαμπρη μάχη των Γιαννιτσών, από τους ένδοξους  Έλληνες στρατιώτες. Μια μάχη αρκετά δύσκολη, με πολυάριθμο εχθρό που στέφθηκε με μια σημαντική νίκη για την Πατρίδα μας και ένα καίριο πλήγμα στον τούρκο εχθρό. Κατόπιν έγινε συζήτηση για την πολεμική αρετή των Ελλήνων.

Η μάχη των Γιαννιτσών ήταν το θέμα ενός ακόμα μαθήματος Ελληνικής ιστορίας που παρουσιάστηκε σ όλες της τοπικές οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου ανά την Ελλάδα. Για την Τ.Ο. Σπάρτης ομιλήτρια ήταν η συναγωνίστρια και μέλος του πενταμελούς Βασιλική Καραβέργου αναλύοντας μια ακόμα λαμπρή σελίδα από το υπέρλαμπρο βιβλίο ιστορίας του Έθνους μας!

Ομιλία για την Μάχη των Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο γραφείο της Τ.Ο. Πύργου, στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, από τον συναγωνιστή Αλέξανδρο Μιχαλόπουλο. Ο συναγωνιστής ανέγνωσε ιστορικές περιγραφές μιας εκ των σημαντικότερων στιγμών του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου 1912 με τον Ελληνικό Στρατό να επιτίθεται από τα δυτικά κατά των Τουρκικών δυνάμεων στα Γιαννιτσά και μετά από διήμερο σκληρό αγώνα να αναδεικνύεται νικητής.

Στα πλαίσια των συντονισμένων ανά την επικράτεια Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας, παρουσιάστηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Ευβοίας η συγκλονιστική διήμερη Μάχη των Γιαννιτσών (19-20 Οκτωβρίου 1912), από τον συναγωνιστή Κ.Ι., ανώτατο αξιωματικό ε.α. Με κατατοπιστικούς χάρτες και αρχεία του ΓΕΣ, οι παριστάμενοι είχαν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν νοερά στον χρόνο και τον χώρο και ενημερωθούν παραστατικά για τις συνθήκες, τις στρατιωτικές κινήσεις, αλλά και το πολιτικό παρασκήνιο των γεγονότων και των επιδράσεών τους στις ιστορικές εξελίξεις για την πατρίδα μας.

Στην  κατάμεστη αίθουσα από συναγωνιστές και φίλους του Κινήματος μας της Τ.Ο. Περάματος διεξήχθη ένα ακόμη μάθημα ιστορίας από τον συναγωνιστή Κώστα Κοκορίκο με θέμα την μάχη των Γιαννιτσών. Μια ακόμα μάχη στην ιστορία του Έθνους μας που διαδραματίστηκε στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο εναντίον των τούρκων. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε λεπτομερώς στα τεκταινόμενα της μάχης ακολούθησε  διάλογος με τους παρευρισκόμενους και στην συνέχεια, ως είθισται, όλοι σε στάση προσοχής απαγγείλαμε  τον εθνικό ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στα πλαίσια των μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο. Σαλαμίνος η ομιλία από τον συναγωνιστή Δημήτρη Λιάτη. Η μάχη των Γιαννιτσών διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου του 1912 και δικαίως έχει μείνει στην ιστορία ως μια από τις δυσκολότερες μάχες του Α΄ Βαλκανικού πολέμου. Έχει χαρακτηριστεί ως μάχη «μη αναμενόμενη», λόγω της έλλειψης πληροφοριών για τις κινήσεις και τις θέσεις του τουρκικού στρατού. Η στρατιά Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον διάδοχο Κωνσταντίνο και επιτελάρχη τον Στρατηγό Παναγιώτη Δαγκλή, μετά από σκληρές μάχες με τους τούρκους, απελευθέρωσαν τα Γιαννιτσά.

Την ιερότερη πόλη των Βαλκανίων για τους τούρκους. Η μάχη των Γιαννιτσών ήταν ο προάγγελος της απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης. Σήμερα προάγγελος της απελευθερώσεως του Έθνους, είναι η Χρυσή Αυγή. Η μάχη δίνεται καθημερινώς εναντίον Ελληνόφωνων γραικύλων και της ξενοκρατίας, έως να ακτινοβολήσει η Χρυσή Αυγή του Έθνους. Μετά το πέρας της ομιλίας, ως είθισται σε στάση προσοχής, ψάλλαμε τον Εθνικό ύμνο και τον ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών στα πλαίσια των προγραμματισμένων ομιλιών ιστορικού περιεχομένου στις Τοπικές Οργανώσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή σε όλη την Επικράτεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την συναγωνιστή Γεώργιο Ρεντετάκο με θέμα. “Η Μάχη των Γιαννιτσών”. Η μάχη των Γιαννιτσών ήταν μια από τις σημαντικότερες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου με τον Ελληνικό Στρατό να επιτίθεται από τα δυτικά κατά των Τουρκικών δυνάμεων στα Γιαννιτσά και μετά από διήμερο σκληρό αγώνα να αναδεικνύεται νικητής. Υπήρξε η πιο φονική μάχη των βαλκανικών πολέμων, ωστόσο η νίκη στα Γιαννιτσά άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Η «Μάχη των Γιαννιτσών» είχε σειρά στον κύκλο ιστορικών μαθημάτων της Χρυσής Αυγής. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/10/2016 στα γραφεία της Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, στο Αργοστόλι, με ομιλητή τον Γραμματέα της Τοπικής, Δάβουλο Χρήστο, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στον Κεφαλλλήνα Ήρωα της Μάχης της Κατερίνης -που προηγήθηκε χρονικά αυτής των Γιαννιτσών- Αντ/ρχη Δημήτριο Σβορώνο, τόνισε τη σημασία της μάχης για την τελική έκβαση του Αγώνα για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας γενικότερα. Tη Μακεδονία, που εκατό χρόνια μετά τους αγώνες και τις θυσίες των Ελλήνων για την Ελευθερία της, οι προδότες πολιτικοί έφτασαν να την προσφέρουν σήμερα δώρο στον εχθρό.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στην Τ.Ο. Ανατολικής Αττικής, στα πλαίσια των Μαθημάτων Ελληνικής Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Συναγωνίστρια Μαρία Μήτρου με θέμα την Μάχη των Γιαννιτσών. Αναλύθηκε όλο το χρονικό της ιδιαίτερα φονικής αυτής ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων κατά την διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, ενώ τονίστηκε η μέγιστη σημασία της διότι με την νίκη αυτή άνοιξε ο δρόμος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης!

Το παρόν στην Τοπική μας, έδωσε ο περιφερειακός σύμβουλος από την Κρήτη, Συναγωνιστής Γιώργος Σπυρόπουλος ο οποίος πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στο καίριο και καυτό ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Ο Συναγωνιστής αφού αναφέρθηκε στον αυξανόμενο ρυθμό της εισροής λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας, σημείωσε το γεγονός πως δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας λόγω των τόσων διαφορών στον πολιτισμό και την κουλτούρα μας και πως αποτελούν μια απειλή για την δημόσια υγεία της χώρας αφού δεν ελέγχονται για τυχόν σοβαρές ασθένειες που μεταφέρουν έπειτα κιόλας από τα μακρινά ταξίδια που πραγματοποιούν..

Εν τέλει επεσήμανε πως η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών που σε κάθε γωνία της Ελλάδας ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους ενάντια στην πολυπολιτισμικότητα και την νέα τάξη πραγμάτων!

Χαιρετισμό στο κοινό της τοπικής απηύθηναν και οι εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Σωματείων του Κινήματος και συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων, Συναγωνιστής Βίκτωρας Γλυνός και η εκπρόσωπος του ΛΑΣΙΤΑ, Συναγωνίστρια Φωτεινή Κωτσάκη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την δυνατότητα εγγραφής και συμμετοχής κάθε υγιούς Έλληνα Πατριώτη στα συνδικαλιστικά όργανα του Λαϊκού Συνδέσμου καθώς και για τις θέσεις των σωματείων μας για κάθε καίριο και επίκαιρο ζήτημα σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους!

Η ανταπόκριση του κόσμου κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη πράγμα που μας δίνει κουράγιο και όρεξη για την δύσκολη συνέχεια στην προσπάθεια απελευθέρωσης της Πατρίδας μας!

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στην Τ.Ο. Ι.Π. Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε ιστορική ομιλία από τον Συναγωνιστή Θεόδωρο Τσέλα με θέμα: Η μάχη των Γιαννιτσών.

Στο πλαίσιο της διενέργειας των μαθημάτων ελληνικής ιστορίας στις τοπικές οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα τη Μάχη των Γιαννιτσών από τον συναγωνιστή Κραβαρείτη Βάιο.

Ομιλία διεξήχθη στα γραφεία της τοπικής της Τ.Ο. Λαμίας με θέμα την κατάσταση της διδασκαλίας στα ελληνικά σχολεία από τον συναγωνιστή και καθηγητή Μπουρογιάννη Γεώργιο. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ανθελληνικού κατεστημένου να απεθνικοποιήσει την εθνική παιδεία, τα τελευταία 40 χρόνια. Επισήμανε ότι ο μόνος τρόπος να αντιστραφεί αυτός ο «δίχως γυρισμό δρόμος», είναι μόνο μέσα από την ανάδειξη της Χρυσής Αυγής στη διακυβέρνηση της χώρας.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συναγωνιστής και μέλος της κεντρικής επιτροπής, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος τόνισε ότι τα ανθελληνικά σχέδια που εξυφαίνει η εθνομηδενιστική κυβέρνηση Σύριζα για την αποδόμηση της ελληνικής εθνικής παιδείας, δε θα περάσουν.

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Με μεγάλο ενδιαφέρον Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες παρακολούθησαν την ομιλία του Συναγωνιστή Παναγιώτη Ρακοβίτη με θέμα ομιλίας η μάχη των Γιαννιτσών, ο ομιλητής μέσα από ιστορικές αναφορές ανέλυσε τις στρατηγικές που ακολούθησε ο Ελληνικός Στρατός και τα αποτελέσματα της έκβασης αυτής. Στο πέρας της ομιλίας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και αναλύθηκε το στρατηγικό σχέδιο της μάχης εκτενέστερα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mathhmata-ellhnikhs-istorias-h-machh-twn-giannitswn-fwtoreportaz-apo-t#ixzz4NvI6ypGf

Advertisements

Comments Off on ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ: “H Μάχη των Γιαννιτσών” – Φωτορεπορτάζ από τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.