Οι γερμανικές πτυχές στον παγκόσμιο Γεωπολιτικό χάρτη

Οι γερμανικές πτυχές στον παγκόσμιο Γεωπολιτικό χάρτη

Το Βερολίνο προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις εκτεταμένες μετατοπίσεις δυνάμεων στην γεωπολιτική σκηνή θέτει σε άμεση προτεραιότητα την ισχυροποίηση των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, με στόχο την παγκόσμια αποκλειστική κυριαρχία της Δύσης, μια κυριαρχία η οποία με την δυναμική επανεμφάνιση της Ρωσίας και την άνοδο της Κίνας τίθεται εν αμφιβόλω, τουτέστιν η κυριαρχία της Δύσης εμφανίζει ήδη ρωγμές τόσο στην Μέση Ανατολή όσο και στην Ανατολική Ευρώπη και την Νοτιοανατολική Ασία.

Στο πλαίσιο αυτό της παγκόσμιας πολιτικής επιρροής και ηγεσίας οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις απαιτούν έντονους εξοπλισμούς και την υποταγή σε γερμανική διοίκηση του υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκού Στρατού, ενώ προεξοφλείται από το Βερολίνο η διατήρηση και επέκταση των στρατιωτικών επεμβάσεων σε όλες τις ηπείρους ούτως ώστε να διασφαλιστεί η αμφισβητούμενη κυριαρχία της Δύσης. Ήδη στον στενό πυρήνα της ανωτάτης ηγεσίας της Bundeswehr εκκολάπτονται σχέδια και γίνονται συζητήσεις και αναλύσεις σχετικά με τις «γεωπολιτικές μετατοπίσεις ισχύος» και τις επιδιώξεις του Βερολίνου να εξασφαλιστεί πάση θυσία η παγκόσμια ηγεσία της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης ενδεχόμενης ένοπλης κλιμάκωσης ή σύγκρουσης.

Οι απαιτήσεις που προκύπτουν για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις από την πολιτική του Βερολίνου είναι η δημιουργία μιας νέας δομής του Στρατού. Από τις σημερινές 7 ταξιαρχίες του Στρατού στο μέλλον θα υπάρξουν 10 ή 11 ταξιαρχίες οι οποίες θα είναι σε θέση να παρεμβαίνουν σε άλλες ηπείρους πέραν της αυτονόητης υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας. Επίσης ο υπό διαμόρφωση Ευρωπαϊκός Στρατός θα ενσωματωθεί σε γερμανική διοίκηση, κάτι που ήδη έχει αποφασιστεί από την Ολλανδία, Τσεχία και Ρουμανία, ενώ αναμένονται παρόμοιες αποφάσεις και από άλλες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Πέραν τη νέας δομής της Bundeswehr η γερμανική Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό προβαίνουν σε εκτεταμένες αγορές οπλικών συστημάτων, σύμφωνα με το προφίλ που απαιτεί η γεωπολιτική του Βερολίνου. Τα σχέδια για την Πολεμική Αεροπορία προβλέπουν να είναι σε θέση να εκτελεί 350 αναγνωρίσεις και αποστολές ανά ημέρα, ενώ το Ναυτικό θα πρέπει να μπορεί να στείλει 15 πολεμικά πλοία ταυτόχρονα σε παράλληλες δράσεις σε άλλες ηπείρους. Για τον σκοπό αυτό πολλά πολεμικά σκάφη θα αντικατασταθούν με νέα σύγχρονα, ενώ δημιουργείται Αεροπορία του Ναυτικού με μεγάλο αριθμό μαχητικών-βομβαρδιστικών. Επίσης οι ένοπλες δυνάμεις αναβαθμίζονται για πόλεμο στον κυβερνοχώρο και στο διάστημα.

Η κυβέρνηση της Μέρκελ ήδη έχει εγκρίνει 130 δισ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων έως το τέλος της δεκαετίας, στο πλαίσιο επιδίωξης παγκόσμιας κυριαρχίας και γεωπολιτικής ισχύος. Το Βερολίνο φαίνεται ότι αναλαμβάνει το ρόλο του λαμπαδηδρόμου της Παγκοσμιοποίησης, αναλαμβάνει την σκυτάλη ως ηγέτιδα δύναμη της νεοφιλελεύθερης Δύσης, διαθέτοντας την προς τούτο απαιτούμενη οικονομική δύναμη και δημιουργώντας τις στρατιωτικές προϋποθέσεις, επανατοποθετούμενο δυναμικά στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή.

Γ. Λιναρδής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-germanikes-ptuches-ston-pagkosmio-gewpolitiko-charth#ixzz4fXAzPw3m

Advertisements

Comments Off on Οι γερμανικές πτυχές στον παγκόσμιο Γεωπολιτικό χάρτη

Filed under Διεθνή

Comments are closed.