Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστευση και ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση – 3 ΒΙΝΤΕΟ

Λ. Φουντούλης: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιο κενό ασφαλείας

Κατά την διάρκεια συζήτησης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την εσωτερική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκανε παρέμβαση ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Σε αυτήν, τόνισε τις διαφορές που υπάρχουν στο επίπεδο ασφαλείας μεταξύ των κρατών-μελών, τις τρομερές διευκολύνσεις που παρέχει η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων σε ποινικούς εγκληματίες και τρομοκράτες, καθώς και την εμμονική αντιμετώπιση του προβλήματος από τις λεγόμενες “πολιτικώς ορθές” πολιτικές δυνάμεις της Ένωσης. Τέλος, ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων για το σημαντικότατο αυτό πρόβλημα, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Υπάρχει εσωτερική ασφάλεια στην Ευρώπη; Στην πραγματικότητα, κάθε ένα κράτος-μέλος της Ένωσης έχει διαφορετικό επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας, αναλόγως παραγόντων, η πλειονότητα των οποίων εξαρτάται από τις εσωτερικές συνθήκες του κάθε κράτους και την μορφή της κοινωνίας του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει κάνει τίποτα παραπάνω από το να προσθέτει προβλήματα στις χώρες. Με πολύ μεγάλη ευκολία κάποιος μπορεί να ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και να βρεθεί στην Δανία οδικώς, μεταφέροντας κάθε είδους παράνομο εμπόρευμα, από ναρκωτικά μέχρι όπλα, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι δήθεν συνοριακοί έλεγχοι που έχουν επιβληθεί, εκτός από το να δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση στα σύνορα, δεν εξυπηρετούν τίποτα παραπάνω, καθώς μόνο έλεγχοι δεν είναι.

Τέλος, πόσοι από εσάς εδώ μέσα μπορούν να πουν υπεύθυνα πως έχουμε δει το τέλος των τρομοκρατικών επιθέσεων; Ακόμα χειρότερα, πόσοι μπορούν να πουν ότι για τις προηγούμενες ή τις μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις είχαμε κάνει ή είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό εκ μέρους μας για να τις αποτρέψουμε; Δυστυχώς, η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα τεράστιο κενό ασφαλείας, κενό που δεν θα καλυφθεί εάν δεν είναι πρόθυμοι ορισμένοι να αφήσουν πίσω τους ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, που δεν εξυπηρετούν σε τίποτα πλέον.”

Ελευθέριος Συναδινός: Ο παράνομος μετανάστης δεν είναι πρόσφυγας!

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα τα συμπεράσματα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής και 21ης Οκτωβρίου 2016 και τόνισε ότι,για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Συνοριακή Ακτοφυλακή, η αναθεώρηση του Κώδικα Σένγκεν και η δημιουργία ευρωπαϊκού συστήματος πληροφοριών και άδειας ταξιδιού, αλλά χρειάζεται σφράγισμα των εξωτερικών συνόρων Ελλάδας και Βουλγαρίας, η κατάργηση της συμφωνίας της Ένωσης με την Τουρκία και κυρίως η επιβολή κυρώσεων σε αυτήν.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κυρία Πρόεδρε, για ακόμη μια φορά, οι ηγέτες των χωρών της Ένωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης κορυφής συνέχισαν τις ευχές και διαπιστώσεις. Για τη λαθρομετανάστευση, θα αρκούσε μια γενναία παραδοχή του αυτονόητου, ώστε επιτέλους να προχωρήσουν σε ενέργειες πάταξης της.

Δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Συνοριακή Ακτοφυλακή, η αναθεώρηση του Κώδικα Σένγκεν και η δημιουργία ευρωπαϊκού συστήματος πληροφοριών και άδειας ταξιδιού, για την προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Χρειάζεται μόνο, η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Ο παράνομος μετανάστης δεν έχει τα δικαιώματα ενός πρόσφυγα.

Για την πρόληψη της λαθρομετανάστευσης κατά μήκος της οδού της Ανατολικής Μεσογείου, χρειάζεται σφράγισμα των εξωτερικών συνόρων Ελλάδας και Βουλγαρίας, κατάργηση της συμφωνίας με την Τουρκία και η επιβολή κυρώσεων σε αυτήν, η οποία συνεχίζει να καταπατά κάθε έννοια κράτους δικαίου, θεμελιωδών δικαιωμάτων και δημοκρατίας.

Τέλος, στο θέμα της Συρίας συνεχίζεται η πολιτική αδιεξόδου και κακού στρατηγικού σχεδιασμού. Οι ηγέτες καταδικάζουν με δήλωσή  τους τις επιθέσεις του συριακού καθεστώτος και της Ρωσίας, έναντι των αμάχων στο Χαλέπι. Γιατί κανείς από τους 27 μέγιστους ηγέτες δεν καταδικάζει το Ισλαμικό κράτος; Διερωτώμαι.”

Στρατηγός Επιτήδειος: Πρέπει να προστατεύσουμε τα δέντρα της Ευρώπης

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τα προστατευτικά μέτρα κατά των επιβλαβών για τα φυτά οργανισμών.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κυρία Πρόεδρε, η υγεία των φυτών συνιστά σημαντικό παράγοντα διατήρησης των δασών, των θαμνωδών εκτάσεων και του δημοσίου και ιδιωτικού πρασίνου και συμβάλει τόσο στην ανάπτυξη της γεωργίας, όσο και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας που συνδέονται με αυτές τις δραστηριότητες.

Πρέπει να προστατεύσουμε τους παραγωγούς μας από την εισαγωγή, κυρίως από άλλες ηπείρους, επιβλαβών οργανισμών που πλήττουν τα ευρωπαϊκά δένδρα τα οποία δεν είναι τόσο ανθεκτικά σ᾽ αυτούς.

Εάν λοιπόν καταστραφούν τα δένδρα, θα καταστραφεί η γεωργία, η δασοκομία, η κηπευτική. Πρέπει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να υπάρξει και νομική κάλυψη αλλά και πρακτική αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα στηρίξω την πρόταση υπερψηφίζοντας τον προτεινόμενο κανονισμό δεδομένου ότι καλύπτει τις προϋποθέσεις αυτές και κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση”.

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-eurwbouleutwn-chrushs-aughs-gia-3-binteo#ixzz4OGr7J6ho

Advertisements

Comments Off on Παρεμβάσεις ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για λαθρομετανάστευση και ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση – 3 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.