Διαλύουν τον Ελληνικό Στρατό οι συριζαίοι και ο Καμμένος: Νομοθετούν νέους τρόπους αποφυγής της στράτευσης!

Διαλύουν τον Ελληνικό Στρατό οι συριζαίοι και ο Καμμένος: Νομοθετούν νέους τρόπους αποφυγής της στράτευσης!

Θυμάστε που ο Καμμένος διαπληκτιζόταν με τον Μητσοτάκη για το ποιος θα προτείνει πρώτος την υποχρεωτική στράτευση στα 18, που αποτελεί πάγια θέση της Χρυσής Αυγής;

Ε, λοιπόν, μετά τα πολλά «ταράτατζουμ» και τις τυμπανοκρουσίες, ήρθε η ώρα της κωλοτούμπας. Όπως, λοιπόν, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ, Δημήτρης Βίτσας, ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και περιλαμβάνει τα ακριβώς αντίθετα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο Βίτσας, στις νέες πρωτοβουλίες εντάσσονται «και ρυθμίσεις που προωθούμε, για μείωση του ηλικιακού ορίου εξαγοράς του υπολοίπου των στρατιωτικών υποχρεώσεων από το 35 έτος που είναι σήμερα στο 33 έτος, εφόσον καταταγούν και προηγουμένως εκπληρώσουν ένοπλη στρατιωτική υποχρέωση 20 ημερών. Επίσης, προωθούμε χορήγηση αναβολής κατάταξης ενός έτους σε όσους αποκτούν την ελληνική Ιθαγένεια, καθώς και ειδικές ρυθμίσεις για τους ομογενείς».

Κοινώς, όχι μόνο δεν καθιερώνεται η στράτευση στα 18, αλλά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ελαστικά ως προς την αποφυγή στράτευσης. Μάλιστα δίδεται και δυνατότητα αναβολής στους λαθρομετανάστες, που πλέον εισάγονται κανονικότατα στον Ελληνικό Στρατό, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Προκειμένου, να μην τους πάρουν με τις τομάτες, ανακοίνωσαν και κάποια άλλα πράγματα, όπως σύστημα πιστοποιήσεων. Αυτό θα ήταν ομολογουμένως θετικό αν δεν υπήρχε ήδη. Συγκεκριμένα, παλιότερα ο Στρατός εξέδιδε πιστοποιήσεις στους στρατιώτες που υπηρετούσαν στις τάξεις του, ανάλογα με την ειδικότητά τους. Αυτό, όμως, σταμάτησε όταν μειώθηκε η θητεία και ο χρόνος της δεν αρκούσε για να εκδοθεί πιστοποίηση, ούτε καν για τους οδηγούς. Συνεπώς, πως θα το κάνουν τώρα οι συριζαίοι και ο Καμμένος; Πολύ απλά, δεν θα το κάνουν και οι μόνες διατάξεις θα είναι για την αποψίλωση του στρατεύματος και ίσως περισσότερες δυνατότητες στους συνδικαλιστές του Στρατού για να διαλύουν τον Στρατό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dialuoun-ton-ellhniko-stratos-oi-surizaioi-kai-o-kammenos-nomothetoun-neous#ixzz4eKiVrK59

Comments Off on Διαλύουν τον Ελληνικό Στρατό οι συριζαίοι και ο Καμμένος: Νομοθετούν νέους τρόπους αποφυγής της στράτευσης!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.