Παρεμβάσεις Στρατηγού Επιτήδειου για Οικονομία και Εξωτερική πολιτική – 6 ΒΙΝΤΕΟ

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Πρέπει να διακοπούν αμέσως οι ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας»

Παρεμβάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Ευρωβουλευτής του Γερμανικού NPD κος. Udo Voigt υπογράμμισε την υποκρισία της ΕΕ η οποία κόπτεται για τις διώξεις εις βάρος του τρίτου πολιτικού κόμματος στην Τουρκία, αλλά όταν συμβαίνει το ίδιο στην Ελλάδα, αδιαφορεί.

Ακολουθούν οι ομιλίες:

Κυρία Πρόεδρε, όπως όλοι γνωρίζουμε, η Τουρκία είναι μία χώρα η οποία ουδέποτε έχει κυβερνηθεί δημοκρατικά. Μάλιστα το πρόσφατο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έδωσε στον Πρόεδρο Ερντογάν το άλλοθι για να μετατρέψει το πολίτευμα της χώρας σε δικτατορία.

Ο τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί συνεχώς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επί πενήντα χρόνια δεν δέχεται τη χώρα του ως πλήρες μέλος. Βεβαίως, δεν αναφέρεται στο γεγονός ότι αυτή δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια για να πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Επιπλέον, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα την κατακλύσει με εκατομμύρια παράνομους μετανάστες, απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, διατηρεί στρατεύματα κατοχής στο 37% του εδάφους της Κύπρου, έχει εισβάλει στη Συρία και επιπλέον διώκει με μεσαιωνικές μεθόδους κάθε πολιτικό του αντίπαλο, πάνω από τον οποίο επικρέμαται η απειλή της θανατικής καταδίκης.

Επίσης, εφαρμόζει αρχές και μεθόδους γενοκτονίας στους Κούρδους που κατοικούν στην ανατολική πλευρά της Τουρκίας. Το πιο πρόσφατο επίτευγμά του είναι ότι, σε συνέντευξη που είχε με εκπροσώπους του ΝΑΤΟ, απείλησε ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στο Σύμφωνο της Σαγκάης, μια στρατιωτική συμμαχία η οποία ελέγχεται από τη Ρωσία και την Κίνα. Όπως αντιλαμβάνεστε, μια τέτοια χώρα δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να διακοπούν αμέσως οι ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας.

Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανσή σας, κύριε συνάδελφε. Βεβαίως, συμφωνώ απολύτως με όλες τις τοποθετήσεις σας. Όμως ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζεται η Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει και το μέγεθος της υποκρισίας κάποιων οι οποίοι είναι εδώ, λένε αυτά που λένε και έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως δημοκράτες τη στιγμή που ανέχονται την παραβίαση της δημοκρατίας και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, όπως στη χώρα μου, την Ελλάδα, όπως επισήμανε ο κύριος Voigt.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: Για να διασωθεί το Ευρώ και οι τράπεζες καταστράφηκε η Ελλάδα

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζήτησης για την ητήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2015.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κύριε Πρόεδρε, η νομισματική πολιτική που εφήρμοσε μέχρι τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είχε ως αντικειμενικό σκοπό να διασώσει τις τράπεζες και το ευρώ. Σε γενικές γραμμές αυτόν τον στόχο τον επέτυχε. Η παρενέργεια όμως αυτής της επιτυχίας ήταν η καταστροφή των οικονομιών των χωρών και η δυστυχία των λαών, κυρίως, των κρατών του Νότου και ακόμη περισσότερο της Ελλάδος.

Οι μισθοί και οι συντάξεις των Ελλήνων έχουν εξατμιστεί, τα περιουσιακά τους στοιχεία κατάσχονται με ένα απαράδεκτα ταχύ ρυθμό και όσοι λίγοι, ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν κάποιες αποταμιεύσεις ζουν με τον εφιάλτη ότι και αυτά τα χρήματα θα τους τα κλέψει η τράπεζα στο πλαίσιο και στο όνομα μιας πολιτικής διασώσεως των τραπεζών.

Εφόσον η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ανεξάρτητη για να εφαρμόσει νομισματική πολιτική, αλλά είναι θεραπαινίδα και δούλη της γενικότερης πολιτικής εξαθλιώσεως των λαών της Ευρώπης, τόσο η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποτύχει, θα γελοιοποιηθεί και θα εξευτελιστεί όσο και ο ίδιος ο κύριος Draghi.”

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η ΕΕ στοχοποιεί πολιτικά κόμματα σε διάφορες χώρες»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την στρατηγική επικοινωνίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της προπαγάνδας εναντίον της από τρίτους.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κυρία Πρόεδρε, η προπαγάνδα είναι μία δραστηριότητα η οποία έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και εφαρμόζεται ακόμη και σήμερα. Οι αρχές και οι στόχοι της ισχύουν ακόμη και σήμερα. Όμως στη σημερινή εποχή, κατά την οποία η δυνατότητα πρόσβασης του κόσμου σε μέσα ενημερώσεως είναι μεγάλη, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αντιμετώπιση της οποιασδήποτε εχθρικής προπαγάνδας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λέει στους λαούς της την αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να βάζει στο ίδιο επίπεδο την προπαγάνδα της Ρωσίας και εκείνη του ISIS και να περιμένει να γίνει αυτό αποδεκτό από τον κόσμο. Δεν είναι δυνατόν να στοχοποιεί ομάδες ή πολιτικά κόμματα στις διάφορες χώρες και να περιμένει να μην κατηγορηθεί ως αντιδημοκρατική.

Όσα χρήματα και αν δώσουμε, όση προσπάθεια και αν καταβάλουμε, όσους δημοσιογράφους και αν προσλάβουμε, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτε, εάν προηγουμένως δεν φροντίσουμε να περάσουμε, κυρίως, στους νέους τις αρχές επάνω στις οποίες στηρίχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτως ώστε να τους κάνουμε άτρωτους από την προπαγάνδα του ISIS.”

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Η συνεργασία Trump με την Ρωσία θα μειώσει τις εντάσεις»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να επισημάνω ότι, όπως συμβαίνει με την κοινή εξωτερική πολιτική, έτσι και με την πολιτική άμυνας και ασφάλειας υπάρχει μια αντιφατική φιλοσοφία. Από τη μια πλευρά, μας είπε η κυρία Mogherini ότι δεν είμαστε αμυντικός οργανισμός· από την άλλη όμως πλευρά, επιδιώκουμε να επιτύχουμε αμυντικές δυνατότητες. Θέλουμε να αυξήσουμε τις δυνατότητες της αμυντικής βιομηχανίας με έρευνες και παραγωγή ισχυρών οπλικών συστημάτων. Δεν απαντούμε όμως το ερώτημα εναντίον τίνος ισχυρού εχθρού θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα μέσα.

Αντιφατική επίσης και συγκεχυμένη είναι και η θέση την οποία λαμβάνουμε μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Brexit, αλλά και την εκλογή τουTrump στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Trump έχει διακηρύξει ότι θα προσπαθήσει και θα επιτύχει να συνεργαστεί με τη Ρωσία. Αυτό θα μειώσει και τις εντάσεις αλλά, πιθανόν, και τον κίνδυνο κάποιας απειλής. Άρα υπάρχει και εδώ αντίφαση.

Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτός που προέρχεται από τη διεθνή τρομοκρατία και τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει, όπως, παραδείγματος χάρη, τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Αυτός ο κίνδυνος είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί από τη συνεργασία των αρχών ασφάλειας και άμυνας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Τα μνημόνια επέβαλαν δυσβάσταχτους φόρους για τους Έλληνες»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την πρόσβαση των φορολογικών αρχών σε πληροφορίες για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ακολουθεί η ομιλία:

“Κυρία Πρόεδρε, η διάπραξη απατών και η νομιμοποίηση και χρησιμοποίηση των παρανόμων εσόδων που προκύπτουν από αυτές είναι μία πρακτική, η οποία εφαρμόζεται διεθνώς. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, θα πρέπει τα κράτη να λάβουν αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα και παράλληλα να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτως ώστε να αποφευχθεί τόσο η φοροαπαλλαγή όσο και η πρόσβαση των πολυεθνικών εταιρειών σε φορολογικούς παραδείσους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ανταλλαγή πληροφοριών που έχουν σχέση με φορολογικά στοιχεία είναι απαραίτητη. Πρέπει όμως να προσεχθεί να μην γίνεται παραβίαση των δικαιωμάτων των νομίμων πολιτών. Ένα άλλο στοιχείο το οποίο πρέπει να προσεχθεί είναι ότι τα κράτη δεν πρέπει να επιβάλουν υπέρογκες φορολογίες, διότι έτσι ωθούν τους πολίτες αλλά και τις εταιρείες να φοροδιαφεύγουν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα όπου στα πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων των μνημονίων έχουν επιβληθεί δυσβάσταχτοι φόροι.

Τέλος, πρέπει να ελέγχεται το φορολογικό σύστημα και να μην επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε υψηλόβαθμα στελέχη της -όπως έχει συμβεί μέχρι τώρα- να καλύπτουν τέτοιες παράνομες ενέργειες”.

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Ένωση.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κυρία Πρόεδρε, η άμυνα και η ασφάλεια είναι δύο σημαντικοί παράγοντες για την επιβίωση και την ευημερία μιας χώρας. Υπό την έννοια αυτή είναι εύλογη η συζήτηση που κάνουμε για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ενώσεως. Όμως, η έκθεση κινείται προς εντελώς εσφαλμένη κατεύθυνση.

Την ανάγκη για συλλογική άμυνα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως την καλύπτει το ΝΑΤΟ. Τα περισσότερα κράτη της Ενώσεως είναι και μέλη του ΝΑΤΟ και διαθέτουν δυνάμεις σε αυτό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο επιθέσεως από κάποια μεγάλη και ισχυρή στρατιωτική δύναμη, ούτως ώστε να αυξήσει υπέρμετρα τις αμυντικές της δυνατότητες.

Από την άλλη πλευρά, δεν νοείται να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση χωροφύλακας της περιοχής και να εισβάλει, όπως αναφέρεται στην έκθεση, με δυνάμεις στα γειτονικά κράτη. Την ασφάλεια κάθε χώρας την αναλαμβάνουν οι εθνικοί στρατοί της χώρας, οι οποίοι εξοπλίζονται και οργανώνονται, ενώ οι χώρες διαθέτουν αμυντικές δαπάνες ανάλογα με τις υποχρεώσεις και τις ανάγκες που έχουν.

Η Πατρίδα μου, η Ελλάδα, δέχεται απειλές από την Τουρκία και σας πληροφορώ ότι διαθέτει περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες“.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembaseis-strathgou-epithdeiou-gia-oikonomia-kai-ejwterikh-politikh-6-bin#ixzz4QsNNBL3c

Advertisements

Comments Off on Παρεμβάσεις Στρατηγού Επιτήδειου για Οικονομία και Εξωτερική πολιτική – 6 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.