Στο ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ θέλουν να καταργήσουν την αραβική γλώσσα

Στο ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ θέλουν να καταργήσουν την αραβική γλώσσα

Την ίδια στιγμή που τα διάφορα διεθνή «νούμερα» τύπου Μουίζνιεκς και οι εγχώριοι συνοδοιπόροι τους ωρύονται συνεχώς για «φαινόμενα ρατσισμού» στην Ελλάδα σε βάρος των «προσφύγων», ο πραγματικός ρατσισμός ασκείται σε ένα κράτος στο οποίο όλοι αυτοί οι δήθεν «αντιρατσιστές» και «ανθρωπιστές» δεν τολμούν να εκφράσουν την παραμικρή φωνή διαμαρτυρίας. Ο λόγος, βεβαίως, για το Ισραήλ, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται και πώς μεταχειρίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το νέο δείγμα γραφής του Ισραηλινού κράτους αφορά νομοσχέδιο για την υποβάθμιση των αραβικών σε ανεπίσημη γλώσσα του Ισραήλ από επίσημη που είναι μαζί με τα εβραϊκά, όπως αποφάσισαν να το παρουσιάσουν στη Βουλή τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε περίπτωση που εγκριθεί από τη Βουλή, μεταξύ άλλων προβλέπει ότι μόνο ο εβραίοι πολίτες του κράτους του Ισραήλ έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, στην ουσία «θάβοντας» τα δικαιώματα των μειονοτήτων εντός της χώρας.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, τα εβραϊκά είναι πλέον η μοναδική επίσημη γλώσσα του κράτους. Τα αραβικά έχουν «ένα ειδικό καθεστώς εντός του κράτους» και «όσοι μιλούν αραβικά έχουν δικαίωμα σε κρατικές υπηρεσίες που είναι δίγλωσσες».

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που προωθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τον βουλευτή Αβί Ντιχτέρ: «Αυτό είναι ένα μικρό βήμα για τον νόμο του εβραϊκού κράτους, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι το Ισραήλ είναι και θα είναι ένα εβραϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά είναι όμως και ένα μεγάλο βήμα για τον καθορισμό της ταυτότητάς μας, όχι μόνο για τα μάτια του κόσμου, αλλά κυρίως για τους ίδιους τους εαυτούς μας, για να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι στην ίδια μας τη γη». Όπως δε συμπλήρωσε, «τα γεγονότα των πρόσφατων μηνών καταδεικνύουν ότι αυτή είναι μια μάχη για την εικόνα του Ισραήλ και την εθνική ταυτότητα. Οι Παλαιστίνιοι δεν κρύβουν πλέον τον στόχο τους να εξαλείψουν το έθνος-κράτος του εβραϊκού λαού».

Ας ξεκινήσουμε από το τέλος, καθώς αν στην Ελλάδα μίλαγε ο οποιοσδήποτε για το Έθνος – Κράτος του Ελληνικού Λαού, το οποίο κάποιοι θέλουν να εξαλείψουν, το πιο πιθανό θα ήταν να πήγαινε κατηγορούμενος σύμφωνα με το σκεπτικό του «αντιρατσιστικού νόμου». Από εκεί και πέρα, το κράτος του Ισραήλ δεν κάνει τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, τον ανοιχτά ρατσιστικό χαρακτήρα του, για τον οποίο όμως οι υποκριτές του «αντιρατσισμού» κρατούν σε συστηματική βάση σιγή… ιχθύος, για λόγους οι οποίοι είναι αντιληπτοί για όσους μπορούν να δουν τι πραγματικά κρύβουν μέσα τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-deigma-ratsismou-apo-to-kratos-tou-israhl.-thelei-na-katarghsei-thn-ara#ixzz4gevhiZfs

Advertisements

Comments Off on Στο ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ θέλουν να καταργήσουν την αραβική γλώσσα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.