Δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς έκαναν οι τούρκοι – Στην Ελλάδα οι πολιτικάντηδες ξεπουλάνε την Αμυντικής μας Βιομηχανία

Δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς έκαναν οι τούρκοι - Στην Ελλάδα οι πολιτικάντηδες ξεπουλάνε την Αμυντικής μας Βιομηχανία

Μπορεί οι δημοσιογράφοι να έσπευσαν να παρουσιάσουν ως «γραφική» και στα «πρότυπα της Βορείου Κορέας» την δοκιμή πυραύλου Bora με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων, όμως η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου αστεία ή φαιδρή.

Ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, μιλώντας στο τουρκικό φιλο-κυβερνητικό κανάλι AHaber, είπε: «Η εκτόξευση του πυραύλου Bora, εμβέλειας 280 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στη Σινώπη. Αυτήν την στιγμή πρόκειται να πετύχει τον στόχο του, στη Μαύρη Θάλασσα. Η Τουρκία φτιάχνει πλέον τους δικούς της πυραύλους. Αυτή η εξέλιξη μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και περηφάνια»

Πρόκειται για πυραύλους, μεγάλου βεληνεκούς, που παρασκευάζονται από την εταιρεία Aselsan, που έχει ιδρυθεί από το Ίδρυμα του τουρκικού στρατού, δραστηριοποιείται στην τουρκία και προσλαμβάνει τούρκους εργαζομένους. Την ίδια ώρα οι πολιτικάντηδες ξεπουλάνε («ιδιωτικοποιούν») τις εταιρείες που απαρτίζουν την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές.

Το αν αυτό το τουρκικό πυραυλικό σύστημα είναι αξιόπιστο, ισχυρό ή αν θα αποτελέσει είδος προς εξαγωγή, δεν το γνωρίζουμε. Ούτε γνωρίζουμε αν όντως πραγματοποιήθηκε η δοκιμή που ανέφερε ο τούρκος υπουργός άμυνας.

Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι την ώρα που τα κόμματα στην Ελλάδα διέλυαν, μέσω των υπουργών τους και των συνδικαλιστών τους, την Αμυντική μας Βιομηχανία, οι τούρκοι από την πλευρά τους έφτασαν στο σημείο να παρασκευάζουν δικά τους τεθωρακισμένα και πυραύλους, καθιστώντας εαυτούς περισσότερο αυτάρκεις σε ένα κρίσιμο θέμα, όπως τα οπλικά συστήματα. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dokimh-puraulou-megalou-belhnekous-ekane-h-tourkia-sthn-ellada-oi-politikan#ixzz4gsuklWeg

Advertisements

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s