Μέρκελ και γερμανοί καπιταλιστές ανησυχούν από την άνοδο των Εθνικιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη

Μέρκελ και γερμανοί καπιταλιστές ανησυχούν από την άνοδο των Εθνικιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη

Μία δήλωση με σαφέστατο πολιτικό νόημα έκανε η Άνγκελα Μέρκελ πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, ανακοινώνοντας επίσημα ότι θα είναι υποψήφια καγκελάριος για τέταρτη θητεία (με την φιλοδοξία να ξεπεράσει τον μέντορά της Χέλμουτ Κολ, ο οποίος διατέλεσε καγκελάριος για δεκαπέντε χρόνια), η Μέρκελ δήλωσε ότι: «Δεχόμαστε επίθεση από τη δεξιά όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν».

Τα λεγόμενα της Μέρκελ έχουν σαφές νόημα και δεν χωρούν αμφισβήτηση ως προς το περιεχόμενό τους, καθώς θεωρεί ξεκάθαρα την «Εναλλακτική για την Γερμανία» ως την μεγαλύτερη (ακόμη και από τους σοσιαλδημοκράτες) απειλή για την υποψηφιότητά της. Ταυτόχρονα, υπήρξαν και δηλώσεις εκπροσώπων των γερμανών καπιταλιστών που δείχνουν ξεκάθαρα τον δρόμο στήριξης της Μέρκελ.

«Η Μέρκελ δεν είχε εναλλακτική λύση παρά να συνεχίσει», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανίας Μετάλλου Ράιντερ Ντούλγκερ. Για την οικονομία είναι «αξιόπιστος εταίρος σε ταραγμένους καιρούς», δήλωσε ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ, εξαίροντας την συμβολή της Μέρκελ στο να καταστεί η Γερμανία «λιμάνι σταθερότητας στην Ευρώπη».

Είναι αναμφισβήτητο ότι οι κεφαλαιοκράτες της Γερμανίας έχουν σταθερό πολιτικό προσανατολισμό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Εμπιστεύονται παραδοσιακά είτε τους χριστιανοδημοκράτες είτε τους σοσιαλδημοκράτες, και αυτή τη στιγμή ρίχνουν «όλο το χαρτί» υπέρ της Μέρκελ, η οποία εκπροσωπώντας τα συμφέροντά τους και μιλώντας υπέρ αυτών δηλώνει ότι ο μοναδικός κίνδυνος για το κατεστημένο της Γερμανίας έρχεται από τις Λαϊκές Πατριωτικές Δυνάμεις της χώρας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proeidopoihsh-apo-merkel-o-monadikos-kindunos-pou-antimetwpizw-einai-apo-th#ixzz4ROOJNoWw

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s