Νέα τουρκική πρόκληση: Κλείνουν για δύο (τουλάχιστον) χρόνια το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

Νέα τουρκική πρόκληση: Κλείνουν για δύο (τουλάχιστον) χρόνια το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα είναι έτοιμη να δημιουργήσει ισλαμικό τέμενος στην καρδιά της Αθήνας, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί το Εθνικό και Θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων.

Μετά την σταδιακή μετατροπή της Αγίας Σοφίας ξανά σε τζαμί, έρχεται η σειρά του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, το οποίο με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης θα παραμείνει κλειστό έως τις 16 Αυγούστου του 2018, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα τελεστούν για ακόμη δύο χρόνια οι θείες λειτουργίες του Δεκαπενταύγουστου.

Το κλείσιμο της Ιεράς Μονής προκάλεσε τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο τις έντονες αντιδράσεις συλλόγων Ποντίων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τόνισαν ότι οι εργασίες αναστήλωσης του μοναστηριού αποτελούν πρόσχημα για να μην τελείται θεία λειτουργία στο μοναστήρι.

Είναι προφανές ότι (και) στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το «ουδέν μονιμότερον υπό του προσωρινού», καθώς είναι ολοφάνερο ότι οι τούρκοι δεν θέλουν να επιτρέψουν να τελεστεί ξανά θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.

Την ίδια ώρα, επαναλαμβάνουμε, που οι διεργασίες για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα συνεχίζονται!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-proklhsh-twn-tourkwn.-kleinoun-gia-duo-toulachiston-chronia-to-monasthr#ixzz4QrzfFgLz

Advertisements

Comments Off on Νέα τουρκική πρόκληση: Κλείνουν για δύο (τουλάχιστον) χρόνια το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.