Ένας χρόνος παρουσίας του ΕΛΑΜ στην Κυπριακή Βουλή

Προεκλογικά είχαμε δώσει υπόσχεση ότι με την είσοδο μας στην βουλή θα παλέψουμε για τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού. Όταν κάποιος μελετήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα θα καταλάβει ότι οι υποσχέσεις που έχουμε δώσει έγιναν πράξη αυτόν τον ένα χρόνο.

Πριν λίγες μέρες είπα ότι θα αναρτήσω το έργο που έχουμε επιτελέσει. Ξεκινώντας με τις σημαντικότερες προτάσεις νόμου που έχουμε καταθέσει θα αρχίσει αυτή η προσπάθεια ενημέρωσης.

– Πρόταση νόμου για κατάργηση του τέλους €350 για τις εταιρείες. Είναι ένα τέλος που επιβλήθηκε στις εταιρείες επί Μνημονίου και επιβαρύνει δυσανάλογα τις μικρές επιχειρήσεις. Είναι ένας άδικος φόρος που αγνοεί το μέγεθος μια εταιρείας και η κατάργηση του θα λειτουργήσει θετικά για βελτίωση της φορολογικής αδικίας.

– Πρόταση νόμου που τροποποιεί των περί Λαϊκών Αγορών Νόμο. Ένας νόμος που θα επιτρέπει στους πωλητές/παραγωγούς των λαϊκών αγορών να απασχολούν ως βοηθούς συγγενικά τους πρόσωπα κάτι που δεν προνοείται από τον βασικό νόμο.

– Πρόταση νόμου για την μείωση των τελών κυκλοφορίας. Μια πρόταση που θα μείωση κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και ταυτόχρονα θα μειώσει τα οχήματα που δεν έχουν ανανεώσει οι ιδιοκτήτες τους την άδεια κυκλοφορίας.

– Πρόταση νόμου για ισότιμη μεταχείριση των Πολιτικών Κομμάτων από τα ΜΜΕ. Μια πρόταση που έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία που υπάρχει μέχρι σήμερα. Θα διασφαλιστεί η πολυφωνία που πρέπει να υπάρχει σε μια δημοκρατία αναλογικά με το ποσοστό που έχει το κάθε κόμμα στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές.

Πρόταση Νόμου για αποκοπή του 13ου μισθού των Βουλευτών. Με την αποκοπή του τεράστιου αυτού ποσού να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό ταμείο από το λογιστήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων για να βοηθηθούν ευπαθείς ομάδες συμπατριωτών μας.

Διαβάστε την συνέχεια στο ΕΛΑΜ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/enas-chronos-parousias-tou-elam-sthn-kupriakh-boulh#ixzz4iDmeZGAA

Advertisements

Comments Off on Ένας χρόνος παρουσίας του ΕΛΑΜ στην Κυπριακή Βουλή

Filed under ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ε.ΛΑ.Μ.

Comments are closed.