Το 4ο Μνημόνιο προ των πυλών: Το μόνο που δεν έχει αποφασιστεί, αν θα το υπογράψει Τσίπρας ή Μητσοτάκης!

Φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις που είχε αποκαλύψει το ΔΝΤ βαίνουν προς ολοκλήρωση και το πλαίσιο συμφωνίας του 4ου Μνημονίου έχει ήδη αποφασιστεί.

Θυμίζουμε ότι προ ημερών ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είχε μιλήσει για το «επόμενο πρόγραμμα» που θα είναι συνδεδεμένο με το χρέος, όμως η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ είχε διαψεύσει τις δηλώσεις του.

Από τότε έχει υπάρξει σωρεία δηλώσεων περί του ζητήματος και εν τέλει φτάσαμε στις νέες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη ενός νέου μνημονίου, σε αντάλλαγμα για την «ελάφρυνση του χρέους», δηλαδή μία αναδιάρθρωση των δόσεων ή για να το πούμε πιο ξεκάθαρα την παράταση της μνημονιακής βαρβαρότητας, την επέκτασή της και στα παιδιά μας.

Οι κύριες απαιτήσεις για αυτό το νέο πρόγραμμα είναι οι εξής:

  • Να πέσει το αφορολόγητο κάτω από 5.000 ευρώ
  • Να γίνει περαιτέρω περικοπή των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων

Κοινώς, το ΔΝΤ για μία μικρή και άνευ ουσίας αναδιάρθρωση του χρέους, που μόνη της χρησιμότητα θα είναι να αποτελέσει προπαγανδιστικό εργαλείο για όποιον υπογράψει το 4ο Μνημόνιο, απαιτεί την εξόντωση των συνταξιούχων και την περαιτέρω φορολόγηση των ήδη δοκιμαζόμενων Ελλήνων.

Αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα «έκτακτα» που κάθε φορά προκύπτουν στις «διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-4o-mnhmonio-pro-twn-pulwn-to-mono-pou-den-echei-apofasistei-an-tha-to-up#ixzz4PhaF5TsB

Advertisements

Comments Off on Το 4ο Μνημόνιο προ των πυλών: Το μόνο που δεν έχει αποφασιστεί, αν θα το υπογράψει Τσίπρας ή Μητσοτάκης!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.