Συνεχίζει να οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη

Συνεχίζει να οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη

Η τραγική εικόνα εγκατάλειψης της Θράκης στα αδηφάγα σχέδια του τουρκικού επεκτατισμού, με εγχώριο «Δούρειο Ίππο» την σφηκοφωλιά του προξενείου στην Κομοτηνή, επανέρχεται στην επιφάνεια με ένα ακόμη δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», όπου υπό τον τίτλο: «Με τρομοκρατία και δωροδοκίες το προξενείο της Κομοτηνής ”τουρκοποιεί” τους Πομάκους» διαβάζουμε, τα εξής:

«Στο στόχαστρο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής οι Πομάκοι της Θράκης υποφέρουν μέσα στον ασφυκτικό κλοιό που έχουν στήσει τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη. Με «πρωτομάστορα» τον επικεφαλής Τούρκο πρόξενο Αλί Ριζά Ακιντζί, το προξενείο εκτελεί κατά γράμμα το σχέδιο εκτουρκισμού των μουσουλμανικών πληθυσμών, με επίκεντρο τους Πομάκους, ξεκινώντας από τα νεαρά Πομακόπουλα.

Εφαρμόζοντας πολιτική «γενιτσαροποίησης», ο Τούρκος πρόξενος οργώνει τα Πομακοχώρια, οργανώνοντας φιέστες για τους μαθητές, τους οποίους με κάθε τρόπο δωροδοκεί, προκειμένου να αποσπάσει και να εδραιώσει τη συνειδησιακή στους στροφή προς την Τουρκία. Το τουρκικό σχέδιο διαγράφεται καθαρά πλέον στις αναλύσεις των επιστημονικών συμβουλευτικών κύκλων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, που αναγνωρίζουν ότι οι κινήσεις του τουρκικού προξενείου εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο «κοσοβοποίησης» της Θράκης, με απώτερο τελικό σταθμό της αυτονόμησή της και την αποκοπή της από τον ελληνικό εθνικό κορμό.

Σε αυτές τις συνθήκες η εκδήλωση του διοργάνωσε η Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας (ΠΑΟΝΕ) στις 10 Μαΐου, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 97η επέτειο από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωσή της στον ελλαδικό κορμό, ακούγεται σαν «πανηγύρι σε μακρινό χωριό» στα όργανα του προξενείου, που καθημερινά με δράσεις επιτόπου καλλιεργούν και επιβραβεύουν κάθε πράξη που απομακρύνει τους μικρούς (εύπλαστους) μαθητές από την ελληνική πραγματικότητα. Πρόσφατα, ο Αλί Ριζά Ακιντζί βρέθηκε στα Πομακοχώρια της Μύκης διοργανώνοντας μαθητικές εκδηλώσεις με χρήματα εκ Τουρκίας, βραβεύοντας Πομάκους μαθητές.

Όπως αναφέρει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του «Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων», ο Τούρκος πρόξενος επιβραβεύει κάθε μαθητή που θα διαβάσει απόσπασμα του Κορανίου με ένα… τάμπλετ. Και, φυσικά, το χρήμα εκ Τουρκίας ρέει άφθονο, για το οποίο ανυποψίαστοι – αφελείς τοπικοί παράγοντας (χριστιανοί) σημειώνουν ότι «βοηθά στην οικονομική ανάκαμψη της Θράκης».

Το απεχθές πρόσωπο του προξενείου ξεδιπλώνεται με εκβιασμούς, προπηλακισμούς, αλλά και χρηματισμό, υποχρεώνοντας πολλούς Πομάκους να δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι. Στον Εχίνο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, οι μουσουλμάνοι Πομάκοι, ενώ δηλώνουν την αδιαμφισβήτητη πομακική καταγωγή τους, δηλώνουν όλοι Τούρκοι! Και το «εθνικό κέντρο» απαντά με εκδηλώσεις 800 χιλιόμετρα μακριά από την επερχόμενη εθνική καταστροφή».

Η ουσία των όσων υποστηρίζει η «Δημοκρατία» βρίσκεται στο ότι την ίδια ώρα που η τουρκική προπαγάνδα οργιάζει στην Θράκη, η όποια «απάντηση» αφορά εκδηλώσεις σε αίθουσες που βρίσκονται 800 χιλιόμετρα από την πηγή του προβλήματος. Μόνο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, με αποστολές Βουλευτών και Στελεχών της στην πολύπαθη ΕΛΛΗΝΙΚΗ Θράκη και με τις εκεί εκδηλώσεις της να έχουν την θερμή συμπαράσταση των Πομάκων, χτυπάει το κτήνος του τουρκικού προξενείου κατευθείαν στην καρδιά του, οδηγώντας σε λυσσαλέα παράκρουση εναντίον της τα διάφορα εγχώρια εθνομηδενιστικά «γιουσουφάκια» και τους ανάλογους «γενίτσαρους».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunechizei-na-orgiazei-h-tourkikh-propaganda-sthn-thrakh#ixzz4hEqjV0xV

Advertisements

Comments Off on Συνεχίζει να οργιάζει η τουρκική προπαγάνδα στην Θράκη

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.