Απότομη «προσγείωση» Τσίπρα από τον Λευκό Οίκο: Ο Ομπάμα δεν έρχεται να βοηθήσει, αλλά για να ζητήσει πιστότερη εφαρμογή των μνημονίων!

Απότομη «προσγείωση» Τσίπρα από τον Λευκό Οίκο: Ο Ομπάμα δεν έρχεται να βοηθήσει, αλλά για να ζητήσει πιστότερη εφαρμογή των μνημονίων!

Η κυβέρνηση βαίνει από «Βατερλό» σε «Βατερλό» και από ό,τι φαίνεται τα πράγματα δεν βαίνουν πολιτικώς καλά για αυτήν.

Ήλπιζαν, και το διέρρεαν μέσω email του Μεγάρου Μαξίμου, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην εθιμοτυπική επίσκεψή του στην Ελλάδα θα κάνει μία «γενναία» δήλωση στήριξης στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους. Ήλπιζαν αυτή την δήλωση να την μετατρέψουν σε ένα δικό τους Success Story, προκειμένου να συνεχίσουν να ταΐζουν «κουτόχορτο» όσους ακόμα δεν τους έχουν πάρει τελείως χαμπάρι.

Η δήλωση αυτή, όμως, δεν πρόκειται να έρθει… Συγκεκριμένα, σε δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, που ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα ειπώθηκε επί λέξει:

«Μπορώ να σας πω ότι ο Πρόεδρος δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί έναν κάποιου είδους νέο διακανονισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα περίμενα ότι ο Πρόεδρος θα περάσει κάποια ώρα από το ταξίδι του προκειμένου να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που έχει κάνει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε. Θα την ενθαρρύνει επίσης για να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για την μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Οπότε αυτό θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι των συζητήσεων που ο Πρόεδρος θα έχει εκεί.

Όταν μιλάμε για τις μακρόχρονες σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, προφανώς υπάρχουν – υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός Ελληνοαμερικανών εδώ στις ΗΠΑ και ενδιαφέρονται αρκετά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει μια στενή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Πιστεύω ότι είναι μια ένδειξη του βάθους των πολιτισμών δεσμών των δύο χωρών.

Και υπάρχει μια σημαντική οικονομική σχέση επίσης. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά καθώς κάνει αυτό το ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα για πρώτη φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.»

Κοινώς, «άνθρακες ο θησαυρός». Ο Ομπάμα θα έρθει στην Ελλάδα για να επαναλάβει τα όσα λέει ο Σόιμπλε περί των οικονομικών της χώρας και τίποτε άλλο. Το πολύ πολύ να πάει και μια Λέσβο για το απαραίτητο «αντιρατσιστικό» σόου.

Διαβάστε επίσης: Νέα αποκάλυψη Wikileaks: Και με διαταγή Ομπάμα πρόδωσε το περήφανο ΟΧΙ των Ελλήνων ο αμερικανοκομμουνιστής Τσίπρας!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apotomh-prosgeiwsh-leukos-oikos-o-ompama-den-erchetai-na-bohthhsei-ton-suri#ixzz4OIXgsRIe

Advertisements

Comments Off on Απότομη «προσγείωση» Τσίπρα από τον Λευκό Οίκο: Ο Ομπάμα δεν έρχεται να βοηθήσει, αλλά για να ζητήσει πιστότερη εφαρμογή των μνημονίων!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.