Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών των Τρικάλων από την ενδεχόμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή – Παρέμβαση της Χρυσής Αυγής

Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών των Τρικάλων από την ενδεχόμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή - Παρέμβαση της Χρυσής Αυγής

Αλωνίζουν οι ΜΚΟ τα ορεινά χωριά των Τρικάλων για να εγκαταστήσουν (και εκεί) λαθρομετανάστες και “προσφυγόπουλα”.

Συγκεκριμένα δημοσιεύματα τοπικών ηλεκτρονικών μέσων ανέφεραν πως ΜΚΟ περιφέρονται στα ορεινά χωριά του νομού, με στόχο να “δελεάσουν” τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, για να “φιλοξενήσουν” λαθρομετανάστες. Τα δημοσιεύματα επιβεβαιώνονται. Ειδικότερα, εκπρόσωποι των ΜΚΟ εμφανίστηκαν στο χωριό Χρυσομηλιά, ένα πανέμορφο ορεινό χωριό του Δήμου της Καλαμπάκας, με το μεγαλύτερο ποσοστό πολυτέκνων οικογενειών στην Ελλάδα, και έκαναν…προσφορές σε ξενοδοχειακές μονάδες του χωριού.

Στο θέμα παρενέβη η Τ.Ο Τρικάλων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, και με δελτίο Τύπου κατήγγειλε το γεγονός και ζητούσε από τις αυτοδιοικητικές αρχές να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της περιοχής. Αναλυτικότερα, το δελτίο Τύπου είχε ως εξής:

“Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες, σχετικά με την ενοικίαση ξενοδοχείων και άλλων χώρων, για στέγαση λαθρομεταναστών σε χωριά του ορεινού όγκου του Νομού μας. Η “ανάπτυξη” έρχεται, οι “επενδυτές” καταφθάνουν, οι ΜΚΟ μπορούν να θριαμβολογούν, οι “αλληλέγγυοι” να χορεύουν από χαρά ανατολίτικους χορούς και οι τοπικές κοινωνίες να σιωπούν. Ποιος τις ρωτάει άλλωστε και ποιος τις υπολογίζει; Οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να σιωπούν και να αποδέχονται ειλημμένες αποφάσεις και μόνον.

Τα περί “δημοκρατίας” “πολυφωνίας” και “αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών” είναι μόνο για τις εκλογές. Εκεί που οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί “παράγοντες” εξαντλούν τις υποσχέσεις για τα “οράματα” και δηλώνουν πως θα “αγωνιστούν για την ανάπτυξη του τόπου”. Ιδού λοιπόν η “ανάπτυξη” (αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες) του τόπου. Το παράδειγμα των νησιών που “φιλοξενούν” λαθρομετανάστες, και που οδήγησε σε ραγδαία πτώση των περιηγητών δεν απασχολεί κανέναν.

Αντί ο ορεινός όγκος του Νομού, που αποτελεί κόσμημα, και που μπορεί να γίνει πόλος έλξης, άρα και πηγή εσόδων για τους κατοίκους, αντί να δοθούν κίνητρα για επιστροφή νέων ανθρώπων στα ορεινά χωριά, θέλουν να φέρουν λαθρομετανάστες. Αλήθεια ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλεια των (ηλικιωμένων συνήθως) κατοίκων των ορεινών χωριών;

Ποιος θα αναλάβει το κόστος μιας ακόμη μεγαλύτερης υποβάθμισης της περιοχής; Ποιος ελέγχει τις ΜΚΟ και τα τεράστια χρηματικά ποσά που διακινούν; Ποιοι είναι αυτοί που “αποφασίζουν” για του πού, πώς, και με ποιο οικονομικό κόστος θα “τοποθετούνται” οι λαθρομετανάστες ανά την επικράτεια; Ποιος τους έδωσε αυτό το “δικαίωμα”;

Το μόνο “παρήγορο” είναι πως πιθανόν θα επισκευαστούν τάχιστα δρόμοι και γέφυρες (από αυτές που πέφτουν με χαρακτηριστική ευκολία στο Νομό μας) για να “υποδεχτούν” οι αυτοδιοικητικοί, τους λαθρομετανάστες, και όχι τίποτε άλλο, αλλά μην τους πιάσουν και στο στόμα τους οι “αλληλέγγυοι” και τους κατηγορήσουν για “ρατσιστές” και “ξενόφοβους”. Μεγάλο όντως αυτό το “πρόβλημα”.

Η Χρυσή Αυγή σε κάθε περίπτωση, θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων και θα είναι αρωγός στα όποια προβλήματα δημιουργηθούν από μια τέτοια πιθανή απόφαση εγκατάστασης λαθρομεταναστών στον ορεινό όγκο του Νομού μας. Όσο για τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς “παράγοντες”, μπορούν να εξακολουθούν να “σκύβουν το κεφάλι” σε ότι τους σερβίρουν οι ΜΚΟ και η κεντρική εξουσία. Για αυτό μόνο είναι ικανοί.”

Λίγα 24ωρα αργότερα από την ανακοίνωση της Τ.Ο Τρικάλων, οι κάτοικοι του χωριού Χρυσομηλιά, πραγματοποιούν συνέλευση και με ανακοίνωση που υπογράφεται από ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους, εκφράζουν την διαφωνία και τον προβληματισμό τους για τα “σχέδια” των ΜΚΟ. Η πίεση απέδωσε καρπούς και οι ΜΚΟ αποσύρονται από το χωριό. Επανέρχονται όμως με “προσφορές” σε άλλα χωριά της περιοχής, όπου τον χειμώνα κατοικούνται από ελάχιστους κατοίκους ή είναι πλήρως εγκαταλελειμμένα.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενημερώνει τον Δήμαρχο της Καλαμπάκας, τον θέτει ενώπιον των ευθυνών του και του ζητά να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εκτός ημερησίας διατάξεως. Ο Δήμαρχος αρνείται να θέσει το θέμα και με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμπάκας ο γραμματέας της Τ.Ο συναγωνιστής Γιώργος Ρούστας δηλώνει ότι “Με την στάση του,ο δήμαρχος αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιπτώσεις στον τουρισμό και στην τοπική κοινωνία, από την απειλούμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών σε καταλύματα του ορεινού όγκου της Καλαμπάκας“.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι έντονες, αλλά και η παθητικότητα των αυτοδιοικητικών αρχών είναι πρωτοφανής. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα μείνει απαθής στην προσπάθεια ΜΚΟ και “αλληλέγγυων”, να δημιουργήσουν ακόμη ένα “κέντρο φιλοξενίας” λαθρομεταναστών σε μια από τις ομορφότερες και ιστορικότερες περιοχές της Ελλάδας.

Θα βρίσκεται με κάθε νόμιμο μέσο στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής σε πείσμα των κάθε λογής λαθρολάγνων και Εθνομηδενιστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/alwnizoun-ta-oreina-chwria-twn-trikalwn-oi-mko-gia-na-egkatasthsoun-kai-eke#ixzz4RWeMtir4

Advertisements

Comments Off on Ανάστατοι οι κάτοικοι των χωριών των Τρικάλων από την ενδεχόμενη εγκατάσταση λαθρομεταναστών στην περιοχή – Παρέμβαση της Χρυσής Αυγής

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.