Ο συριακός στρατός απώθησε τους τζιχαντιστές από αεροπορική βάση στο Χαλέπι – Χάνει συνεχώς εδάφη το ISIS

Ο συριακός στρατός έχει υπό τον έλεγχό του μία μικρή αεροπορική βάση στα ανατολικά του Χαλεπίου, η οποία βρίσκονταν από τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Η κατάληψη της βάσης επιτεύχθηκε μετά από την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με αναφορές των κρατικών ΜΜΕ στη Συρία.

Η αεροπορική βάση Αλ Τζάρα βρίσκεται στα ανατολικά του Χαλεπίου στην περιοχή που ελέγχεται από τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές, ενώ προελαύνουν οι δυνάμεις του συριακού στρατού και των συμμάχων του.

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει αρκετές φωτογραφίες, που φαίνεται να δείχνουν στρατιώτες να πανηγυρίζουν την νίκη αυτή κατά του Ισλαμικού Κράτους βγάζοντας φωτογραφίες στη στρατιωτική βάση.

Χάνουν συνεχώς έδαφος οι τζιχαντιστές

Οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας προχωρούν σε εκκαθάριση ναρκοθετημένων ζωνών από τους τζιχαντιστές στην Τάκμπα, δυτικά από την πόλη Ράκκα. Στις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή συμμετέχουν κι Άραβες μαχητές.

«Χρειάζεται ακόμη να απελευθερώσουμε τη Ράκκα και την Ντέιλ Ελ Ζουρ», λέει ένας μαχητής των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας. Ταυτόχρονα μέσα ενημέρωσης, που ελέγχονται από τον στρατό της Συρίας έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο από τις εν εξελίξει μάχες ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και τους τζιχαντιστές στη Χομς.

Ο στρατός της Συρίας πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς αλλά και πλήγματα με βαρύ οπλισμό κατά των δυνάμεων του ΙΚΙΛ, εντατικοποιώντας τις επιχειρήσεις. Οι κυβερνητικές δυνάμεις υποστηρίζουν ότι ελέγχουν τρία νέα μέτωπα στ’ ανατολικά της Χομς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-suriakos-stratos-apwthhse-tous-tzichantistes-apo-aeroporikh-bash-sto-chal#ixzz4h8YbNdh9

Comments Off on Ο συριακός στρατός απώθησε τους τζιχαντιστές από αεροπορική βάση στο Χαλέπι – Χάνει συνεχώς εδάφη το ISIS

Filed under Διεθνή

Comments are closed.