Επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Φωτορεπορτάζ

Το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαΐου, κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου συναγωνιστή Ματθαιόπουλο Αρτέμη, επισκέφτηκε την 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κλιμακίου με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Νίκο Κάτσανο, και τον αναπληρωτή πρόεδρο, Μιχαηλίδη Ιορδάνη, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα του κλάδου και κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας του ασταθούς φορολογικού πλαισίου και της συρρίκνωσης που γνωρίζει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, κατόπιν επιβολής μιας σειράς από υφεσιακά μέτρα, ελέω μνημονίου.

Η Χρυσή Αυγή τόνισε ότι η επιβολή κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, αν και δεν έχει δημιουργήσει στον εν λόγω κλάδο προβλήματα στην προσέγγιση της αγοράς και στην εισαγωγή ή εξαγωγή προϊόντων, αποτελεί μία πράξη που βαραίνει με ευθύνες αποκλειστικά και μόνο τα κόμματα του μνημονίου και πως προτεραιότητα ενός σοβαρού κράτους θα έπρεπε να είναι η σύναψη συμφωνιών στη βάση μιας ειλικρινούς συνεργασίας προς όφελος των έτερων μελών, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγούσε στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας σε έναν νομό με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα.

Επίσης, το τραπεζικό «πραξικόπημα» του ελέγχου στη μεταφορά κεφαλαίων δημιουργεί καχυποψία και επιφυλάξεις σε πελάτες και προμηθευτές του εξωτερικού απέναντι σε έναν κλάδο στον οποίο η Ελλάδα πρωταγωνιστεί ως κορυφαίος παραγωγός σε ποιότητα στη διεθνή αγορά, κάτι που, δυστυχώς, δεν αίρεται αλλά επεκτείνεται με την υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο των συναγωνιστών επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, πολλά περίπτερα εκθετών και η περιήγηση ολοκληρώθηκε με συζητήσεις με γουνοποιούς και άλλους εκθέτες.

Ενώ οι πολιτικοί παράγοντες των λοιπών κομμάτων προσβλέπουν στην διαφήμιση της παρουσίας τους σε εκθέσεις, η Χρυσή Αυγή, αν και η επίσκεψη της γίνεται καθαρά εντός εθιμοτυπικού πλαισίου, προσήλθε με προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου και όχι με υποσχέσεις για ανάπτυξη, που σε επίπεδο νομού αποτιμάται σε υψηλά ποσοστά ανεργίας και καθίζηση της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/episkepsh-ths-chrushs-aughs-sthn-42h-diethnh-ekthesh-gounas-kastorias-fwtor#ixzz4gU2wQPxA

Advertisements

Comments Off on Επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς – Φωτορεπορτάζ

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.