Νέο σοκ για ασφαλισμένους! Τα κόλπα της κυβέρνησης για να πάρει πίσω τις προσωρινές συντάξεις

Νέο σοκ για ασφαλισμένους! Τα κόλπα της κυβέρνησης για να πάρει πίσω τις προσωρινές συντάξεις

Στο «στόχαστρο» όσοι έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης από τις 13 Μαΐου και μετά

Από 50 έως και 300 ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν, όσοι είχαν την… ατυχία να λαμβάνουν προσωρινές συντάξεις από την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και έπειτα. Οι επιστροφές αυτές θα κρατηθούν από τις οριστικές τους συντάξεις.

«Πέφτει» η μία βόμβα πίσω από την άλλη. Χιλιάδες ασφαλισμένοι είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς το υπουργείο Εργασίας καθημερινά εφευρίσκει τρόπους και τακτικές ώστε να αφαιρεί όλο και περισσότερα χρήματα από τις τσέπες των ελληνικών νοικοκυριών.

Αυτή τη φορά τι σκέφτηκε; Σκέφτηκε με την έκδοση των οριστικών συντάξεων ταυτόχρονα να γίνει επανυπολογισμός των προσωρινών σε σχέση με τις οριστικές, ώστε να προκύψει η αναμενόμενη οικονομική διαφορά, αφού ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει μειώσεις στις νέες συντάξεις.

Έτσι λοιπόν, οι μελλοντικοί συνταξιούχοι με το που ξεκινήσουν να λαμβάνουν οριστική σύνταξη, θα δουν υψηλές αναδρομικές μειώσεις. Αυτές θα προκύπτουν από τη διαφορά που δημιουργείται μεταξύ των οριστικών συντάξεων που θα δίνονταν και των οριστικών συντάξεων που θα δίνονται εφεξής με βάσει τα νέα ασφαλιστικά δεδομένα.

newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-sok-gia-asfalismenous-ta-kolpa-ths-kubernhshs-gia-na-parei-pisw-tis-pro#ixzz4PK9EJW7d

Advertisements

Comments Off on Νέο σοκ για ασφαλισμένους! Τα κόλπα της κυβέρνησης για να πάρει πίσω τις προσωρινές συντάξεις

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.