Ολομέτωπη επίθεση για την συντριβή του ISIS η πρώτη κίνηση του προέδρου Trump

Ένα από τα πιο δυνατά σημεία της προεκλογικής δραστηριότητας του Ντόναλντ Τραμπ ήταν και η άρνηση του να αναφέρει λεπτομέρειες για τα σχέδια του σχετικά με την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους (ISIS) στην Μέση Ανατολή. Και στις 8 Νοεμβρίου του 2016 αποδείχθηκε ότι ο αμερικανικός λαός συνεκτίμησε θετικά την ορθότητα αυτής της προσεγμένης τακτικής του Τραμπ για την απόκρυψη στρατηγικών σχεδίων και τακτικών λεπτομερειών για την εξάλειψη του Ισλαμικού κράτους και τον εξέλεξε Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ θα ορκιστεί 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2016. Αλλά υπάρχουν πολλές πηγές ιδιαίτερα από δυτικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ όχι μόνο έχει πραγματικά σχέδιο για την επίθεση στο ISIS αλλά και θα δρομολογήσει την πραγματοποίηση του πριν την ορκωμοσία του. 

Για απόδειξη του παραπάνω σεναρίου υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ αντιστράτηγος Μάικλ Φλυν (Michael Flynn) έχει ήδη συναντηθεί με σημαντικούς στρατηγικούς παράγοντες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Για παράδειγμα αναφέρεται ότι ο Φλυν είναι σε στενή επικοινωνία με την Ρωσία του Πούτιν και τον επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρoύσεφ (Nikolai Patrushev). Αλλά και ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ βλέπει πολύ θετικά μια συμμαχία με την Αμερική που θα προσβλέπει σε μια πραγματική καταπολέμηση της μάστιγας του ISIS.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά ότι παράλληλα ο Φλυν έχει άμεση επικοινωνία και με τους Κούρδους Πεσμεργκά και ότι πρόσφατα έκανε και συνταρακτικές δηλώσεις στην τηλεόραση του Κουρδιστάν που ήταν ασύμβατες με τα ιδανικά μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας για την πορεία των εξελίξεων στην Συρία και το Ιράκ.

Αναμενόμενα λοιπόν ο απώτερος σκοπός αυτών των επαφών είναι η εξαπόλυση μιας στρατηγικά και τακτικά ορθής, συντονισμένης και καταιγιστικής επίθεσης εναντίον του ισλαμικού κράτους με τα τελικά αποτελέσματα όμως να δυσαρεστούν τα μεγαλεπήβολα σχέδια των “συνόρων της καρδιάς” του Ερντογάν. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς μιας και ο κύριος υποστηρικτής του ISIS είναι η Τουρκία.

Επιπροσθέτως είναι σημαντικό ότι στις παραπάνω συνομιλίες συμπεριλαμβάνεται η Ιορδανία, επειδή μαζί με την Σύρια προσπαθούν να σταθεροποιήσουν τα σύνορα τους στην περιοχή του υψιπεδίου του Γκολάν στα όρια που υπήρχαν πριν την ανάφλεξη του πόλεμου την Συρία τον Μάρτιο του 2011. Αλλά σε αυτή την περιοχή υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις του Khalid bin Walid που πρόσκεινται στον διοικητή του ισλαμικού κράτους Abu Bakr al-Baghdadi και άρα δημιουργούν εύλογα προβλήματα προς μια ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης. Επίσης διαβλέπεται ότι όλες οι παραπάνω συννενοήσεις δεν αφήνουν έκτος τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σείχη Mohamed Bin Zayed Al Nahyan.

Ετοιμάζεται μια σημαντική ανατροπή των σχεδίων του Ερντογάν για τον έλεγχο της περιοχής δυτικά του Ευφράτη. Ο Ερντογάν ανοίχτηκε περισσότερο από όσο έπρεπε και τώρα όλοι οι άλλοι παράγοντες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής σχεδιάζουν όχι μόνο να τον επαναφέρουν στην προηγούμενη συνοριακή κατάσταση με τη Συρία αλλά και σε μείωση των εδαφικών του εκτάσεων με τη δημιουργία ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους.

Τελικώς στο ίδιο πλαίσιο των εξελίξεων στην Μέση Ανατολή αξίζει να αναφερθεί ότι η αθρόα λαθρομετανάστευση στα Ελληνικά νησιά δρα εναντίον των Ελληνικών κυριαρχικών εδαφικών και πολιτικών συμφερόντων και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί υπεύθυνα και το συντομότερο από μια Ελληνική Εθνική Κυβέρνηση του Λαϊκού Σύνδεσμου Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-tramp-o-cheiroteros-efialths-tou-isis-olometwph-epithesh-se-olh-thn-mesh#ixzz4R8xsVGuB

Advertisements

Comments Off on Ολομέτωπη επίθεση για την συντριβή του ISIS η πρώτη κίνηση του προέδρου Trump

Filed under Διεθνή

Comments are closed.