ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: Οι συριζαίοι παρακαλάνε το ΔΝΤ να τους… σώσει! “Τους θέλουμε στο ελληνικό πρόγραμμα” δήλωσε υπουργός του Τσίπρα

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: Οι συριζαίοι παρακαλάνε το ΔΝΤ να τους... σώσει! “Τους θέλουμε στο ελληνικό πρόγραμμα” δήλωσε υπουργός του Τσίπρα

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Σύριζα, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, επιτεθόταν εναντίον του ΔΝΤ. Ήταν η εποχή που ο Σύριζα κάθε τρεις και λίγο «έδιωχνε» το ΔΝΤ και προσπαθούσε να εντάξει στο μνημόνιο της αριστεράς τον ESM, πράγμα που επέτυχε.

Τώρα υπουργός οικονομικών της χώρας είναι ο Παπαδημητρίου του σιωνιστικού ινστιτούτου Levy, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το ΔΝΤ: «Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει εάν στην πραγματικότητα θέλουν να είναι μέσα ή έξω απ’ το ελληνικό πρόγραμμα. Νομίζω ότι θέλουν, και θέλουμε και εμείς».

Τι έχει συμβεί για να προκαλέσει αυτή την φαινομενική αλλαγή ρότας; Την αποκαλούμε, βεβαίως, φαινομενική διότι το ΔΝΤ ουδέποτε έφυγε από το μνημόνιο της χώρας, γεγονός που βεβαιώνεται από την έντονη επίδρασή τους στις «διαπραγματεύσεις».

Απλούστατα ο Κλάους Ρενγκλινκ του ESM πλέον αδειάζει πλήρως τον Σύριζα, λέγοντας ότι δεν συζητείται «ούτε από τους Έλληνες» η μείωση του χρέους, αφού αυτή έγινε το 2012. Συγκεκριμένα, είπε:

“Πολλοί έχουν ξεχάσει πως η Ελλάδα είχε λάβει το 2012 τη μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους στην ιστορία του κόσμου. Ιδιώτες δανειστές παραιτήθηκαν από 100 δισεκατομμύρια ευρώ και οι δημόσιοι πιστωτές βελτίωσαν σαφώς τους όρους δανεισμού. Αυτό σημαίνει μία ελάφρυνση χρέους για τον προϋπολογισμό της Ελλάδας από τους δημόσιους δανειστές, κατά πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια τον χρόνο. Αυτή είναι η αλληλεγγύη της Ευρωζώνης με την Ελλάδα. Για αυτό πρέπει να αντέξει κανείς τα σκληρά μέτρα προσαρμογής. Για αυτό η Ελλάδα δεν έχει αυτή τη στιγμή προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους.

Ωστόσο κάποτε θα αυξηθούν οι αποπληρωμές. Όταν το 2018 τελειώσει το πρόγραμμα θα αναλυθεί η βιωσιμότητα του χρέους. Εάν υπάρξει ανάγκη θα δράσουμε. Όμως μία μείωση του χρέους αποκλείεται, και δεν ζητείται ούτε από τους Έλληνες. Εάν τελικά χρειασθεί θα βελτιωθούν ακόμη μία φορά οι όροι, για παράδειγμα ο χρόνος αποπληρωμής. Δεν ευσταθεί ότι το ΔΝΤ βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. Η διαφορά έγκειται στο ότι το ΔΝΤ θα ήθελε να αποφασιστούν ήδη τώρα ελαφρύνσεις στο χρέος, αλλά μία διαγραφή χρέους δεν ζητά ούτε το ΔΝΤ”.

Ο Ρένγκλινκ αναφέρεται στο PSI, δηλαδή την σφαγή των μικροομολογιούχων και των ασφαλιστικών ταμείων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Αυτό το «άδειασμα» από τον ESM, ανάγκασε τους συριζαίους να στραφού και πάλι στο ΔΝΤ, παρακαλώντας το για έναν πιο ενεργό ρόλο, παρά το γεγονός ότι παλαιότερα το ξόρκιζαν ως το «απόλυτο κακό».

Οι εξηγήσεις που μπορούν να δοθούν σε αυτές τις παλινωδίες είναι δύο:

α) Οι συριζαίοι είναι τόσο αφελείς που δεν αντιλαμβάνονται τι είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι και ποιον εκπροσωπούν

ή

β) Άλλα σκοτεινά συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές τις αλλαγές πλεύσης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tragelafos-oi-surizaioi-parakalane-to-dnt-na-tous-swsei#ixzz4REXlQZWa

Advertisements

Comments Off on ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ: Οι συριζαίοι παρακαλάνε το ΔΝΤ να τους… σώσει! “Τους θέλουμε στο ελληνικό πρόγραμμα” δήλωσε υπουργός του Τσίπρα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.