Το δημόσιο χρέος, τα χρέη των κομμάτων και το ιστορικό χρέος των Εθνικιστών

Το δημόσιο χρέος, τα χρέη των κομμάτων και το ιστορικό χρέος των Εθνικιστών

Σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σχολιάσαμε και αναλύσαμε την δουλοπρεπή στάση των νεομπολσεβίκων του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσαν να καλωσορίσουν με όλες τις τιμές των απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ και «φίλο» της Ελλάδος, Χουσεΐν Ομπάμα. Κατά τους ίδιους η συμβολική επίσκεψη στην πατρίδα μας ως προτελευταίου σταθμού στην σταδιοδρομία του πριν την οριστική του αποχώρηση από την πολιτική συνιστούσε για την κυβέρνηση μέγα διαπραγματευτικό όπλο, καθώς υποτίθεται ότι θα πίεζε για την διευθέτηση του εξωτερικού χρέους και θα ανάγκαζε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε αναδίπλωση πάνω στο ζήτημα αυτό.

Τελικά, μία εβδομάδα μετά το τέλος της τυπικής περιοδείας του Ομπάμα σε Αθήνα και Βερολίνο το ζήτημα του χρέους ξεχάστηκε, η Γερμανία πιέζει για ολοένα και πιο σκληρά μέτρα και η Ευρώπη όχι μόνο δεν είναι έτοιμη να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά προετοιμάζει το 4ο μνημόνιο με μοναδικό αστερίσκο τις εκκρεμότητες που απορρέουν από τα προηγούμενα 3, για τα οποία η ελληνική πλευρά θα πρέπει να προβεί σε νέες «πρωτοβουλίες» προς συμμόρφωση και προς τακτοποίηση των δημοσιονομικών στόχων.

Όσο καιρό τα κόμματα του μνημονιακού τόξου πανηγύριζαν για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα κι αφού την ανήγαγαν σε μεσσιανικό σύμβολο της εξόδου από την κρίση, μια συζήτηση στη βουλή σχετικά με την οικονομική διαχείριση των κομμάτων ανέδειξε την υποκρισία του σε όλο της το μεγαλείο, αφού ενόσω ο λαός τρέφονταν με υποσχέσεις και ευχολόγια, τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής, τρέφονταν με ζεστό δανεικό (κι αγύριστο) χρήμα προερχόμενο από την υπερφορολόγηση των Ελλήνων.

Κι όμως, για την προνομιακή μεταχείριση των χρεοκοπημένων κομμάτων από ένα επίσης χρεοκοπημένο κράτος δεν έγινε ούτε επανάσταση από τους ψευτοσοσιαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε διαμαρτυρία από τους ψευτομεταρρυθμιστές της ΝΔ. Μόνο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε το φαινόμενο της αισχροκέρδειας που συντελείται εις βάρος του ελληνικού λαού και γι’ αυτό το ασυγχώρητο για τα δεδομένα της εποχής λάθος η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μοναδικό θύμα του κιτρινισμού του Τύπου και της πολεμικής ενός ολόκληρου καθεστώτος.

Απέναντι σε όλα αυτά, απέναντι σε μια χρεοκοπημένη κοινωνία κι ένα σάπιο ως τα θεμέλια καθεστώς, παραμένει όρθιο το ιστορικό χρέος των Εθνικιστών να οδηγήσουν την πατρίδα στο πεπρωμένο της και να την απαλλάξουν από όλα όσα την κρατούν καθηλωμένη μέσα στον βούρκο της παρακμής.

Ένα ιστορικό καθήκον το οποίο μόνο οι Εθνικιστές μπορούν να εκπληρώσουν ως μοναδικοί εκφραστές της ριζικής αλλαγής και της κατεύθυνσης προς ένα μέλλον στηριζόμενο σε αξίες, ιδανικά και αθάνατες ιδέες.

Α. Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-dhmosio-chreos-ta-chreh-twn-kommatwn-kai-to-istoriko-chreos-twn-ethnikis#ixzz4R4JgzXQz

Advertisements

Comments Off on Το δημόσιο χρέος, τα χρέη των κομμάτων και το ιστορικό χρέος των Εθνικιστών

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.