Οι συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Αντώνης Γρέγος για την κινητικότητα στο δημόσιο – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Αθήνας Ηλίας Παναγιώταρος κατά την ομιλία του για το νομοσχέδιο της κινητικότητας στο δημόσιο αρχικά είπε πως μετά από σαράντα και πλέον έτη αδιαφάνειας και πελατειακών σχέσεων η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι τακτοποιεί τα κακώς κείμενα του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Όμως αυτοί ποιοι καλούνται να μεταρρυθμίσουν τον δημόσιο τομέα ως αυτόκλητοι σωτήρες του, είναι οι πρώην εργατοπατέρες και πάσης φύσεως κρατικοδίαιτοι ή άνθρωποι που είχαν άμεση επαγγελματική σχέση με το Δημόσιο. Δηλαδή οι βασικοί υπεύθυνοι μαζί με όλους όσους κυβέρνησαν μεταπολιτευτικά τη χώρα μέσα σε ένα πέπλο αδιαφάνειας, λοβιτούρας και πελατειακών σχέσεων.

«Κινείστε σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Το πρώτο μέλημα μιας εθνικά σκεπτόμενης εξουσίας, όσον αφορά τον δημόσιο τομέα, θα έπρεπε να είναι η αναδιάρθρωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα με κριτήρια εθνικά. Το Δημόσιο σε ρόλο Ακρίτα, στην υπηρεσία του Έθνους και όχι της κομματικής πελατείας, της εξυπηρέτησης και του βολέματος», τόνισε κατά την ομιλία του.

Για την Νέα Δημοκρατία, η οποία κουνάει το δάχτυλο τώρα, είπε πως μαζί με το Πασόκ είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την κατάντια του δημοσίου τομέα και δεν μπορούν τώρα να έρχονται και να λένε απόψεις τις οποίες δεν τις τήρησαν ποτέ και για κανέναν λόγο.

Κλείνοντας τόνισε πως οι βασικοί στυλοβάτες μιας οικονομίας και μια κοινωνίας είναι ως επί το πλείστον οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι βιοτέχνες, όλοι όσοι μοχθούν στον πρωτογενή τομέα, κάτι για το οποίο οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν δίνουν καμία βάση.

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κατά την ομιλία του αρχικά είπε πως το αν θα εφαρμοστεί ή όχι αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι θέμα ούτε του Σύριζα ούτε της Νέας Δημοκρατίας, αυτό είναι θέμα των δανειστών τοκογλύφων από τους οποίους παίρνουν σαφείς εντολές.

«Ακούστηκε ότι ο δημόσιος φορέας είναι ο μεγάλος ασθενής. Βεβαίως και είναι. Γι’ αυτό όμως ευθύνονται οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ακολουθεί πιστά την τακτική του πελατειακού κράτους, του ρουσφετιού, του βολέματος των ημετέρων, του εκβιασμού για λόγους ψηφοθηρίας και όλες αυτές τις πρακτικές που γιγάντωσαν έναν τέτοιο δημόσιο τομέα, όπου η αξιοκρατία υπήρχε σε ελάχιστες περιπτώσεις. Και όταν υπήρχε, όμως, έπεφτε θύμα των κομματικών υπαλλήλων της εκάστοτε δημόσιας διοίκησης.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια τόνισε πως το σχέδιο νόμου για την κινητικότητα είναι προσανατολισμένο στις μνημονιακές επιταγές. Όσες ειδικές διατάξεις και αν περιλαμβάνει δεν έχει καθοριστικό χαρακτήρα, αλλά απλώς περιορίζεται να συμβάλει επιφανειακώς σε κάποια επιμέρους θέματα. Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν έναν δημόσιο τομέα ο οποίος θα είναι λειτουργικός δίκαιος και αποτελεσματικός, έναν δημόσιο τομέα συμπαραστάτη και αρωγό στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Κλείνοντας είπε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση και την λύση για το δημόσιο δεν θα την δώσουν οι διαταγές των δανειστών, αλλά μια έντιμη και δυνατή διακυβέρνηση ενός πραγματικά εθνικού κράτους, αυτού του κράτους που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-sunagwnistes-hlias-panagiwtaros-kai-antwnhs-gregos-gia-thn-kinhtikothta#ixzz4Qy0yUzaq

Advertisements

Comments Off on Οι συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Αντώνης Γρέγος για την κινητικότητα στο δημόσιο – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.