Ηχηρή παρέμβαση Χρυσής Αυγής για τα Ελληνικά νησιά στο Κοινοβούλιο: Πολιτικάντηδες απαντήστε! Έχετε αποδεχτεί «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο;

Ηχηρή παρέμβαση Χρυσής Αυγής για τα Ελληνικά νησιά στο Κοινοβούλιο: Πολιτικάντηδες απαντήστε! Έχετε αποδεχτεί «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο;

Μία ερώτηση του Βουλευτού Α’ Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Κούζηλου έχει προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό κατεστημένο, που επί είκοσι και πλέον χρόνια είχε σιωπηρά αποδεχτεί το καθεστώς των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, μετά την τραγωδία των Ιμίων, την προδοσία του πολιτικού κατεστημένου του Σημίτη, το πολιτικό κατεστημένο απεδέχθη την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και περιοχών που ουσιαστικά «δεν ανήκουν σε κανέναν».

Ο Συναγωνιστής Νίκος Κούζηλος, λοιπόν, υπέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής την ερώτηση με αρ. πρωτ 2162/20-12-2016 με θέμα «Κατοίκηση μικρών νησιών και βραχονησίδων» στην οποία θύμιζε ένα σχέδιο του 1994 για δημιουργία δομών σε μικρά νησιά και βραχονησίδες και ρωτούσε αν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει αυτό το σχέδιο.

Η ερώτηση του Συναγωνιστή Κούζηλου είχε ευθεία αντανάκλαση στην έννοια της Εθνικής Κυριαρχίας και προήγαγε το Εθνικό Συμφέρον, αφενός μεν διότι με την αναβίωση εκείνου του σχεδίου η Ελλάδα θα διακήρυττε παγκοσμίως την Κυριαρχία της σε αυτά τα νησιά (που άλλωστε πιστοποιείται και από τις διεθνείς συνθήκες) και παράλληλα θα οχύρωνε την Ελληνική ΑΟΖ, αφού η οικονομική ζωή επί των νήσων έχει άμεση συνέπεια στην παραγόμενη οικονομική ζώνη τους, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Πολιτικά, η ερώτηση του Συναγωνιστή απαιτούσε την απάντηση των συριζαίων στο αν σέβονται την Εθνική Κυριαρχία της χώρας. Εμπρός στην ξεφτίλα να παραδεχτούν ότι είναι ένα τουρκολάγνο αντεθνικό μόρφωμα, μέσω του υφυπουργού Σαντορινιού απάντησαν ότι «δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον» για αυτό το ζήτημα.

Το όλο ζήτημα αρχικά αντιμετωπίστηκε με ύβρεις από τις φυλλάδες των καναλιών, στα πλαίσια του γνωστού ραγιαδικού πνεύματος «μην δημιουργείτε ζητήματα», προκρίνοντας προφανώς την συνέχιση της σιωπηρής αποδοχής των «γκρίζων ζωνών» για «να μην έχουμε προβλήματα».

Ακολούθως, αντέδρασαν οι τούρκοι, οι οποίοι με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ τους καλούν την Ελλάδα «να μην αγγίξει» αυτά τα νησιά. Εκεί είναι που σταμάτησαν και οι αναφορές του ελλαδικού καθεστωτικού τύπου στην ερώτηση του Συναγωνιστή Κούζηλου, αφού πάντα φροντίζουν να «εξαφανίζουν» την Χρυσή Αυγή.

Τώρα απομένει το εξής: Θα προχωρήσουν οι συριζαίοι στην πραγμάτωση του σχεδίου που τους πρότεινε η Χρυσή Αυγή και έχει ΜΟΝΟ θετικές συνέπειες για την Ελλάδα και το οποίο είναι ΚΑΘΑΡΑ ζήτημα Εθνικής Κυριαρχίας ή θα κάνουν για άλλη μία φορά τις «κότες» εμπρός στην πρώτη ανακοίνωση του τουρκικου ΥΠΕΞ;

Ασφαλής πρόβλεψη: Οι συριζαίοι θα κάνουν ηχηρές δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση και μετά θα… πάνε να “κλωσσήσουν κανά αυγό”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/hchhrh-parembash-ths-chrushs-aughs-sto-koinoboulio-politikanthdes-apanthste#ixzz4VfG1TzTV

Advertisements

Comments Off on Ηχηρή παρέμβαση Χρυσής Αυγής για τα Ελληνικά νησιά στο Κοινοβούλιο: Πολιτικάντηδες απαντήστε! Έχετε αποδεχτεί «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο;

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.