Η “μπλε φάλαινα” και το αδιέξοδο της σημερινής νεολαίας

Η “μπλε φάλαινα” και το αδιέξοδο της σημερινής νεολαίας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα καταγράφηκε κρούσμα τραυματισμού ανήλικου παιδιού ως συνέπεια του διαδικτυακού παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα» που οδηγεί σε αυτοτραυματισμούς και, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και σε αυτοχειρία.

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών-πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπου, κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών. Στη Ρωσία από όπου ξεκίνησε, έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 130 έφηβοι!

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμός, η παρακολούθηση ταινιών τρόμου, η αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια και εν τέλει να δώσουν τέλος στην ζωή τους.

Στην εποχή της πλήρους αποχαύνωσης των νέων μέσω του διαδικτύου και των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένα “παιχνίδι” σαν αυτό μπορεί να λάβει δραματικές διαστάσεις. Σε καμία των περιπτώσεων δεν τασσόμαστε εναντίον της εξέλιξης της τεχνολογίας, αλλά αδιαμφισβήτητα τασσόμαστε εναντίον…

Διαβάστε την συνέχεια στην Αντεπίθεση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-mple-falaina-kai-to-adiejodo-ths-shmerinhs-neolaias#ixzz4i1nqYwhA

Advertisements

Comments Off on Η “μπλε φάλαινα” και το αδιέξοδο της σημερινής νεολαίας

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.