Πρόβες “μεγάλης συγκυβέρνησης” ενόψει τέταρτου Μνημονίου

Πρόβες “μεγάλης συγκυβέρνησης” ενόψει τέταρτου Μνημονίου

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Ισχυρή εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα του καθεστωτικού (αλλά εσχάτως άκρως αντιπολιτευομένου…) «Βήματος», υπό τον τίτλο «Συμμαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη για το χρέος». Και ακόμα ισχυρότερη, όταν υπογράφεται από τον Άρη Ραβανό, που κάνει το ρεπορτάζ της νουδούλας.

Πάρτε μια γεύση: «Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική ιστορία ενός λαού που παραμερίζονται οι όποιες ιδεολογικές και πολιτικές, πολιτισμικές και αξιακές διαφορές, εάν πρέπει να εξυπηρετηθεί ένας μεγάλος εθνικός στόχος… Υπάρχει όμως ένας εθνικός στόχος, που δεν είναι άλλος από την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Και αυτός ο στόχος δεν αφορά μόνο τον έναν παίκτη του πολιτικού συστήματος, αλλά αφορά το σύνολο της χώρας.

Υπό αυτή την έννοια οφείλουν οι βασικοί παίκτες στην εγχώρια πολιτική σκακιέρα, ανεξαρτήτως των συγκρούσεων, των λεκτικών αψιμαχιών, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τούτη την κρίσιμη στιγμή που αρχίζει να φαίνεται ότι θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για το χρέος. Εκτός και εάν υπάρχει κανείς που δεν θέλει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Αυτές τις ημέρες την ανάγκη συνεννόησης, αν και την προσδιορίζουν με το δικό τους τρόπο και συγκλίνουν έστω και εάν τους χωρίζει άβυσσος, την αναδεικνύουν δυο πρώην Πρωθυπουργοί, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώτος με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών” απηύθυνε μια λογική πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν μια «ενιαία πρόταση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», την οποία θα προσυπογράψουν όλοι…

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/probes-megalhs-sugkubernhshs-enopsei-tetartou-mnhmoniou#ixzz4Pb6x16Ru

Advertisements

Comments Off on Πρόβες “μεγάλης συγκυβέρνησης” ενόψει τέταρτου Μνημονίου

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.