Λ. Φουντούλης: Η CETA και η ΤΤΙΡ θα προκαλέσουν εκατομμύρια ανέργους – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης. Αναφέρθηκε στις εμπορικές συμφωνίες που έχουν, ή πρόκειται να υπογραφούν, όπως η CETA και η ΤΤΙΡ και στην τεράστια ζημιά που αυτές θα προκαλέσουν στους Έλληνες αλλά και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους εργαζομένους. Επιπλέον, κατηγόρησε την Ένωση πως δρα σαν προστάτης των συμφερόντων των πολυεθνικών, ενάντια στα συμφέροντα των Πολιτών.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση:

Η CΕΤΑ όπως και η TTIP είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, δυστυχώς στην ολομέλεια η πλειοψηφία ψήφισε να μην εισαχθεί η  CΕΤΑ, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για νομικό έλεγχο. Η δική μας εκτίμηση είναι ότι αυτές οι εμπορικές συμφωνίες νέας γενιάς σκοπεύουν να μετασχηματίσουν το θεσμικό πλαίσιο προς όφελος των πολυεθνικών.

Επίσης αναφέρονται σε πολύ περισσότερους τομείς της ζωής μας εκτός από το εμπόριο, διαμορφώνεται ένα σύστημα διαιτησιών από ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία που θα επιτρέπει την αμφισβήτηση κάθε εθνικής προστατευτικής νομοθεσίας που θα περιόριζε τα  είδη των πολυεθνικών εταιριών και θα άφηνε περιθώρια για νομικές διεκδικήσεις από αυτές.

Η συμφωνία αυτή βάζει το διεθνές εμπόριο πάνω από την δημοκρατία, τα κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών, το περιβάλλον, την δημόσια υγεία και δίνει υπερεξουσία σε επιχειρήσεις και πολυεθνικά lobby ώστε να παρακάμπτουν κυβερνήσεις και νομοθεσίες αν κρίνουν ότι θίγονται  τα συμφέροντά τους.

Όσο αναφορά την επιτροπή μας τίποτα δεν μας εγγυάται την αύξηση των θέσεων απασχόλησης, αλλά οι εργαζόμενοι θα δουν τα δικαιώματά τους να περιστέλλονται περαιτέρω στο όνομα του κέρδους. Η αλήθεια είναι πώς κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τα οφέλη, σε πολλές περιπτώσεις τέτοιου είδους οικονομικές συμφωνίες έχουν οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας όπως για παράδειγμα με την περίπτωση της ΝAFTA μεταξύ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού.

Εάν η CΕΤΑ εφαρμοστεί αλλά και η TTIP που έρχεται, θα προκαλέσουν την απώλεια περισσότερων από ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας σε Καναδά, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.”

Διαβάστε επίσης: Ελένη Ζαρούλια: Οι συμφωνίες CETA και TTIP πλήττουν τα εθνικά συμφέροντα και τα ελληνικά προϊόντα – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/l.-fountoulhs-h-ceta-kai-h-ttir-tha-prokalesoun-ekatommuria-anergous#ixzz4RXIVOYG1

Comments Off on Λ. Φουντούλης: Η CETA και η ΤΤΙΡ θα προκαλέσουν εκατομμύρια ανέργους – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.