Ξεφτιλίστηκε ο «αντιπολιτευόμενος» Φίλης: Θα ψηφίσω και με τα δυο χέρια τα νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα!

Ξεφτιλίστηκε ο «αντιπολιτευόμενος» Φίλης: Θα ψηφίσω και με τα δυο χέρια τα νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα!

Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύνολο, ακόμη και αυτοί που παριστάνουν την εσωτερική αντιπολίτευση (όπως η φράξια των 53), το οποίο νοιάζεται μόνο για την περαιτέρω διατήρησή του στην εξουσία και τα «παρελκόμενά» της, επαληθεύεται όποτε δίνεται η ευκαιρία. Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, του εκφραστή της «κομματικής βάσης» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φρόντισε να δείξει πώς εννοεί την αντίθεσή του στα νέα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση.

Με άρθρο του στην ανεπίσημη έντυπη έκφραση του ΣΥΡΙΖΑ (την φυλλάδα των συντακτών) ο Φίλης δείχνει το πόσο «λιγούρια της εξουσίας» είναι όλοι οι συριζαίοι, δίχως καμιά εξαίρεση. Η αλήθεια είναι πως η πρώτη παράγραφος του κειμένου του δρα μάλλον αποπροσανατολιστικά ως προς το ύφος και την κατάληξή του, αφού ξεκινά ως εξής:

«Πρέπει να έχουμε συνείδηση της πραγματικότητας. Η προκαταρκτική συμφωνία για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, σηματοδοτεί την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο. Τα αντίμετρα, που για πρώτη φορά συμφωνήθηκαν, είναι αναμφίβολα θετικά, δεν είναι σίγουρο όμως ότι αρκούν για να θεραπεύσουν τον πόνο που θα συνεχίσουν να υφίστανται τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι επί θύραις η γ’ αξιολόγηση, με την εμπειρία να δείχνει ότι και σε αυτή οι δανειστές θα πιέσουν για επιπλέον μέτρα λιτότητας και απορρύθμισης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων».  

Ενώ, λοιπόν, υπάρχει μια συνειδητή παραδοχή της πλήρους υποταγής της κυβέρνησης στους δανειστές, στην συνέχεια (δειλά-δειλά) αρχίζει να μιλά για το τι πρέπει να επιδιώξει η κυβέρνηση στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, για να «παρκάρει» κατόπιν στο ζητούμενο.

«Στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς στην εξουσία συνεχίζει να είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία». 

Προσπαθώντας, μάλιστα, να αιτιολογήσει την νέα στάση υποτέλειας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φίλης τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς στους οποίους υποχρεώθηκε, παραμένει μια δύναμη έτοιμη να εκμεταλλευτεί ανά πάσα στιγμή τις ρωγμές στο φρούριο της ατέρμονης λιτότητας που ροκανίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ενισχύοντας αποσταθεροποιητικές τάσεις και την Ακροδεξιά».

Αυτό, λοιπόν, είναι το «πρόβλημα». Η «Ακροδεξιά». Και σύμφωνα με τον Φίλη η (κυβερνητική εννοείται) παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαραίτητη, προκειμένου να λειτουργεί ως ανάχωμα στην «αποσταθεροποίηση» του συστήματος από τις Εθνικολαϊκές Δυνάμεις στην Χώρα μας, οι οποίες αναμένονται να βγουν αρκετά ενισχυμένες μετά και την νέα δέσμη αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων που θα ψηφιστούν οσονούπω, με αποτέλεσμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να αποτελέσει την μοναδική αξιόπιστη πολιτική αναφορά αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην συνεχιζόμενη μνημονιακή κατοχή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalupthria-tou-antipoliteuomenou-filh-pshfizw-ta-metra-gia-na-parameinou#ixzz4g67vdKdL

Advertisements

Comments Off on Ξεφτιλίστηκε ο «αντιπολιτευόμενος» Φίλης: Θα ψηφίσω και με τα δυο χέρια τα νέα επώδυνα μνημονιακά μέτρα!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.