Πλησιάζουν οι τίτλοι τέλους για τους τζιχαντιστές στην Συρία;

Χαλέπι, Μοσούλη και τώρα Ράκκα. Το προδιαγραμμένο τέλος των μισθοφόρων των ΗΠΑ μετά την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή πλησιάζει. Το Χαλέπι της Συρίας και η Μοσούλη του Ιράκ σχεδόν έχουν ανακαταληφθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού και της Βαγδάτης. Το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στην Μέση Ανατολή, η αυτοανακηρυγμένη «πρωτεύουσα» τους, είναι η πόλη Ράκκα στην βόρεια-κεντρική Συρία.

Μέχρι στιγμής την κύρια επιθετική δραστηριότητα εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών που αμύνονται στην Ράκκα έχουν αναλάβει οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της οργάνωσης PYD (Partiya Yekitiya Demokrat), οργάνωση η οποία είναι το συριακό παρακλάδι του PKK (Partiya Karkeren Kurdistan) της Τουρκίας. Οι πολιτοφύλακες βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ από το κέντρο της πόλης Ράκκα και όπως ανακοίνωσε το κουρδικό στρατηγείο, στην ανακατάληψη της πόλης παίρνουν μέρος 30.000 Κούρδοι μαχητές. Με επίσημη ανακοίνωση της η οργάνωση PYD έκανε σαφές ότι δεν θα ανεχθεί επέμβαση τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην ανακατάληψη της πόλης και ούτε προτίθεται να διαπραγματευτεί ανάμειξη της Άγκυρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει την Ράκκα στις 13 Ιανουαρίου του 2014 και αμέσως μετά είχε δολοφονήσει όλους τους κατοίκους της πόλης που ανήκαν στο θρησκευτικό δόγμα των Αλαουιτών, καθώς και αυτούς που θεωρούσε υποστηρικτές του Άσαντ. Επίσης είχε καταστρέψει όλες τις χριστιανικές εκκλησίες και τα τεμένη του σιιτικού δόγματος των μουσουλμάνων.

Εν τω μεταξύ οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού κυβερνητικού στρατού στο Χαλέπι συνεχίζονται και όπως έγινε γνωστό από ρωσικές πηγές έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες ισλαμιστές τρομοκράτες Ουιγούροι και Καυκάσιοι. Οι Ουιγούροι ισλαμιστές είχαν στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος στην κινεζική επαρχία Σινγιάνγκ και οι Καυκάσιοι προέρχονται από τις ρωσικές επαρχίες της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν.

Στις αναλύσεις μας για τους στόχους του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους είχαμε αναφερθεί ότι αυτοί οι στόχοι είναι συνυφασμένοι με τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον, η οποία προωθεί στην Ευρασία το λεγόμενο «δημογραφικό μοντέλο»,  ήτοι την δημιουργία συνθηκών επανάστασης των μουσουλμανικών μειονοτήτων της Ρωσίας, των ισλαμιστών της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν και άλλων περίπου 20 εκατομμυρίων που ζουν ως μειονότητα μεταξύ Ουραλίων και Βόλγα, αλλά και της Κίνας η οποία έχει επίσης μια σουνιτική μειονότητα, τους Ουιγούρους. Οι Ουιγούροι είναι μογγολικής καταγωγής και ζουν στην επαρχία Σινγιάνγκ, ο δε πληθυσμός τους ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια. Η επαρχία Σινγιάνγκ με έκταση 1,6 εκατ. τετραγωνικά χλμ είναι πλούσια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και κοιτάσματα ουρανίου, άρα πρόκειται για περιοχή με μεγάλη γεωστρατηγική σημασία στην καρδιά της Ευρασίας.

Οι Μογγόλοι Ουιγούροι, των οποίων η ομιλούμενη διάλεκτος ομοιάζει με την τουρκική γλώσσα, τοποθετούν τους εαυτούς των πολιτισμικά και θρησκευτικά κοντά στους μουσουλμάνους της Κεντρικής Ασίας και το Ισλάμ είναι για αυτούς ένα σημαντικό μέρος της ζωής και της ταυτότητας των. Στις 4 Ιουλίου 2014 όταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάτι ανακήρυξε το Χαλιφάτο, κήρυξε ουσιαστικά και τον πόλεμο εναντίον της Κίνας και της Ρωσίας, με την δημοσίευση ενός χάρτη του προς δημιουργία Χαλιφάτου που περιλαμβάνει την επαρχία Σινγιάνγκ, την Τσετσενία και το Νταγκεστάν. Είχε κατονομάσει δε τότε ο αλ Μπαγκντάτι την Κίνα και την Ρωσία ως χώρες που καταπιέζουν τα δικαιώματα των μουσουλμάνων. Έκτοτε εκατοντάδες έως χιλιάδες (ο αριθμός δεν μπορεί να εξακριβωθεί) Ουιγούροι και Καυκάσιοι σουνίτες, υπήκοοι της Κίνας και της Ρωσίας, έσπευσαν να ενταχθούν στις τάξεις των ισλαμοσυμμοριτών και πολεμούν στα πεδία μάχης της Μέσης Ανατολής.

Η προσπάθεια ίδρυσης του νέου χαλιφάτου αρχές του 21ου αιώνα με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον και των Αμερικανοσιωνιστών που έγινε με σκοπό την διάλυση της Συρίας, του Ιράκ και του Λιβάνου και την αποσταθεροποίηση των μουσουλμανικών επαρχιών της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά και της Ινδίας, φαίνεται ότι δεν ευοδώνεται. Τα πιόνια του διεθνούς Σιωνισμού, οι τζιχαντιστές, το ένα μετά το άλλο εγκαταλείπουν την γεωπολιτική σκακιέρα της Μέσης Ανατολής και το σχέδιο περιορισμού της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή και της εφαρμογής στρατηγικής περικύκλωσης της αποτυγχάνει. Οι ισλαμιστές της λίθινης εποχής ως πιόνια της μονοπολικότητας εναντίον της πολυπολικότητας και του πολιτισμού ήταν μια μάχη που είχε κριθεί εκ των προτέρων και οι τίτλοι τέλους θα πέσουν στην Ράκκα.

Γ. Λιναρδής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/plhsiazoun-oi-titloi-telous-gia-tous-tzichantistes-sthn-suria#ixzz4PMgZArPT

Advertisements

Comments Off on Πλησιάζουν οι τίτλοι τέλους για τους τζιχαντιστές στην Συρία;

Filed under Διεθνή

Comments are closed.