Το Κατάρ αποδιοπομπαίος τράγος της σουνίτικης τρομοκρατίας

Το Κατάρ αποδιοπομπαίος τράγος της σουνίτικης τρομοκρατίας

Η Σαουδική Αραβία συνεπικουρούμενη από άλλα εμιράτα του Αραβικού Κόλπου και την Αίγυπτο διέκοψε τις διπλωματικές και οικονομικές της σχέσεις με το Κατάρ, προβάλλοντας ως αιτιολογία την υποστήριξη που παρέχουν οι Καταριανοί μονάρχες στους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Ισλαμικού Κράτους.

Το Κατάρ, ένα μικρής έκτασης κρατίδιο στην Αραβική Χερσόνησο, κατέχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και στην πρωτεύουσα του Ντόχα έχει έδρα το αρχηγείο Central Command των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με περιοχή υπευθυνότητας AOR (Area of Responsibility) την Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το Ριάντ διέκοψε τις σχέσεις του με την Ντόχα, ακολούθως θα αποσαφηνίσουμε τους κυριότερους.

Πρώτον, η απελπισμένη κατά πολλούς κίνηση της Σαουδικής Αραβίας έγκειται στην φιλοδοξία της για περιφερειακή κυριαρχία στην Αραβική Χερσόνησο. Αυτή η περιφερειακή κυριαρχία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί έχοντας στην πλάτη της την διεθνή κατακραυγή για υποστήριξη της σουνιτικής-βαχαμπιστικής τρομοκρατίας, η οποία μόλις πρόσφατα πραγματοποίησε αιματηρές επιθέσεις σε δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Βλέποντας ότι οι ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ κινούνται προς μια κατεύθυνση περιορισμού της ισλαμικής τρομοκρατίας και υιοθέτησης πρακτικών καταπολέμησης της, θέλησε να αποβάλλει από πάνω της την «ρετσινιά» χώρας που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους και των παραφυάδων του, σε μια περίοδο μάλιστα που στην Βρετανία ήδη βρίσκεται εν εξελίξει επίσημη έρευνα του Κοινοβουλίου για την Σαουδική υποστήριξη και χρηματοδότηση βαχαμπιστικών τρομοκρατικών ομάδων που δρουν στην χώρα. Σε αυτό το σκεπτικό σημαντικό ρόλο έπαιξε η νέα αμερικανική κυβέρνηση η οποία έχει πάρει σαφή θέση εναντίον των πρώην συμμάχων της σιωνιστικής Ουάσιγκτον.

Δεύτερον, ο πόλεμος στην Υεμένη που διεξάγει η Σαουδική Αραβία δεν έχει επιτυχή αποτελέσματα. Οι φιλο-ιρανοί αντάρτες Χούθι προκαλούν στους Σαουδάραβες τεράστιες απώλειες και η έκβαση της στρατιωτικής εισβολής του Ριάντ σε αυτή την χώρα πιθανότατα θα στεφθεί με οδυνηρή ήττα, κάτι που θα έχει ως επιστέγασμα την εγκαθίδρυση φιλοιρανικού καθεστώτος στην Σαναά. Η Σαουδική Αραβία κατηγορώντας το Ιράν ότι υποστηρίζει τους Χούθι και την σιιτική τρομοκρατία στην Μέση Ανατολή και στην Αραβική Χερσόνησο προσπαθεί να παρουσιάσει την σιιτική αυτή χώρα ως υπεύθυνη για το αποτέλεσμα της καταστροφικής στρατιωτικής της περιπέτειας στην Υεμένη και ταυτόχρονα αναγορεύει το Ιράν ως χώρα-τρομοκράτη και την ίδια ως διαπρύσιο εχθρό της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Ενώ λοιπόν οι Σαουδάραβες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν σπιλωθεί για την υποστήριξη, την χρηματοδότηση και τον εναγκαλισμό με τους πάσης φύσεως σουνίτες τρομοκράτες, μια υποστήριξη που είχε ως στόχο την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής και συναυτουργούς το Ισραήλ, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω χαιρέτησε της απόφαση του Ριάντ για διακοπή των σχέσεων με την Ντόχα, και την σιωνιστική Ουάσιγκτον, προσπαθώντας τώρα να αποφύγουν τα αποτελέσματα της αποτυχημένης πολιτικής τους τόσο στην περιοχή όσο και διεθνώς, προσφέρουν στην διεθνή κοινότητα το Κατάρ ως αποδιοπομπαίο τράγο έτοιμο για σφαγή. Ουσιαστικά οι Σαουδάραβες θέλουν με αυτή τους την ενέργεια να καθαρίσουν το ποινικό τους μητρώο για την υποστήριξη της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας.

Είναι προφανές ότι ο Λευκός Οίκος αποσκοπώντας να υπερασπιστεί τον κυριότερο του σύμμαχο στην Αραβική Χερσόνησο καθώς και τις αμυντικές συμφωνίες ύψους 350 δισ. δολαρίων για την αμερικανική πολεμική βιομηχανία δεν θέλησε να ρίξει στην πυρά των δυσμενών εξελίξεων την Σαουδική Αραβία και συμφώνησε με την διακοπή των σχέσεων Ριάντ με την Ντόχα, αν και οι στρατιωτικές βάσεις που διατηρούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο Κατάρ είναι υψίστης σημασίας και η αντίδραση της καταριανής βασιλικής μοναρχίας στα γεγονότα είναι μη προβλέψιμη.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι μετά την επιτυχή επέμβαση της Ρωσίας και την απόφαση της νέας κυβέρνησης της Ουάσιγκτον να εξοστρακίσει την ισλαμική τρομοκρατία και να ποδηγετήσει τους καθοδηγητές της, οδηγούμεθα προς μια ανακατανομή της εξουσίας στην Μέση Ανατολή, μια ανακατανομή που δεν θα συμβαδίζει με τους γνωστούς σιωνιστικούς σχεδιασμούς για την περιοχή.

Γ. Λιναρδής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-katar-apodiopompaios-tragos-ths-sounitikhs-tromokratias#ixzz4jIi4EcA1

Advertisements

Comments Off on Το Κατάρ αποδιοπομπαίος τράγος της σουνίτικης τρομοκρατίας

Filed under Διεθνή

Comments are closed.