“Κοιμήθηκαν” οι βουλευτές του Σύριζα, με αντικαταστάτες συνεχίστηκε η συνεδρίαση για τα μνημονιακά προαπαιτούμενα – Τοποθετήσεις Η. Παναγιώταρου και Γ. Σαχινίδη 2 ΒΙΝΤΕΟ

Οι συριζαίοι απέσυραν την «φωτογραφική» διάταξη για επιχειρηματίες με… μαϊμού δικαιολογητικά ύστερα από τις αντιδράσεις των βουλευτών μας 

Ελλείψει… βουλευτών της πλειοψηφίας, διακόπηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου εισήχθη προς επεξεργασία το ένα «πακέτο» με τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφιστεί η επείγουσα διαδικασία που προτείνει η κυβέρνηση για τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η Χαρά Καφαντάρη διέκοψε τη συνεδρίαση και αφότου έγιναν οι κατάλληλες αντικαταστάσεις των συριζαίων βουλευτών ξεκίνησε η διαδικασία.

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος μετά την δημόσια ομολογία της Τζάκρη σχετικά με την καθυστέρηση του νομοσχεδίου, η οποία είπε πως οφείλεται καθαρά στους θεσμούς ζήτησε ειρωνικά από την επιτροπή να καλέσει κάποιον από τους εκπροσώπους των δανειστών για να διαλευκάνει την υπόθεση. Σχετικά με το νομοσχέδιο είπε πως θα έπρεπε όντως να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, αλλά το νομοσχέδιο δεν έχει να κάνει επ’ ουδενί με την πραγματικότητα.

«Και μόνο για το ότι είναι για εμάς μνημονιακή υποχρέωση, είμαστε άκρως επιφυλακτικοί έως αρνητικοί. Και η αποκάλυψη της κυρίας Τζάκρη, που παραδέχθηκε ότι από τη μια η δανειστές μας υποχρεώνουν για τα εν λόγω προαπαιτούμενα, αλλά από την άλλη μας έχουν γραμμένους διότι δεν έστειλαν τις όποιες διευκρινήσεις μέσα σε οκτώ μήνες κι εμείς καλούμεθα μέσα σε μιάμιση μέρα να τελειώνουμε μ’ ένα ακόμη προαπαιτούμενο, δείχνει την προχειρότητα και από μέρους των δανειστών.» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Συναγωνιστής Γιάννης Σαχινίδης στον λόγο του στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, σχετικά με το νομοσχέδιο για την σύσταση επιχειρήσεων και τον ανταγωνισμό, τόνισε ότι οι μακροσκελείς γραφειοκρατικές διαδικασίες δυσχεραίνουν την σύσταση και λειτουργία των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι ορισμένες πράξεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί προπομπό του επόμενου μνημονίου, προωθούν τη  ασυδοσία και την αδιαφάνεια στον τομέα των επιχειρήσεων. 

Οι βουλευτές μας κατά τις τοποθετήσεις εξήγησαν ότι μέχρι σήμερα η διαπίστωση πλαστών δικαιολογητικών σήμαινε απένταξη του έργου από τον επενδυτικό νόμο και επιστροφή των ποσών που είχαν δοθεί από το δημόσιο ως ενίσχυση. Προσέθεσαν όμως ότι με τη νέα διάταξη προβλέπεται πως, αν στο μεσοδιάστημα τα πλαστά δικαιολογητικά έχουν καλυφθεί με νόμιμο τρόπο, τότε ούτε το έργο απεντάσσεται από τον επενδυτικό νόμο, ούτε επιστρέφεται το σύνολο της ενίσχυσης -απλώς παρακρατείται μέρος της ενίσχυσης τουλάχιστον στο 10%.

Πρόκειται για το άρθρο 19, το οποίο είναι «φωτογραφική» διάταξη που ευνοεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι εντάχθηκαν σε επενδυτικά σχέδια με πλαστά ή ψευδή δικαιολογητικά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/koimhthhkan-oi-bouleutes-tou-suriza-me-antikatastates-sunechisthke-h-sunedr#ixzz4RL9yqvln

Advertisements

Comments Off on “Κοιμήθηκαν” οι βουλευτές του Σύριζα, με αντικαταστάτες συνεχίστηκε η συνεδρίαση για τα μνημονιακά προαπαιτούμενα – Τοποθετήσεις Η. Παναγιώταρου και Γ. Σαχινίδη 2 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Comments are closed.