Ομολογία Κατριβάνου στην δίκη της Χρυσής Αυγής:«Ακόμα κι ο Δένδιας παραδεχόταν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία κατά των Βουλευτών»

Ομολογία Κατριβάνου στην δίκη της Χρυσής Αυγής:«Ακόμα κι ο Δένδιας παραδεχόταν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία κατά των Βουλευτών»

Μία απρόσμενη συνεισφορά στο έργο της υπεράσπισης αποτέλεσε η κατάθεση της πρώην Βουλευτού του Σύριζα, Βασιλικής Κατριβάνου κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις (την Πέμπτη 08/06 και σήμερα 13/06). Η Κατριβάνου, η οποία κατά το παρελθόν έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Σάββα ξηρού, προσκόμισε έγγραφα από το τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων.

Στα έγγραφα αυτά, που ανάγονται στην περίοδο 2012-2013, περιέχονται απαντήσεις του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης σε επερωτήσεις που η Κατριβάνου κατέθεσε στον τότε Υπουργό Νικόλαο Δένδια. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν ο Δένδιας είχε καταθέσει επίσημα πορίσματα της ΕΛΑΣ ότι δεν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία και δεν υπάρχει εμπλοκή του κόμματος ή των Βουλευτών σε καμία επίθεση κατά μεταναστών.

Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι:

«Π: Για τα περιστατικά της πλατείας Αμερικής τι σας απάντησε ο κ. Δένδιας;
Μ: Ότι ήταν κάτοικοι των παρακείμενων πολυκατοικιών.
Π: Μέλη της Χρυσής Αυγής ή κάτοικοι;
Μ: Κάτοικοι…
Π: Είπατε ότι τον Οκτώβριο του 2012 μετά από το μαχαίρωμα ενός Έλληνα κουρέα από αλλοδαπό  στον Άγιο Παντελεήμονα, οι κάτοικοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αργότερα το βράδυ έγιναν επιθέσεις κατά μεταναστών και προκλήθηκαν φθορές σε καταστήματα αλλοδαπών. Στην ερώτησή σας προς τον κ. Δένδια τι λέγατε;

Μ: Ότι στις επιθέσεις συμμετείχαν τρεις Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Μπαρμπαρούσης, Παναγιώταρος και Μίχος.
Π: Τι σας απάντησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης;
Μ: Ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για εμπλοκή των Βουλευτών….

Π: Η τρίτη ερώτηση που μας προσκομίσατε, αναφέρεται σε αστυνομικούς της Ομάδας Δέλτα τον Σεπτέμβριο του 2012 στον Άγιο Παντελεήμονα. Στην κατάθεσή σας λέτε ότι οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι προχώρησαν στη ΓΑΔΑ σε βασανισμό των 15 συλληφθέντων αναρχικών με taser, φωνάζοντάς τους Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή. Τι απάντηση λάβατε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;
Μ: Ο κύριος Δένδιας μας απάντησε ότι δεν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία και ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο δεν έγιναν βασανισμοί, αλλά ότι οι διαδηλωτές ήταν αυτοί που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 5 αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της μοτοπορείας τους.
Π: Μάλιστα.»

Αποδεικνύεται επομένως από τα παραπάνω ότι σε ανύποπτο χρόνο ακόμα και ο Δένδιας, ένας εκ των κυριοτέρων διωκτών της Χρυσής Αυγής, παραδέχονταν ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να συνδέει τους Βουλευτές του κόμματος με αξιόποινες πράξεις

Διαβάστε την συνέχεια στο diki-xa.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dikh-chrushs-aughs1#ixzz4jumEleI8

Advertisements

Comments Off on Ομολογία Κατριβάνου στην δίκη της Χρυσής Αυγής:«Ακόμα κι ο Δένδιας παραδεχόταν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία κατά των Βουλευτών»

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.