Με άγριες διαθέσεις επανέρχονται οι διεθνείς τοκογλύφοι – Ζητούν κατάργηση τριετιών και ομαδικές απολύσεις

Με άγριες διαθέσεις επανέρχονται οι διεθνείς τοκογλύφοι - Ζητούν κατάργηση τριετιών και ομαδικές απολύσεις

Με κάτι παραπάνω από άγριες διαθέσεις επανέρχονται οι διεθνείς τοκογλύφοι, έχοντας απέναντί τους ακόμη μια υποτελή μνημονιακή κυβέρνηση, αυτή την φορά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Έτσι, λοιπόν, κατάργηση των τριετιών – προσαυξήσεων λόγω εμπειρίας στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και αύξηση του ποσοστού επιτρεπόμενων ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10% προτείνουν μεταξύ άλλων οι δανειστές, όπως αποκαλύπτεται από την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Πρόκειται για το γνωστό μοντέλο Δανίας, σύμφωνα με το οποίο ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να παραμείνει στη δικαιοδοσία του κράτους και μάλιστα γυμνός από προσαυξήσεις λόγω εμπειρίας (ωριμάνσεις – τριετίες). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από το 2017 ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να αποτελείται από ένα μοναδικό ποσό αναφοράς, χωρίς να περιλαμβάνει τα επιδόματα ωρίμανσης.

Την «σκληρή» γραμμή ακολουθούν οι δανειστές και αναφορικά με τις ομαδικές απολύσεις, καθώς στην έκθεση αναφέρεται ότι κρίνουν απαραίτητη την κατάργηση των περιορισμών και την προσαύξηση του ποσοστού του ορίου των απολύσεων από 5% σε 10%.

Ακόμη και στην περίπτωση που οι διεθνείς τοκογλύφοι τελικά ρίξουν κάπως τις απαιτήσεις τους και οι εγχώριοι εντολοδόχοι τους θριαμβολογήσουν για «μεγάλη επιτυχία», η ουσία θα παραμείνει ίδια. Ότι, δηλαδή, νέα αβάσταχτα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, στην εποχή της μνημονιακής υποδούλωσης και εξαθλίωσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-agries-diatheseis-epanerchontai-oi-diethneis-tokoglufoi.-zhtoun-katarghs#ixzz4Ot5OAMPZ

Advertisements

Comments Off on Με άγριες διαθέσεις επανέρχονται οι διεθνείς τοκογλύφοι – Ζητούν κατάργηση τριετιών και ομαδικές απολύσεις

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.