Οικονομικά σκάνδαλα στον Ι.Σ.Α. – Δικαίωση των Ιατρών του Ελληνισμού

Οικονομικά σκάνδαλα στον Ι.Σ.Α. - Δικαίωση των Ιατρών του Ελληνισμού

Πριν 3 έτη στις εκλογές του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της Ελλάδας, του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών, οι Εθνικιστές Ιατροί συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ιστορία του. Παρόλο που ο συνδικαλισμός δεν συμβαδίζει με τις αρχές του εθνικού κράτους, επειδή το Ελληνικό κράτος έχει χάσει τον Εθνικό χαρακτήρα του, εκτεθήκαμε, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και στην περίθαλψη στην σημερινή Ελλάδα των φτωχοποιημένων Ελλήνων, στην χώρα του επιβαλλόμενου επελαύνοντος νεοραγιαδισμού, έχει φτάσει στο ύστατο ιστορικό σημείο της μεταπολίτευσης.

Στην κρίση λοιπόν αυτή, επιχειρούμε να απαντήσουμε εμείς οι «Ιατροί του Ελληνισμού», ως ευαισθητοποιημένοι επιστήμονες και κυρίως ως συνειδητοποιημένοι πολίτες. Θέλουμε να σταματήσουμε την σταδιακή απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος, την αποσάθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την εικονική περίθαλψη που επιβάλλεται στους Έλληνες.

Βέβαια τα τσιράκια του συστήματος φρόντισαν αμέσως να μας στολίσουν με τα χαρακτηριστικά επίθετα ναζιστές και φασίστες. Τότε ένα από τα αιτήματά μας ήταν ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. Υπήρχαν υποψίες ότι χρήματα του Ί.Σ.Α. κατευθύνονται σε άτομα που δεν τα δικαιούνται. Επίσης, πολλά εντάλματα ή και συμβάσεις δεν έχουν κατατεθεί κατά καιρούς στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Ακόμα έχουν καταγγελθεί και αποφάσεις ανάθεσης έργου σε εταιρείες χωρίς να έχει ληφθεί τέτοια απόφαση από το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και χωρίς να καθορίζεται το ύψος των αμοιβών.

Φώναζαν βλέπετε να μην μπουν οι “ναζί” στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. Φώναζαν για φασίστες και για γιατρούς που υπηρετούν ρητορικές μίσους, όχι γιατί νοιάστηκαν για τον κακομοίρη ασθενή, αλλά για την τσέπη τους. Ήξεραν ότι ένας εθνικιστής ιατρός στο Δ.Σ. θα κατέγγελνε όλες τις οικονομικές ατασθαλίες. Π.χ. τα 17 μέλη του Δ.Σ. έλαβαν αποζημίωση 28.900 ευρώ το 2015 ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, διότι δεν υπάρχει απαιτούμενη απόφαση του Υπουργού Υγείας. Όλοι μαζί στο Δ.Σ από όλες της «αντιφασιστικές» «δημοκρατικές» παρατάξεις τα… τσεπώνουν τα λεφτά παρανόμως. Λεφτά των εισφορών των ιατρών ως επί το πλείστον. Ένας Εθνικιστής Ιατρός στο Δ.Σ. θα τους χαλούσε βλέπετε την συνταγή! Πόσο δε στο πειθαρχικό ή στο εξελεγκτικό.

Η δικαίωσή μας ήρθε πριν από λίγες ημέρες όταν και τα 3 μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής, παραιτήθηκαν. Ο πρόεδρος και τα 2 μέλη προέρχονταν μάλιστα από τις γνωστές “δημοκρατικές” παρατάξεις. Ήταν τόσο φρικτά αυτά που είδαν και δέχθηκαν μεγάλες παρεμβάσεις στο έργο τους που δεν άντεξαν και παραιτήθηκαν, καταγγέλλοντας μάλιστα μαζί με την ανάρτηση του οικονομικού ελέγχου του 2015 σύσσωμο το Δ.Σ. ανεξαρτήτως παρατάξεων για παρεμπόδιση του έργου τους. Ούτε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ασχολήθηκε με το θέμα, μετά από προσφυγή σε αυτόν. Ούτε οι εποπτεύοντες του Ι.Σ.Α. φορείς όπως η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Υγείας.

Η παραίτηση της Ε.Ε. όμως δεν είναι η λύση. Λύση είναι να γίνει έλεγχος των οικονομικών του Ι.Σ.Α. και να αποδοθούν οι υπεύθυνοι για αυτά τα αίσχη στην δικαιοσύνη. Αυτό όμως θα γίνει ψηφοφόρε με μία Εθνική κυβέρνηση και ιατρέ της Αθήνας με την ύπαρξη των εθνικιστών ιατρών στο Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. και στις λοιπές επιτροπές. Εμείς δεν θα παραιτηθούμε, αλλά θα τους κλείσουμε φυλακή!

Παναγιώτης Κελεπούρης, Καρδιολόγος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ (Α.Φ. 199)

Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών 2017

Καλούνται οι Ιατροί της Αθήνας, οι Ιατροί του Ελληνισμού να δηλώσουν συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μας.
Πληροφορίες στο τηλ.: 6974 113 098 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oikonomika-skandala-ston-i.s.a.-dikaiwsh-twn-iatrwn-tou-ellhnismou#ixzz4gx1TCr9o

Advertisements

Comments Off on Οικονομικά σκάνδαλα στον Ι.Σ.Α. – Δικαίωση των Ιατρών του Ελληνισμού

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.