Οι τούρκοι δέσμευσαν μέχρι και το αεροδρόμιο της Ρόδου για στρατιωτική άσκηση! Το ΥΠΕΞ «αντέδρασε» μέσω… επιστολής

Οι τούρκοι δέσμευσαν μέχρι και το αεροδρόμιο της Ρόδου για στρατιωτική άσκηση! Το ΥΠΕΞ «αντέδρασε» μέσω… επιστολής

Στρατιωτική άσκηση και μάλιστα με παρουσία διεθνών παρατηρητών διεξάγει αυτές τις ημέρες η τουρκία στον χώρο του Ανατολικού Αιγαίου, παραβιάζοντας τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και την τερματική περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου.

Η πρωτοφανής αυτή πρόκληση δεν έτυχε αρμόζουσας απαντήσεως από το ΥΠΕΞ, αφού η μόνη αντίδραση προήλθε από τον πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα, Κυριάκο Λουκάκη, ο οποίος με επιστολή του στις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης ΝΤΕΝΙΖ ΓΚΟΡΝΤΟΥ, τις καλεί να μην στείλουν εκπροσώπους τους.

Το λυπηρό της όλης υποθέσεως είναι ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Πρέσβη δεν έτυχε ανάλογης υποστηρίξεως από την Αθήνα, αφού η άσκηση θα διεξαχθεί κανονικότατα χωρίς καμία αντίδραση.

Η κίνηση του Πρέσβη ήταν, βεβαίως, μία κάποια πρώτη αντίδραση, όμως δεν είναι δυνατόν ολόκληρη η χώρα να μείνει μονάχα με αυτή την αντίδραση ενός ανδρός. Η παρουσία ξένων δυνάμεων, ως παρατηρητών, θα συνιστά «νομιμοποίηση» των αξιώσεων της τουρκίας σε διεθνές επίπεδο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, που πάντα είναι έτοιμες – παρά τις περικοπές και την απαξίωση από τους πολιτικάντηδες (ενδεικτικό ότι ο Καμμένος τους έχει περιορίσει στα χοτ σποτ και στα… γενέθλιά του) – να προασπίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, θα πρέπει να λάβουν εντολή να δείξουν σε όλους ότι εδώ είναι Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-tourkoi-desmeusan-mechri-kai-to-aerodromio-ths-rodou-gia-stratiwtikh-ask#ixzz4hX9m1Guu

Advertisements

Leave a comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s