Ο φαύλος κύκλος της μνημονιακής κατοχής της Χώρας

Ο φαύλος κύκλος της μνημονιακής κατοχής της Χώρας

Ένας φαύλος κύκλος μεγάλων (ψεύτικων) λόγων, ελπίδων που αποδείχθηκαν φρούδες και μιας σκληρής προσγείωσης στην εφιαλτική πραγματικότητα, αποτελεί το σταθερό περιεχόμενο της ζωής των Ελλήνων στην εποχή των Μνημονίων. Ποιος δεν θυμάται το υπερφίαλο ύφος του καταστροφικού διδύμου Σαμαρά-Βενιζέλου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τον ξενικό όρο «success story» διαφήμιζαν την αποτελεσματικότητα του δεύτερου Μνημονίου, από το οποίο ήταν «πανέτοιμοι» να βγάλουν την Χώρα;

Κι εκεί που σαν φουσκωμένοι διάνοι προανήγγειλαν αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, ώστε να απαλλαχθούμε από τους «κακούς» της τρόικας, βρέθηκαν να διαπραγματεύονται πρώτα μια «προληπτική πιστωτική γραμμή» και μετά το κλείσιμο της πέμπτης αξιολόγησης, την οποία ως γνωστόν δεν έκλεισαν ποτέ παρά τις προσπάθειες εθελοδουλείας που έκαναν με τα περιβόητα mail Χαρδούβελη. Οι διάδοχοι των Σαμαρά και Βενιζέλου στην εξουσία τα έκαναν ακόμη χειρότερα.

Οι Τσίπρας και Καμμένος στρογγυλοκάθησαν στις αναπαυτικές καρέκλες της κυβερνητικής εξουσίας, εκμεταλλευόμενοι εκλογικά τις υποσχέσεις τους ότι «θα σκίσουν τα Μνημόνια» και θα καταργήσουν όλους τους εφαρμοστικούς τους νόμους «με ένα άρθρο και ένα νόμο». Μετά από ένα εξάμηνο επικοινωνιακό σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης», που στο αποκορύφωμά του περιελάμβανε και ένα δημοψήφισμα στο οποίο φρόντισαν να πράξουν το εντελώς αντίθετο απ’ αυτό που ψήφισε σχεδόν το 62% των Ελλήνων, υπόγραψαν το τρίτο Μνημόνιο στις 14 Αυγούστου 2015, οι αντεθνικές και αντιλαϊκές δεσμεύσεις του οποίου ήρθαν να προστεθούν σ’ αυτές των δύο προηγούμενων Μνημονίων.

Αμέσως μετά προκήρυξαν εκλογές, για να υποστηρίζουν με απύθμενο θράσος ότι ο Ελληνικός Λαός ενέκρινε το δικό τους Μνημόνιο και επομένως το εφαρμόζουν με… λαϊκή εντολή! Με την πρώτη αξιολόγηση αυτού του τρίτου Μνημονίου πρόσθεσαν νέο πακέτο αντεθνικών και αντιλαϊκών μέτρων διαβεβαιώνοντας όμως τους Έλληνες ότι αυτά ήταν γνωστά και πως στην πραγματικότητα «τελειώσαμε με τα βάσανα», γιατί το τρίτο Μνημόνιο είναι εμπροσθοβαρές και όλα «τα ζόρικα» τα έχει στην αρχή. Μετά, θα… αράξουμε και θα… απολαμβάνουμε την ορμητική ανάπτυξη και την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου.

Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην Βουλή δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής αλητείας που διακατέχει την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση. 15 μήνες πριν από την λήξη του τρίτου Μνημονίου, όχι μόνο υπογράφουν πρόσθετα φοροληστρικά μέτρα μισού δισ. ευρώ για την τελευταία χρονιά του (2018), αλλά πολύ χειρότερα επικυρώνουν μια συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση, που ισοδυναμεί με τέταρτο Μνημόνιο. Και βεβαίως, θα υπογραφούν κι άλλα Μνημόνια τα επόμενα χρόνια, είτε είναι οι νυν κυβερνώντες αυτοί που θα το κάνουν είτε αυτοί που θα τους διαδεχτούν.

Φυσικά, θα είναι λάθος αντίληψη και πολιτικός αποπροσανατολισμός και αναλφαβητισμός, που «βολεύουν» αφάνταστα όλο το φάσμα του εγχώριου «συνταγματικού τόξου», να στηρίξουμε το αφηγηματικό σχήμα «κακοί και αδίστακτοι εταίροι και δανειστές – καλές ελληνικές κυβερνήσεις, που προσπαθούν να περιορίσουν την ζημιά». Οι εναλλασσόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις λειτουργούν εντελώς συνειδητά και δίχως την παραμικρή τύψη ως προς την αποστολή τους. Είναι εθελόδουλοι διεκπεραιωτές των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων, με αντάλλαγμα το δικαίωμά τους στην νομή της εξουσίας και τον κορεσμό  της «λιγούρας» που τους διακατέχει. Όσο η κυβερνητική εξουσία σ’ αυτήν την Χώρα θα παραμένει σε πολιτικά υποχείρια των διεθνών τοκογλύφων, τόσο θα διευρύνεται το μέγεθος της υποτέλειας της Ελλάδας σ’ αυτούς που απομυζούν κάθε ζωτική ικμάδα αυτού του Τόπου.

Για να αλλάξει ριζικά αυτή η κατάσταση χρειάζεται Αγώνας. Κι αυτό συνεπάγεται ακόμη περισσότερη ενδυνάμωση των Γνήσιων Εθνικολαϊκών Δυνάμεων της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-faulos-kuklos-ths-mnhmoniakhs-katochhs-ths-chwras#ixzz4hSyWj3RR

Advertisements

Comments Off on Ο φαύλος κύκλος της μνημονιακής κατοχής της Χώρας

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.