Νέα επιβεβαίωση του ΕΛΑΜ για την συμμετοχή του Κατάρ στην Κυπριακή ΑΟΖ

Νέα επιβεβαίωση του ΕΛΑΜ για την συμμετοχή του Κατάρ στην Κυπριακή ΑΟΖ

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο επιβεβαιώθηκε και στα ενεργειακά ζητήματα, αφού οι εξελίξεις με το Κατάρ επηρεάζουν άμεσα και τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να θυμίσουμε ότι σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε (9/05/17) είχαμε εκφράσει τις εντονότατες ανησυχίες μας για τη συμφωνία με την κρατική εταιρία του Κατάρ, το οποίο έχει στενές σχέσεις με την Τουρκία, σε πολλά επίπεδα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόμμα που κάλεσε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Ενέργειας αλλά και τους εμπλεκομένους κυβερνητικούς φορείς να μας απαντήσουν ποία μέτρα έχουν λάβει για την αποτροπή οποιωνδήποτε δυσάρεστων εξελίξεων στα ενεργειακά μας θέματα, ούτως ώστε να διασφαλιστούν τα Εθνικά μας συμφέροντα, χωρίς να λάβουμε ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Ζητούμε εκ νέου απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα, πόσο μάλλον τώρα που έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κρίσης μεταξύ του Κατάρ και των χωρών που συνορεύουν με την Κύπρο, τις οποίες χρειαζόμαστε για να προχωρήσουν οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί.

Τονίζουμε ξανά, ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα πρέπει να χαράζονται με βάση τα Εθνικά και όχι τα οικονομικά συμφέροντα.

Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου Ε.ΛΑ.Μ.

Προ των πυλών υποταγή στις εντολές της Τουρκίας για το Φυσικό Αέριο

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο εκφράζει έντονο προβληματισμό για τον διαχωρισμό που κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταξύ των ερευνών και της εκμετάλλευσης του Φυσικού Αερίου. Μας δημιουργεί εύλογα την υποψία ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη για υπαναχώρηση και στους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, κάτω από την πίεση των τουρκικών απειλών, κάτι το οποίο θα αποτελέσει ένα ακόμη τραγικό ολίσθημα.

Η εξόρυξη και η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων δεν πρέπει να συνδεθεί με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αλλά θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση, αφού αποτελεί παράγοντα που μπορεί να αλλάξει το ισοζύγιο των δυνάμεων και να βοηθήσει την Κύπρο ως προς την επίλυση του Εθνικού μας προβλήματος.

Γραφείο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nea-epibebaiwsh-tou-elam-gia-thn-summetochh-tou-katar-sthn-kupriakh-aoz#ixzz4jdxc1rt4

Comments Off on Νέα επιβεβαίωση του ΕΛΑΜ για την συμμετοχή του Κατάρ στην Κυπριακή ΑΟΖ

Filed under ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ε.ΛΑ.Μ.

Comments are closed.