Ο Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στο Ράδιο Νεάπολις και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Θράκη ΝΕΤ για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Με αφορμή την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Νεάπολις 90.8 FM» του νομού Καβάλας.

Ο Στρατηγός αναφερόμενος στη νίκη των πατριωτικών δυνάμεων, η οποία αποτυπώθηκε και στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ όπως προηγουμένως με τη νίκη της Λε Πεν, την επικράτηση του Brexit και τη νίκη των εθνικιστών στην Αυστρία, επεσήμανε ότι «ο κόσμος δείχνει πως δεν δέχεται πλέον την επιβολή επιταγών της παγκοσμιοποιήσεως καθώς την θεωρεί αποτυχημένη. Η νίκη του Τραμπ δίνει μια νέα διάσταση στις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς».

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιπτώσεις που θα είχε η Ελλάδα στην περίπτωση που επικρατούσε η Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε πως «δεν προοιωνίζεται κάτι θετικό για τη χώρα διότι η κα. Κλίντον είχε δηλώσει πως θέλει σύγκρουση με τη Ρωσία, θα ενίσχυε όλες τις χώρες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Ρωσία και θα ήθελε να ελέγξει την ενεργειακή πολιτική οπότε θα μας υποχρέωνε να είμαστε κομπάρσοι χωρίς να μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας».

Σε ότι αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντοναλντ Τραμπ, ανέφερε πως «οι θέσεις του είναι πολύ κοντά με αυτές του κάθε πατριώτη, ο οποίος θέλει την πρόοδο της πατρίδας του. Ο Τραμπ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον κοινωνικό τομέα και στον τομέα του εμπορίου. Στην ανάπτυξη της κοινωνίας της Αμερικής, ο Τραμπ δεν είναι υπέρμαχος της χρήσης φθηνού εργατικού δυναμικού προκειμένου να αναπτυχθεί η οικονομία των ΗΠΑ και για το λόγο αυτό προανήγγειλε την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ώστε να μειώσει την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα του. Επίσης, θα επιβάλει μεγάλη φορολογία που θα αγγίζει το 35% στις πολυεθνικές εταιρίες που προέρχονται από την Κίνα, το Μεξικό κ.λ.π.. Ο Τραμπ ουσιαστικά θέλει να στηριχθεί στην ανάπτυξη η οποία θα προέρχεται από εργασία καλώς αμειβομένων Αμερικανών».

Παράλληλα, σχολίασε πως «το σύστημα της παγκοσμιοποιήσεως δεν κατάφερε να αποτρέψει την εκλογή του Τραμπ για δύο λόγους. Πρώτον, διότι ο κόσμος διεθνώς αντιλαμβάνεται ποιο είναι το συμφέρον του, δηλαδή η ενίσχυση των εθνικών και κοινωνικών συμφερόντων. Δεύτερον, διότι ο Τραμπ κατόρθωσε να κάνει αυτό που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, δηλαδή να ενεργοποιήσει ψηφοφόρους τους οποίους δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ούτε οι δημοσκόποι ούτε οι πολιτικοί αναλυτές. Σχετικά με την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΗΠΑ-Ε.Ε. (ΤΤΙΡ) και τη στάση που θα κρατήσει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Στρατηγός δήλωσε πως «ο Τραμπ έχει εκφραστεί κατά της TTIP, της εμπορικής συνεργασίας ΕΕ-ΗΠΑ και έχει στραφεί εναντίων των εμπορικών σχέσεων που δημιουργούν προβλήματα στη χώρα του».

Τέλος, όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε πως “το ΝΑΤΟ θα δεχθεί ένα δυνατό «χτύπημα» από τον Τραμπ ο οποίος είναι υπέρ της σταδιακής αποχωρήσεως των Αμερικανών σε ότι αφορά τα αμυντικά έξοδα της Συμμαχίας και διότι το ΝΑΤΟ έχει πάψει να αποτελεί πλέον ένα αμιγώς στρατιωτικό οργανισμό αλλά έχει μετατραπεί  σε έναν στρατιωτικο-πολιτικό οργανισμό”.

Με αφορμή τις τελευταίες προκλήσεις που δέχεται η χώρα μας από την Τουρκία και την Αλβανία, ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος παρενέβει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού της Θράκης «ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ».

Σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της πατρίδος μας, ο Στρατηγός ανέφερε πως «οι δηλώσεις του Ερντογάν και όλων των προκατόχων του όλα αυτά τα χρόνια ήταν, είναι και θα παραμείνουν προκλητικές και δεν πρόκειται να μεταβληθούν όσες αλλαγές και αν υπάρξουν στην Τουρκία διότι η χώρα έχει μια σταθερή επιθετική εξωτερική πολιτική όχι μόνο εναντίον της Ελλάδος αλλά εναντίον της Ευρώπης γενικότερα. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν προκάλεσαν αίσθηση οι δηλώσεις του.

Οι δηλώσεις αυτές δεν θα γίνονταν από τον Ερντογάν και από κανέναν άλλον, εάν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και 40 περίπου χρόνια δεν έδειχναν φοβική και διστακτική συμπεριφορά απέναντι στους Τούρκους. Δυστυχώς, είμαστε αντικείμενο αυτής της επιθετικότητας των Τούρκων. Αν δείξουμε αποφασιστικότητα θα σταματήσουν να μας προκαλούν».

Σε ότι αφορά την προκλητική στάση της αλβανικής πλευράς σε σημαντικά ζητήματα, όπως η  ανακίνηση αξιώσεων  περί  “τσάμικου ζητήματος” και η παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, ο Στρατηγός επεσήμανε πως «η επιθετικότητα των Αλβανών, των Σκοπιανών και των άλλων γειτόνων μας οφείλεται και πάλι στην υποχωρητικότητα και στη μη στιβαρή αντιμετώπισή τους από την ελληνική κυβέρνηση.

Η Ελλάδα έχει δύο ισχυρά όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει έναντι της Αλβανίας. Μπορούμε να απαιτήσουμε να διακοπούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την ΕΕ. Επίσης, μπορούμε να επικαλεστούμε και εμείς το «Βορειοηπειρωτικό ζήτημα», εγείροντας εδαφικές διεκδικήσεις απέναντι στην Αλβανία.

Όταν η Αλβανία θέτει το ζήτημα του «Τσάμικου» και δημοσιοποιεί χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας» περιλαμβάνοντας μεγάλες εκτάσεις της Ελλάδος, εμείς οφείλουμε να διακηρύξουμε ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική και πρέπει να γίνει ανεξάρτητη».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/strathgos-g.-epithdeios-sto-radio-neapolis-gia-th-nikh-tramp-o-kosmos-den-d#ixzz4QGr6DYVK

Advertisements

Comments Off on Ο Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στο Ράδιο Νεάπολις και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Θράκη ΝΕΤ για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.