Ηθικό δίδαγμα: Μόνον για τους Έλληνες μικροπωλητές δεν υπάρχει οίκτος…

Διαβάζουμε κατά καιρούς ότι η δικαιοσύνη διώκει κουλουρατζήδες επειδή δεν έδωσαν απόδειξη, καστανάδες και ούτω καθ’ εξής. Σε αυτές τις περιπτώσεις των συμπατριωτών μας δεν έτυχε να βρεθεί κανένας πονόψυχος δήμαρχος να τους υπερασπιστεί και έτσι κλήθηκαν να πληρώσουν εξοντωτικά πρόστιμα για την παρανομοία τους, όμως επειδή στην Ελλάδα ζούμε και έχουμε… δημοκρατία και ως γνωστόν στην δημοκρατία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι συνέβη και αυτό! Διαβάστε την είδηση όπως δημοσιεύθηκε στο TRIKALAVOICE:
 Η αθώωση των τριών (Σπανού, Βαβύλη, Κεμανίδη)

Έπειτα από 4 χρόνια δικαστικών περιπετειών οι Θ. Σπανός, Θ. Βαβύλης και Γ. Κεμανίδης αθωώθηκαν από το Εφετείο Λάρισας για την περίφημη «υπόθεση Στίβ» που είχε φτάσει μέχρι τη… Βουλή!!!…

Τι είχε συμβεί;… Παραμονές Χριστουγέννων του 2012 οι δημοτικοί αστυνόμοι είχαν κατασχέσει το εμπόρευμα του νεαρού Νιγηριανού  Στιβ (ρολόγια κλπ.) γιατί δεν είχε άδεια.

Ο Στιβ έφτασε έξω από την είσοδο του Δημαρχείου κλαίγοντας και εκλιπαρώντας να πάρει πίσω το εμπόρευμά του καθώς δεν είχε άλλο τρόπο για να βγάλει τίμια τα προς το ζην του. Ο αντιδήμαρχος, τότε, Θόδωρος Σπανός και ο τότε πρόεδρος του Δ.Σ. Τρικκαίων Θανάσης Βαβύλης τον βρήκαν στα σκαλοπάτια και ευαισθητοποιήθηκαν. Σήκωσαν το τηλέφωνο και ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν επιείκεια  και να επιστρέψουν το εμπόρευμα. Συναίνεσε και ο τότε πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων Γιάννης Κεμανίδης, ο οποίος είχε την εποπτεία της υπηρεσίας.

Το γεγονός που είχε καλύψει με φωτογραφικό υλικό αποκλειστικά το trikalavoice.gr  πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και έφτασε στη… Βουλή, με ερώτηση της Χρυσής Αυγής!!!… Η Εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα και οι τρεις οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκαν πρωτόδικα για παράβαση καθήκοντος.

Την Τρίτη, στο Εφετείο της Λάρισας παίχτηκε η τελευταία πράξη της υπόθεσης. Οι τρεις εμφανίστηκαν και επανέλαβαν ότι έδρασαν ανθρώπινα καθώς συγκινήθηκαν από το κλάμα του Στιβ, που ήταν από τους πιο αγαπητούς και φιλήσυχους μετανάστες της πόλης.

Στο Ακροατήριο δε υπήρξαν και… απολαυστικοί διάλογοι όπως αυτός του Γιάννη Κεμανίδη με τον Εισαγγελέα, τον οποίο μεταφέρουμε αυτούσιο:

Εισαγγ.: «Όποια δικαιολογία και να επικαλείστε εδώ, έχετε παραβεί το νόμο και πρέπει να τιμωτηθείτε. Οι νόμοι είναι νόμοι και όλοι οφείλουν να τους εφαρμόζουν».

Κεμανίδης: «Και η Αντιγόνη είχε παραβεί το νόμο και έθαψε τον αγαπημένο της αδελφό. Όλος ο κόσμος, σήμερα, τιμά την Αντιγόνη και όχι τον Κρέοντα»! Εισαγγ.: «Ναι, αλλά, είδατε τί έπαθε η Αντιγόνη. Θανατώθηκε»! (και αμέσως μετά συμπληρώνει) «Οι νόμοι του Κρέοντα ήταν νόμοι τυράννου, ενώ, σήμερα μιλάμε για δημοκρατικούς νόμους»… .

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση των τριών, δείχνοντας πως η Δικαιοσύνη διατηρεί ακόμη τα ανθρώπινα αντανακλαστικά της. Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας, ενώ την νομική εκπροσώπηση των τριών είχαν οι Γιώργος Παπασίμος, Άρης Μερεντίτης και Μαρία Βαϊου, οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ κατά τις αγορεύσεις τους.

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Στιβ, το νεαρό εκείνο παιδί από τη Νιγηρία για το οποίο τόση φασαρία έγινε στη χώρα μας για μερικά ψεύτικα ρολόγια, σήμερα βρίσκεται στη Φινλανδία σπουδάζοντας σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Βορείου Ευρώπης. Έχει και αυτό την αξία του.”

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

Για την ιστορία είχε γράψει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τ.ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ τότε:

 Με αφορμή την ερώτηση της Χρυσής Αυγής στη Βουλή από την συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια, με θέμα την παράδοση λαθραίου κατασχεμένου εμπορεύματος σε Νιγηριανό στα Τρίκαλα από τον Αντιδήμαρχο Τρικκαίων Θεόδωρο Σπανό και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Θανάση Βαβύλη.

Οι εν λόγω κύριοι με περίσσιο θράσος στην επίσημη απάντησή τους για το θέμα αυτό, δηλώνουν ότι όντως παρέδωσαν το εμπόρευμα στον “δικαιούχο” του, επικαλούμενοι μάλιστα και «ανθρωπιστικούς λόγους». Προκαλούν δε, βάναυσα την κοινή λογική όταν αναφέρουν ότι, «η τυφλή εφαρμογή των νόμων, πολύ δε περισσότερο σε βάρος ή και ερήμην διαχρονικών ανθρώπινων αξιών, είναι τυφλός Διοικητισμός».

Την στιγμή που αφήνουν απλήρωτους νυν και πρώην εργαζόμενους στο Δήμο και μάλιστα την περίοδο των γιορτών, λέγοντάς τους ότι «δεν φτάνουν τα λεφτά». Δεν συντρέχουν, καθώς φαίνεται γι’ αυτούς, «ανθρωπιστικοί λόγοι»… Φτάνουν μάλιστα και στο σημείο για να “δικαιολογηθούν” για την πράξη τους ότι, το έκαναν για να μην «οδηγηθούμε σε φαιούς αυταρχισμούς και σκοταδισμούς»!

Δεν γνωρίζουμε επίσης, αν ποτέ η Δημοτική αρχή άφησε κάποιον συμπολίτη μας, με αποδεδειγμένα οικονομικά προβλήματα και προβλήματα επιβίωσης, να βγάλει τα προς το ζην, πουλώντας σε δημόσιο χώρο εμπορεύματα χωρίς άδεια και κατά συνέπεια, χωρίς την υποχρέωση της καταβολής των ανάλογων φόρων, δίχως τον φόβο της κατάσχεσης και της επιβολής προστίμων από τον Δήμο. Εκτός αν, τα «φιλάνθρωπα αισθήματα» των «αιρετών» της τοπικής αυτοδιοίκησης περιορίζονται μόνο στους λαθρομετανάστες εις βάρος φυσικά των Ελλήνων.

Εμείς από τη μεριά μας θα ρωτήσουμε πάλι, αν ένας εισαγγελέας βλέπει, ούτως ώστε να πράξει τα δέοντα για τα ποινικά αδικήματα που διαπράττουν δημόσιοι λειτουργοί;

Βεβαίως, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τα στελέχη της δημοτικής παράταξης, που εκλέχτηκαν με τις ευλογίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του κόμματος που ανήγαγε την παρανομία σε επιστήμη. Δημοτικοί “άρχοντες” σαν κι αυτούς άλλωστε, οδήγησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σημερινό χάλι, με υπερχρεωμένους Δήμους, απλήρωτους εργαζόμενους κ.τ.λ., εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις πρακτικές των διεφθαρμένων κομμάτων στα οποία ανήκουν, που με τη σειρά τους οδήγησαν την Ελλάδα στο σημερινό της κατάντημα.

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Τρικάλων

Advertisements

1 Comment

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

One response to “Ηθικό δίδαγμα: Μόνον για τους Έλληνες μικροπωλητές δεν υπάρχει οίκτος…

  1. Pingback: ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙΚΤΟΣ… | ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net