Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην Αυστραλία και το αντίστοιχο θλιβερό παράδειγμα της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην Αυστραλία και το αντίστοιχο θλιβερό παράδειγμα της κυβέρνησης Σύριζα - Ανέλ

Το μοντέλο της Αυστραλίας για την λαθρομετανάστευση είναι αναμενόμενο να είναι πλήρως αποκλεισμένο από την ειδησεογραφία των καθεστωτικών ΜΜΕ, ακριβώς γιατί η τακτική που ακολουθεί η Χώρα αυτή δεν συνάδει με την παράνοια της «πολιτικής ορθότητας». Είναι γεγονός ότι η νησιωτική αυτή χώρα του νοτίου Ειρηνικού υιοθετεί όλο και πιο σκληρά μέτρα έναντι των λαθρομεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στις ακτές της.

Ποιοι είναι, όμως, ακριβώς αυτοί οι κανόνες, τους οποίους εφαρμόζει η Αυστραλία και πώς αντιμετωπίζει τους επίδοξους λαθροεισβολείς; Η πολιτική της εστιάζεται σε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά την θεσμοθέτηση ότι κανείς λαθρομετανάστης μπορεί να ελπίζει ότι θα αποκτήσει κάποια ημέρα, ο ίδιος ή τα παιδιά του, την αυστραλιανή υπηκοότητα.

Επίσης, δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα τύχει των ευεργετημάτων (επιδόματα, στέγαση κλπ) που έχουν οι Αυστραλοί. Οποιαδήποτε στιγμή κι αν εντοπισθεί, η απέλαση του θα είναι άμεση και δεδομένη.

Βεβαίως, η Αυστραλία δεν αρνείται να εξετάσει αιτήματα παροχής ασύλου, στην περίπτωση όμως που κάποιος είναι πραγματικός πρόσφυγας και όχι «μαϊμού». Έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η εξέταση του σχετικού αιτήματός του δεν γίνεται δεκτή στο έδαφος της χώρας, αλλά στις εγκαταστάσεις κρατήσεως που έχουν δημιουργηθεί σε δυο νησίδες του Ειρηνικού, την Ναούρου και την Μάνους, οι οποίες θεωρούνται μέρος της Παπούα-Νέα Γουινέα. Εκεί οδηγούνται όλοι οι παράνομοι μετανάστες και εκεί γίνεται η επεξεργασία των αιτημάτων ασύλου.

Μάλιστα, ο νόμος θα αυστηροποιηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς ο πρωθυπουργός της Χώρας Μάλκολμ Τέρνμπουλ πρόκειται να εισαγάγει νομοθεσία, βάσει της οποίας οποιοσδήποτε έχει περάσει από τα νησιά Ναούρου και Μάνους, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ δεκτός στην Αυστραλία, ακόμη και αν θελήσει να πάει για διακοπές, ή για επαγγελματικό ταξίδι! «Πρέπει να δώσουμε το ισχυρότερο δυνατόν μήνυμα στους παρανόμους διακινητές ανθρώπων», δήλωσε ο Τέρνμπουλ, υποστηρίζοντας την νέα νομοθεσία. Η απαγόρευση, μάλιστα, θα ισχύσει αναδρομικώς από την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι ουδείς παρανόμως εισερχόμενος θα γίνεται δεκτός στην Αυστραλία.

Κάθε σύγκριση με τα όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας μόνο θλίψη και προβληματισμό, για ευνόητους λόγους, μπορούν να προκαλέσουν…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-antimetwpish-ths-lathrometanasteushs-sthn-australia-kai-to-antistoicho-th#ixzz4PeHyejh2

Advertisements

Comments Off on Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στην Αυστραλία και το αντίστοιχο θλιβερό παράδειγμα της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.