Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Πωγωνίου: Ζούμε μέσα στον φόβο αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές!

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Πωγωνίου: Ζούμε μέσα στον φόβο αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές!

Η κραυγή αγωνίας της Ακριτικής Ελλάδας καθρεφτίζεται στην επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κωνσταντίνος Καψάλης στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και με την οποία του ζητάει να σεβαστεί επιτέλους η πολιτεία όσους «φυλάνε Θερμοπύλες».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής: «Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία μας για τα συνεχή και πολλαπλά κρούσματα ληστειών και κλοπών στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν υπό το φόβο των επιθέσεων καθώς έρχονται, σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές. Η έλλειψη  επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης αυξάνει την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες που απέκτησαν με κόπο στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τη ζωή τους.

Τα κρούσματα έγιναν ακόμη πιο έντονα τους τελευταίους μήνες ενώ σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη ελλιπή φύλαξη της περιοχής.

Απαιτούμε η πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην παραμεθόρια περιοχή και να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στους κατοίκους που «φυλούν Θερμοπύλες». Μια καθημερινότητα με ασφάλεια και ηρεμία, χωρίς ληστρικές επιδρομές και θανατηφόρες επιθέσεις είναι δικαίωμα όλων των πολιτών. Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους».

Είναι κάτι παραπάνω από κατανοητή και σεβαστή η κραυγή αγωνίας και απόγνωσης του δημάρχου Πωγωνίου. Το να περιμένει, όμως, ουσιαστική αντίδραση από έναν ανεκδιήγητο υπουργό, ο οποίος όχι μόνο δεν μπορεί να περιορίσει την αυξημένη εγκληματικότητα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά αντιθέτως επιθυμεί και επιδιώκει… διάλογο με τους παρακρατικούς μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων, αποτελεί (δυστυχώς) όνειρο θερινής νυκτός.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Πωγωνίου θα συνεχίσουν να παραμένουν έρμαια στις εγκληματικές διαθέσεις των (κυρίως) αλλοδαπών στοιχείων που λυμαίνονται την περιοχή, αφού οι ζωές και οι περιουσίες των Ελλήνων  φαίνεται ότι δεν αξίζουν το παραμικρό ενδιαφέρον και την ανάλογη προστασία του υδροκέφαλου αθηνοκεντρικού κράτους, που δεν μπορεί να εξασφαλίσει την τάξη και την ασφάλεια ούτε καν στην ίδια του την πρωτεύουσα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dramatikh-kraugh-agwnias-twn-katoikwn-tou-pwgwniou-zoume-mesa-ston-fobo-ant#ixzz4jR8kGMnF

Advertisements

Comments Off on Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους του Πωγωνίου: Ζούμε μέσα στον φόβο αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές!

Filed under ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.