Οι συναγωνιστές Γ. Σαχινίδης και Ν. Κούζηλος ενάντια στο ξεπούλημα των ενεργειακών υποδομών της χώρας – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για τα εναλλακτικά καύσιμα ο συναγωνιστής και βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης αρχικά έκανε μια γενική αναφορά στα έργα υποδομής φυσικού αερίου που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.

Εν συνεχεία παρουσίασε μια επώνυμη καταγγελία για εξαρτήματα αποσυμπίεσης και συστήματα ασφαλείας δεξαμενών, την οποία κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής ζητώντας παράλληλα από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει διευκρινίσεις. Σχετικά με τα διόδια που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί, σημείωσε πως η Χρυσή Αυγή έχει κάνει πρόταση για την επαναλειτουργία της ΜΟΜΑ με σκοπό να βγουν οι μεγαλοεργολάβοι από τη μέση, ώστε ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα των Ελλήνων.

«Αν θέλουμε να μειωθεί η εξάρτηση της Ελλάδας από τα συμβατικά καύσιμα, τότε θα πρέπει να γίνει άμεση αξιοποίηση των εγχώριων πηγών, όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, των υδρογονανθράκων και χρήση των κατάλληλων μέσων και του επιστημονικού δυναμικού που κατέχουμε ως χώρα, για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων, προς όφελος του περιβάλλοντος, των βέλτιστων αποτελεσμάτων και της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας είπε πως η Χρυσή Αυγή είναι θετική απέναντι σε κάθε ενέργεια, η οποία όμως αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά υπό όρους και μόνο στην περίπτωση που δεν είναι οιωνός κακών ειδήσεων και νέων μέτρων.

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Α΄ Πειραιά Νίκος Κούζηλος κατά την ομιλία του σημείωσε πως «στα άρθρα 4 με 6 ο εφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια ορίζεται στο εθνικό πλαίσιο πολιτικής. Δεν υπάρχει εθνικό πλαίσιο πολιτικής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν τη στιγμή νομοθετεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση μάς δίνει τις Οδηγίες και εμείς τις εφαρμόζουμε και τα κάνουμε νόμους του κράτους. Και ψάχνουμε να βρούμε εδώ και τόσες ημέρες ποιο είναι αυτό το εθνικό πλαίσιο πολιτικής που εφαρμόζεται και δεν υπάρχει, δεν το βλέπουμε πουθενά

Κλείνοντας, τόνισε πως «η κυβέρνηση θα πουλήσει το φυσικό αέριο, τη ΔΕΣΦΑ δηλαδή, την ενέργεια, πουλάτε λιμάνια, άρα το νούμερο ένα με το οποίο θα μπορούσαν να προσεγγίζουν πλοία για να μας προμηθεύουν το φυσικό αέριο, από τη στιγμή που τους οδικούς άξονες τους ελέγχουν μεγαλοεργολάβοι, από τη στιγμή που δεν θα μειώσετε και δεν θα καταργήσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.» 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-sunagwnistes-g.-sachinidhs-kai-n.-kouzhlos-enantia-sto-jepoulhma-twn-ene#ixzz4QwWSGdTR

Advertisements

Comments Off on Οι συναγωνιστές Γ. Σαχινίδης και Ν. Κούζηλος ενάντια στο ξεπούλημα των ενεργειακών υποδομών της χώρας – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.