«Επίθεση φιλίας» του Βαρουφάκη στον Μητσοτάκη για… «μια πραγματικά νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία»!

«Επίθεση φιλίας» του Βαρουφάκη στον Μητσοτάκη για... «μια πραγματικά νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία»!

Όταν ακόμη και ο μετρ του ναρκισσισμού, της φανφαρολογίας και της ακατάσχετης φλυαρίας δίχως τίποτα το ουσιαστικό φτάνει στο σημείο να δίνει τις…συμβουλές του για το τι είδους κόμμα «πρέπει» να είναι η ΝΔ, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η κατάσταση που περιλαμβάνει τόσο το κόμμα αυτό όσο και τη νέα ηγεσία της κυμαίνεται μεταξύ της κωμωδίας και του δράματος, του γέλωτα και των κλαυθμών…

Ο λόγος για τον εγωπαθή «σφίχτερμαν», θεωρητικό του «ουάου» και οικονομολόγο της πλάκας Γιάννη Βαρουφάκη (ή Μπαρουφάκη), ο οποίος με ολοσέλιδο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μας ενημερώνει για το ποια πρέπει να είναι «η Νέα Δημοκρατία που χρειαζόμαστε», όπως είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του άρθρου!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Μπαρουφάκης ζητά μια πλήρως νεοφιλελεύθερη ΝΔ, καθώς όπως γράφει: «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μετεξελιχθεί σ’ ένα αυθεντικά νεοφιλελεύθερο, πατριωτικό, φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Μόνο τότε θα βελτιωνόταν η ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης με εμάς τους αριστερούς, μετασχηματίζοντας τις άγονες κόντρες σε δημιουργική σύγκρουση.» !

Μέσα από το άρθρο του ζητά «Μια πραγματικά νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία» η οποία ταυτόχρονα θα ήταν και «μια πατριωτική Νέα Δημοκρατία»! Και αυτά είναι γραμμένα από έναν αριστερό, ο οποίος μέσα από την μπαρουφολογία του δείχνει ότι η αριστερά με τον φιλελευθερισμό, επί της ουσίας, βαδίζουν χέρι-χέρι. Και αφού η ασυναρτησία «πάει σύννεφο» ο Μπαρουφάκης τελειώνει το…αριστούργημά του ως εξής:

«Αν η Νέα Δημοκρατία κατάφερνε να μετασχηματιστεί σε νεοφιλελεύθερο, πατριωτικό, φιλοευρωπαϊκό κόμμα διαλόγου θα ενισχυόταν εντυπωσιακά η διεθνής θέση της Ελλάδας και, επιτέλους, θα μπορούσαμε να διαφωνήσουμε για ζητήματα ουσίας, όπως π.χ. η βέλτιστη διαχείριση της χρεοκοπίας κράτους, ιδιωτών και ασφαλιστικών ταμείων, ο ρόλος του νομοθέτη στις συμβάσεις εργοδοτών-εργαζομένων, η χρηματοδότηση αναπτυξιακών επενδύσεων και, βέβαια, το μέλλον της Ελλάδας σε μια αποδομούμενη Ευρώπη. Δυστυχώς, υπό τη σημερινή της ηγεσία, ένας τέτοιος μετασχηματισμός της Νέας Δημοκρατίας δεν φαίνεται εφικτός.»

Δεν φτάνει που επιθυμεί την μετάλλαξή της ΝΔ σ ’ένα ολοκληρωτικά νεοφιλελεύθερο κόμμα (λες και δεν είναι ήδη), αλλά θεωρεί ότι ο κατεξοχήν νεοφιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης αδυνατεί να καταφέρει κάτι τέτοιο. Ασυναρτησίες, «τρέλλες», ή μήπως ο Μπαρουφάκης ανοίγει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ; 

Όπως και να έχει, το «παλτό» που λέγεται Μητσοτάκης μετά τα ανάλογα «παλτά» τύπου Καλλιάνου και Φωτήλα δέχεται τώρα μια «επίθεση φιλίας» από τον πλέον ειδικό στην διατύπωση ανισόρροπων θεωριών, για το πώς πρέπει να γίνει νεοφιλελεύθερη σε ολοκληρωτικό βαθμό η ΝΔ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epithesh-filias-tou-baroufakh-ston-mhtsotakh-gia…-mia-pragmatika-neofilel#ixzz4Ok5rC3fv

Advertisements

Comments Off on «Επίθεση φιλίας» του Βαρουφάκη στον Μητσοτάκη για… «μια πραγματικά νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία»!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.