Ακόμα και η Μέρκελ εγκαταλείπει τον Τσίπρα: Σκληρή στάση απέναντι στους λαθρομετανάστες από το Βερολίνο, υπό την πολιτική πίεση των Εθνικιστών

Ακόμα και η Μέρκελ εγκαταλείπει τον Τσίπρα: Σκληρή στάση απέναντι στους λαθρομετανάστες από το Βερολίνο, υπό την πολιτική πίεση των Εθνικιστών

Στις τελευταίες εκλογές που διεξήχθησαν στην Γερμανία, η Μέρκελ υπέστη συντριπτική ήττα, με το πατριωτικό κόμμα να αυξάνει κατά πολύ τις δυνάμεις του, δείγμα ότι η καταδίκη του κόμματος της Μέρκελ ήρθε από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» που επέβαλλε σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών από την ισλαμική τρομοκρατία.

 

Υπό το βάρος αυτής της εκλογικής ήττας, η πολιτική του Βερολίνου αλλάζει άρδην και έτσι πλέον ο Τσίπρας απομένει μόνος του στην υπεράσπιση των «ανοιχτών συνόρων» και των λαθρομεταναστών.

Έτσι από την μία έχουμε τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Οικονομικών και μέλους του προεδρείου της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης Γενς Σπαν, ο οποίος σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Cronen Zeitung”, είπε: “το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων ήταν ένα σημαντικό τμήμα της λύσης, είμαι ευγνώμων στην Αυστρία. Θα πρέπει και πάλι να συντονιζόμαστε στενά σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα”.

Αυτή ήταν μία αναφορά που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διακυρήξεις της ελλαδικής κυβερνήσεως που μέμφεται όσες χώρες προστατεύουν τα σύνορά τους, καλώντας τες να ανοίξουν κι αυτές τις πόρτες για τους λαθρομετανάστες.

Επιπλέον αυτής της δηλώσεως υπάρχει και δημοσίευμα της εφημερίδος Welt, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας απαιτεί πλέον από τις αρχές να σταματούν τους λαθρομετανάστες στη θάλασσα και να τους στέλνουν πίσω στην Αφρική.

Συγκεκριμένα, «Η εξάλειψη της πιθανότητας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τους πρόσφυγες να αποφύγουν να ξεκινήσουν για αυτό το επικίνδυνο ταξίδι το οποίο κάνουν διακινδυνεύοντας τη ζωή τους και καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με την Welt.

Η αλλαγή στάσεως της Μέρκελ στο ζήτημα των λαθρομεταναστών υπό την πίεση των Εθνικιστών, αποδεικνύει πως ακόμα και να μην υπήρξχε η άνοδος των Εθνικιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι πολίτες θα έπρεπε να την προκαλέσουν για το δικό τους καλό. Και τώρα που υπάρχει, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να την κάνουν ακόμα μεγαλύτερη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akoma-kai-h-merkel-egkataleipei-ton-tsipra-sklhrh-stash-apenanti-stous-lath#ixzz4PFFJtV7a

Advertisements

Comments Off on Ακόμα και η Μέρκελ εγκαταλείπει τον Τσίπρα: Σκληρή στάση απέναντι στους λαθρομετανάστες από το Βερολίνο, υπό την πολιτική πίεση των Εθνικιστών

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.