Γιατί το αμερικανοσιωνιστικό λόμπυ, το ΔΝΤ και οι γερμανοί τραπεζίτες φοβούνται τον Ντόναλντ Τράμπ;

Γιατί το αμερικανοσιωνιστικό λόμπυ, το ΔΝΤ και οι γερμανοί τραπεζίτες φοβούνται τον Ντόναλντ Τράμπ;

Η πρόσφατη σημαντική ανάκαμψη στις δημοσκοπήσεις για την Προεδρία των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τράμπ τρόμαξε το διεθνές οικονομικό κατεστημένο. Όχι όμως μόνο τώρα. Εδώ και πολλούς μήνες αρκετά δημοσιεύματα οικονομικών δημοσιογραφικών πηγών προσπαθούν να συνδέσουν μια ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής αβεβαιότητας με την πιθανότητα να εκλεγεί ο Τράμπ ως Πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016. Ας δούμε για ποιο λόγο.

Η συνήθης εξήγηση για κάθε αισθητή διαταραχή στο χρηματιστήριο είναι κάποιο γεγονός που εισάγει αβεβαιότητα στην οικονομία. Αυτή η αβεβαιότητα μεταβάλλει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αξία του χαρτοφυλακίου τους με αποτέλεσμα την μεταφορά κεφαλαίων από μια επένδυση σε μια άλλη. Συμπληρωματικά η καινούργια αυτή επένδυση κρίνεται στατιστικά πιο σίγουρη ότι θα διακρατήσει την αξία της και ιδανικά θα μπορέσει να δημιουργήσει και κέρδος. Και είναι γεγονός ότι αυτές τις μέρες υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία στο διεθνές οικονομικό και πιστωτικό σύστημα. Ειδικότερα τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη αλλά και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είχαν σε μέσο όρο απώλειες άνω του 1%. Βέβαια η αναταραχή αυτή ενισχύθηκε και από την αβεβαιότητα για την τιμή του πετρελαίου και όχι μόνο από την αύξηση των πιθανοτήτων του Τράμπ για εκλογή του στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Βέβαια στην προκείμενη περίπτωση το κύριο γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στους επενδυτές είναι το οικονομικό πρόγραμμα του Τράμπ σε περίπτωση εκλογής του. Στους επενδυτές που υποστηρίζουν την Κλίντον και που έχουν σοβαρά ανησυχήσει λόγω της ενίσχυσης της πιθανότητας να εκλεγεί πια ο Τράμπ στην Αμερική. Παράδειγμα τέτοιων πηγών είναι πρώην στελέχη του ΔΝΤ, καθώς και Γερμανοί και Κινέζοι τραπεζίτες. Το κύριο επιχείρημα τους είναι ότι οι αγορές προτιμούν τη σταθερότητα της Κλίντον.

Τι ακριβώς όμως φοβάται από τον Τράμπ το οικονομικό κατεστημένο και ειδικότερα το αμερικανοσιωνιστικό λόμπυ που υποστηρίζει την Κλίντον; Με μια λέξη να χάσει όλα τα προνόμια που έχει σταδιακά δημιουργήσει για τον ασύδοτο πλουτισμό του εις βάρος όλων των λαών του κόσμου.

Η εξήγηση είναι η έξης. Ο εκάστοτε Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει άμεσο έλεγχο σε θέματα εξωτερικής αλλά και νομισματικής πολιτικής. Για παράδειγμα ο Τράμπ έχει εγείρει αρκετές αμφιβολίες για την ωφέλεια που θα έχουν στην αμερικανική οικονομία οι συμφωνίες ΤΤΙΡ (ΗΠΑ-Ευρωπαικής Ένωσης) και TPP (ΗΠΑ-Ασία). Επίσης το οικονομικό πρόγραμμα του Τράμπ επιθυμεί να επιβάλει βαρείς δασμούς στην Κίνα και το Μεξικό, που μπορεί να αγγίζουν και το 35%, έτσι ώστε να ενισχυθεί αλλά και να διασφαλιστεί η εγχώρια αμερικανική αγορά εργασίας εις βάρος των πολυεθνικών. Άρα πως θα ισχύσουν οι TTIP και ΤPP με τέτοιους δασμούς;

Επίσης ο Τράμπ είναι υπέρμαχος της αύξησης της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος της Αμερικής, άρα δεν επιθυμεί την δημιουργία προϊόντων από εργάτες χαμηλού κόστους όπως συμβαίνει στο Μεξικό και την Κίνα. Αλλά από αμερικανούς πολίτες με αξιοπρεπείς μισθούς και ανάλογη ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική και ασφαλιστική κάλυψη. Επιπροσθέτως μια εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής του Τράμπ ενδέχεται να αποδυναμώσει αρκετά το δολάριο, αφού θα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική στο εξωτερικό η αμερικανική οικονομία. Όπως έγινε και με την απότομη πτώση της στερλίνας μετά το Brexit.

Άρα το δολάριο δεν θα είναι πια ένας ασφαλής λιμένας για την διατήρηση της πλασματικής περιουσίας του αμερικανοσιωνιστικού λόμπυ, του ΔΝΤ και του γερμανικού τραπεζικού κατεστημένου. Και άμα αυτό συμβεί τότε θα ατονήσει πολύ και η επιρροή των παραπάνω στην Προεδρία ενός από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα κράτη στον κόσμο, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Βέβαια αυτή την περίοδο λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης οι πιθανότητες του Τράμπ να βρεθεί στο τιμόνι των ΗΠΑ είναι καλύτερες από ποτέ. Η σοβαρή υπόθεση των ιδιωτικών e-mails της Χίλαρυ Κλίντον όταν ήταν υπεύθυνη του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έχει κλονίσει δυνατά την πίστη του μέσου αμερικανού πολίτη στο πρόσωπο της. Πόσο μάλλον ως μια προσωπικότητα που να έχει το θάρρος, την ακεραιότητα και την αξία να επιτελέσει ως ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αφού η Χίλαρυ Κλίντον απέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι προέχει γι΄ αυτήν ο προσωπικός της πλουτισμός αλλά και των παρακείμενων της αμερικανοσιωνιστικών λόμπυ παρά η ευημερία του αμερικανικού λαού.

Και αυτό είναι που έχει φοβίσει τόσο πολύ και την Χίλαρυ και του διεθνείς τραπεζίτες φίλους της!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/giati-fobatai-to-amerikanosiwnistiko-lompu-to-dnt-kai-oi-germanoi-trapezite#ixzz4P4RnUYjm

Advertisements

Comments Off on Γιατί το αμερικανοσιωνιστικό λόμπυ, το ΔΝΤ και οι γερμανοί τραπεζίτες φοβούνται τον Ντόναλντ Τράμπ;

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.