ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από το νέο μνημόνιο Σύριζα: Θα δώσει διαβεβαιώσεις και ο Μητσοτάκης για την εφαρμογή του!

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από το νέο μνημόνιο Σύριζα: Θα δώσει διαβεβαιώσεις και ο Μητσοτάκης για την εφαρμογή του!

Λαιμητόμος σε φτωχούς και συνταξιούχους – Νέες μειώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις παρά τις διαβεβαιώσεις Καμμένου

Επιδρομή στους Έλληνες θα σημάνει το νέο μνημόνιο της αριστεράς, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Παρά το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση, προσπάθησαν να το κρύψουν, πλέον βγήκε στην δημοσιότητα το κείμενό του.

Τα βασικά του στοιχεία είναι τα εξής:

– Από 1.1.2019 περικόπτεται η προσωπική διαφορά στις κύριες συντάξεις ως 18% καθώς και μέρος των επικουρικών αν δεν συμπληρώνεται το απαιτούμενο ποσό περικοπής. Η μέση μείωση της σύνταξης θα είναι 9% σε κύριες και επικουρικές. Το μέτρο θα θίξει πάνω από 1.000.000 συνταξιούχους που παίρνουν σύνταξη πάνω από 700 ευρώ. Οι απώλειες θα αρχίζουν από λίγα ευρώ έως και πάνω από 300 ευρώ το μήνα. Η συνολική μείωση της σύνταξης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 18%. Άρα χάνονται μία ως δύο συντάξεις το χρόνο.

– Από 1.1.2020 (ή από 1.1.2019 αν δεν πιαστεί ο στόχος του πλεονάσματος) επιβάλλεται η μείωση του αφορολόγητου από 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που θα φέρει επιβάρυνση από 650 ευρώ ακόμη και για τους φτωχότερους. Έτσι, όσοι παίρνουν σύνταξη πάνω από 474 ευρώ το μήνα δεν θα καλύπτονται από το αφορολόγητο.

Για παράδειγμα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 720 ευρώ το μήνα και μέχρι τώρα δεν πλήρωνε φόρο θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 600 ευρώ.

Στο κείμενο του Συμπληρωματικού Μνημονίου της Ευρωπαϊκής πλευράς (SMoU) στη σελίδα 48 αναφέρεται ότι η κυβέρνηση «θα εγκρίνει», ως προαπαιτούμενη ενέργεια (prior action), «νομοθεσία για να ολοκληρώσει τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο». Όπου «εξορθολογισμός», στη γλώσσα του Μνημονίου σημαίνει περικοπή, η οποία αφορά δικαστικούς, γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς, αλλά το κείμενο φωτογραφίζει κυρίως τους στρατιωτικούς και τους υπόλοιπους ένστολους (λιμενικούς, σώματα ασφαλείας κ.ά.).

Στη σελίδα 4 αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ως prior action να νομοθετήσει τον «εξορθολογισμό (σ.σ.: δηλαδή το κόψιμο) ορισμένων επιδομάτων στον στρατιωτικό τομέα, με απόδοση επτά εκατ. ευρώ το 2018.

Σε όλα τα παραπάνω, αξίζει να τονιστεί η υποσημείωση της σελίδος 5 όπου ρητά αναφέρεται ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει διαβεβαιώσεις από τη Νέα Δημοκρατία για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων. Τι θα πράξει, άραγε, ο Μητσοτάκης; Ασφαλής πρόβλεψη ότι θα τιμήσει την υπόσχεσή του ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και μετεκλογικά θα ξεχάσει όλες τις πομφόλυγες που τώρα λέει για «μειώσεις φόρων» και άλλα φαιδρά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sok-kai-deos-apo-to-neo-mnhmonio-suriza-tha-dwsei-diabebaiwseis-kai-o-mhtso#ixzz4ga2C1TI9

Advertisements

Comments Off on ΣΟΚ και ΔΕΟΣ από το νέο μνημόνιο Σύριζα: Θα δώσει διαβεβαιώσεις και ο Μητσοτάκης για την εφαρμογή του!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.