Εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”: Μόνο η Χρυσή Αυγή ασχολείται με τους Έλληνες των Σκοπίων

Εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”: Μόνο η Χρυσή Αυγή ασχολείται με τους Έλληνες των Σκοπίων

Είναι αλήθεια, πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή έχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια μιλήσει και προειδοποιήσει για την ύπαρξη εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνικής καταγωγής πολιτών των Σκοπίων, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται ως μειονότητα και δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα ως Έλληνες.

Αυτά τα έλεγε το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών ήδη απ’ τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η Χρυσή Αυγή πρωταγωνιστούσε στα συλλαλητήρια τότε για το θέμα της Μακεδονίας, ενώ οι σκοπιανοί προσπαθούσαν να σφετεριστούν το ιερό Ελληνικό όνομα.

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, ο κ. Χρήστος Παππάς, Βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, πραγματοποίησε σχετική ερώτηση απευθυνόμενη προς το Υπουργείο Εξωτερικών για την ξεχασμένη απ’ τους προδότες Ελληνική μειονότητα των Σκοπίων.

Η ερώτηση αυτή έχει πολύ μεγάλη σημασία σήμερα που οι σκοπιανοί έχουνε προβλήματα με τους αλβανούς στο «κράτος» τους, το οποίο απειλείται με άμεση διάλυση! Η ερώτηση λοιπόν του κ. Χρήστου Παππά, έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια»

Λίγοι γνωρίζουν ότι στα Σκόπια υπάρχει μια αρκετά μεγάλη ελληνική μειονότητα. Πρόκειται για  περίπου 300.000 Έλληνες, οι οποίοι είναι πλήρως ξεχασμένοι από το Ελληνικό κράτος. Στην παρούσα  χρονική συγκυρία που Αλβανία, Βουλγαρία και Σερβία προβάλλει η κάθε μια για τους δικούς της λόγους την πολυεθνική σύσταση του σκοπιανού μορφώματος, είναι πολλαπλώς χρήσιμο να αναδειχθεί, αλλά και να προστατευτεί  η λησμονημένη ελληνική μειονότητα. Επισημαίνεται ότι στην  μόνη επίσημη απογραφή μετά την πτώση του κομμουνισμού η κυβέρνηση των Σκοπίων είχε απαγορέψει στους Έλληνες να δηλώνουν την ταυτότητα τους, οι δε Βούλγαροι όταν εμφανίστηκε στον χάρτη ως ανεξάρτητο το ψευτοκράτος των σκοπιανών, είχαν καταθέσει υπόμνημα στον ΟΑΣΕ λέγοντας ότι στο νέο αυτό κράτος κατοικούν 2.000.000 Βούλγαροι και 200.000 Έλληνες. Είχε προηγηθεί ένα κυνηγητό του Ελληνικού στοιχείου στα Σκόπια. Υπήρξαν οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, άνδρες που βιαίως εκτοπίστηκαν, ονόματα που εκσλαβίστηκαν, ακόμη και κοιμητήρια ολόκληρα που ισοπεδώθηκαν, και όλα τούτα, σε μια προσπάθεια να εμπεδωθεί με κάθε τρόπο ότι οι Μακεδόνες είναι Σλάβοι και όχι Έλληνες.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να  υπάρξει ουσιαστική αναγνώριση της Ελληνικής μειονότητα στα Σκόπια;
Εν όψει και του ιδιαίτερα ασταθούς σκηνικού που επικρατεί αυτή την περίοδο στα Σκόπια, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Ελληνική  κυβέρνηση για την προστασία της Ελληνικής μειονότητας από την  αυθαιρεσία και τυχόν παράνομες ενέργειες των σκοπιανών ή άλλων εθνοτήτων εντός του ψευδοκράτους.

Αθήνα, 9/5/2017
Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Παππάς
Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Είναι σαφές πως η ώρα της διάλυσης για το θνησιγενές πολυεθνικό κρατίδιο έχει έλθει. Αν όχι τώρα, τότε συντόμως, θα διαλυθεί στα συστατικά εθνικά στοιχεία του, γεγονός που αναδύει υψηλούς κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή των βαλκανίων, αλλά και μεγάλες ευκαιρίες. Οι αλβανοί ισλαμιστές είναι σίγουρο πως έχουν ήδη την υποστήριξη των τζιχαντιστών που αποδεδειγμένα σωρεύονται σε Βοσνία και Κόσοβο.

Η Ελλάδα είναι καιρός να διεκδικήσει τα δίκαιά της και αντί να κοιτά αμήχανη τις εξελίξεις, να φροντίσει ώστε να περιοριστεί, όσο το δυνατόν, η δυνατότητα επεκτάσεως των αλβανών, αλλά και να αδράξει τις ευκαιρίες που αναδύονται από την όλη κατάσταση και τις είχε απεμπολήσει (επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας) όταν είχε προταθεί από την Σερβία να δημιουργηθούν ελληνοσερβικά σύνορα.

Η ηγεσία της χώρας, αντί να σπεύσει σε βοήθεια ενός κρατιδίου με βλέψεις εναντίον της Πατρίδος μας, το οποίο βρίσκεται σε απευθείας συνεννόηση με τους τούρκους, θα πρέπει να αυξήσει την πίεση σε αυτό, φροντίζοντας τα βόρεια σύνορα της χώρας να καταστούν ελληνοσερβικά στο όσο πιο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/efhmerida-eleutherh-wra-gia-tous-ellhnes-twn-skopiwn#ixzz4guTRyLh4

Advertisements

Comments Off on Εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”: Μόνο η Χρυσή Αυγή ασχολείται με τους Έλληνες των Σκοπίων

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.