Ξεφτίλισαν τους συριζαίους οι διεθνείς τοκογλύφοι: Ξεχάστε την διευθέτηση του χρέους – Από το 2018 και βλέπουμε!

Ξεφτίλισαν τους συριζαίους οι διεθνείς τοκογλύφοι: Ξεχάστε την διευθέτηση του χρέους – Από το 2018 και βλέπουμε!

Τις τελευταίες τους ελπίδες είχαν εναποθέσει οι συριζαίοι σε μία ευνοϊκή δήλωση από πλευράς διεθνών τοκογλύφων για το θέμα της διευθέτησης του χρέους. Τελικώς, οι «δανειστές» άφησαν τους συριζαίους να έχουν αυταπάτες μέχρι να υπογράψουν και μετά βγήκανε και με δηλώσεις τους ξεφτιλίσανε.

Συγκεκριμένα:

Η ανακοίνωση του Euroworking Group ανέφερε:

«Μόλις εφαρμοστούν τα προαπαιτούμενα από την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορέσει να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους για την επόμενη εκταμίευση και να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο άμεσο μέλλον, στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου 2016. Για το μεσοπρόθεσμο, το Eurogroup αναμένει την εφαρμογή μιας πιθανής δεύτερης δέσμης μέτρων (βιωσιμότητας του χρέους) έπειτα από την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM»

Το γερμανικό Υπ.Οικ:

«Καμιά ελάφρυνση χρέους δεν ετοιμάζεται. Όσον αφορά σε πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μία ξεκάθαρη συμφωνία στο ανακοινωθέν του Eurogroup, τον Μάιο του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αναγκαία μέτρα για το χρέος»

ESM:

«Το εάν και σε ποιο βαθμό όλο αυτό οδηγήσει στο τέλος σε ελαφρύνσεις, δεν είναι κάτι που βλέπουμε στον ορίζοντα. Στις 25 Μαΐου αναμένεται να πάρουν θέση οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης. Συνεπώς μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μπορούν να συνομολογηθούν μόνο όταν η Ελλάδα θα έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το συμφωνηθέν με τον ESM μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα το 2018 και μόνο εάν τότε σχετικές ελαφρύνσεις κριθούν αναγκαίες. Από αυτές αποκλείονται κατά βάση οι ονομαστικές ελαφρύνσεις (“κούρεμα χρέους”)».

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, μπορεί οι συριζαίοι να πουλάνε «φύκια» για «μεταξωτές κορδέλες» στους Έλληνες μέσα από τους πρόθυμους δέκτες των τηλεοράσεων, όμως στην πραγματικότητα οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν συζητούν καν περί «ελάφρυνσης του χρέους». Το μόνο που αφήνουν να μπει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι μια αναδιάρθρωση του χρέους, ήτοι μία μετάθεση της χρεοκοπίας ώστε να την υποφέρουν τα παιδιά μας.

Όμως,, ακόμα και αυτή η συζήτηση δεν πρόκειται να συμβεί τώρα, αλλά μετά το 2018, αφότου οι συριζαίοι ψηφίσουν και θέσουν σε εφαρμογή το σύνολο των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jeftilisan-tous-surizaious-oi-diethneis-tokoglufoi-jechaste-thn-dieuthethsh#ixzz4gCxz8y2f

Advertisements

Comments Off on Ξεφτίλισαν τους συριζαίους οι διεθνείς τοκογλύφοι: Ξεχάστε την διευθέτηση του χρέους – Από το 2018 και βλέπουμε!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.