Παρεμβάσεις Στρατηγού Επιτήδειου στον Κοσοβάρο «Υπ.Εξ» και στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ερώτηση στα πλαίσια της συνεδρίας της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, κατά την διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με τον «ΥΠ.ΕΞ.» του Κοσσυφοπεδίου κ. Enver Hoxhaj.

Συγκεκριμένα ο κ. Hoxhaj απέφυγε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα που του έθεσε ο Στρατηγός Επιτήδειος που είχε να κάνει με τις κοινές δηλώσεις μεταξύ των Προέδρων Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας και για την ένωση των δύο χωρών.

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Στρατηγού Γ. Επιτήδειου:

“Κύριε «Υπουργέ» έχω να σας κάνω δύο ερωτήσεις. Πρόσφατα ο Πρόεδρος της χώρας σας και ο Πρόεδρος της Αλβανίας έκαναν μία κοινή δήλωση και μίλησαν για ένωση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας. Τι νόημα έχει αυτή η ένωση; Τι προσδοκάτε να κερδίσετε αν πραγματοποιηθεί αυτή η ένωση;

Και η δεύτερη ερώτηση μου είναι η εξής: Η Αλβανία, όπως το γνωρίζεται άλλωστε, εκφράζει στα πλαίσια της δημιουργίας της μεγάλης Αλβανίας, επεκτατικές βλέψεις απέναντι σε όλες τις γειτονικές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Με βάση αυτό το δεδομένο και αν υποθέσουμε ότι πραγματοποιείται αυτή η ένωση που ανέφερα προηγουμένως, πέστε μου για ποιο λόγο θα πρέπει, κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, να αναγνωρίσει την χώρα σας;”

Απάντηση «ΥΠΕΞ» Κοσσυφοπεδίου κ. Enver Hoxhaj:

“Ο κύριος Επιτήδειος, σε σχέση με την δεύτερη ερώτηση σας, όχι την πρώτη. Η δεύτερη ερώτηση «για ποιον λόγο να αναγνωρίσει η Ελλάδα το Κοσσυφοπέδιο;». Διότι, δεν έχετε κανένα λόγο να μην αναγνωρίσετε το Κοσσυφοπέδιο. Ούτε με άλλους εσωτερικούς, ούτε με άλλους περιφερειακούς. Νομίζω το Κοσσυφοπέδιο είναι μια νεοσύστατη χώρα, ανέκαθεν είχαμε πολύ καλές σχέσεις και η αναγνώριση είναι μια καλή πλατφόρμα για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Και είμαι πολύ περήφανος που οργανώσαμε στην Πρίστινα ένα οικονομικό φόρουμ, Έλληνες επιχειρηματίες, πριν από δύο μήνες, και είναι τεράστιο το ενδιαφέρον των Ελλήνων, της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας να έρθει να επενδύσει στο Κοσσυφοπέδιο. Και έχουμε και πάρα πολύ καλές διεθνείς σχέσεις, σε θεσμικό επίπεδο.

Για την μεγάλη Αλβανία και όλο αυτό το αφήγημα. Για να είμαι ειλικρινής, αυτή δεν είναι η βασική μας ανησυχία ή το βασικό μας μέλημα στο Κοσσυφοπέδιο. Είμαστε χώρα ανεξάρτητη και θα παραμείνουμε ανεξάρτητο κράτος και θέλουμε να έχουμε σχέσεις και με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυρές, και με όλες τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής.”

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος στον ΓΓ του ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Κύπρος υφίστανται απειλή από την Τουρκία

Παρέμβαση στην κοινή συνεδρία των επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ, παρουσία του κ. Jens Stoltenberg, Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση που έκανε ο Στρατηγός Επιτήδειος στον ΓΓ του ΝΑΤΟ σχετικά με το casus belli της Τουρκίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου στην περίπτωση που προχωρήσουν σε έρευνες στις ΑΟΖ τους ο κ. Stoltenberg αρνήθηκε να απαντήσει και αρκέστηκε στο να σχολιάσει ότι η Ελλάδα και οι Τουρκία είναι σημαντικοί παράγοντες της συμμαχίας.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

“Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε Γ.Γ. μας αναφέρατε προηγουμένως ότι το ΝΑΤΟ θέλει μία στρατιωτικά ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή την στιγμή, από τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως μόνο δύο, η Ελλάδα και η Κύπρος, υφίστανται πραγματική απειλή, αυτήν που προέρχεται από την Τουρκία.

Γνωρίζετε, πολύ καλά, ότι εχθές ο πρόεδρος Ερντογάν απείλησε πρώτα την Κύπρο και μετά την Ελλάδα ότι αν επιτρέψουν σε διεθνείς εταιρείες να κάνουν έρευνες για εξόρυξη πετρελαίου και αερίου στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των χωρών αυτών θα τους κηρύξει πόλεμο. Τους απείλησε δηλαδή με casus belli και έστειλε και σχετικό έγγραφο στον ΟΗΕ. Συνεπώς, για τις δύο αυτές χώρες είναι λογικό, αναμενόμενο και είναι επιβεβλημένο να έχουν υψηλές στρατιωτικές δαπάνες. Για τις υπόλοιπες όμως χώρες, για ποιο λόγο υφίσταται αυτή η υποχρέωση;

Ποιος είναι ο πανίσχυρος εχθρός ο οποίος απειλεί το ΝΑΤΟ και ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί από μία πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Ένωση; Και αν θέλετε να το πάμε και λίγο πιο τεχνοκρατικά, αυτά την στιγμή τα στρατιωτικά επιτελεία του ΝΑΤΟ ποια σχέδια επιχειρήσεων συντάσσουν; Εναντίον τίνος εχθρού; Καθώς επίσης και ποια σχέδια ενδεχομένων επιχειρήσεων, τα contingency plans όπως τα ξέρετε, σχεδιάζονται εναντίον ποιου εχθρού, με ποιες δυνάμεις και κατά πόσο πρέπει να ενισχυθούν πραγματικά οι δυνάμεις αυτές; Ευχαριστώ.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/strathgos-epithdeios-ston-kosobaro-upej-giati-na-anagnwrisei-h-ellada-thn-c#ixzz4g84fT4P9

Advertisements

Comments Off on Παρεμβάσεις Στρατηγού Επιτήδειου στον Κοσοβάρο «Υπ.Εξ» και στον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ – 2 ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΒΙΝΤΕΟ

Comments are closed.